Zoekresultaten 1 - 20 van 35 resultaten

  • Externe link: Echtscheiding/ontbinding partnerschap

    Informatie over het aanvragen van een echtscheiding en ontbinding van een geregistreerd partnerschap.

  • Externe link: Tweede paspoort

    Als u veel reist, kunt u een tweede paspoort aanvragen onder bepaalde voorwaarden.

  • Externe link: Identiteitskaart aanvragen

    Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet u laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.

  • Externe link: Bedrijventerreinen

    Reimerswaal biedt aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Op dit moment is het bedrijventerrein De Poort in Rilland het enige bedrijventerrein in onze gemeente dat nog niet volledig is uitgegeven. Alle beschikbare kavels op dit terrein zijn echter in optie. Omdat het voorkomt dat kavels die in optie zijn, uiteindelijk niet worden afgenomen hebben we een wachtlijst aangelegd. Wanneer u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. De bouwgrond op onze overige terreinen is volledig uitgegeven en is dan ook niet meer beschikbaar.

  • Externe link: Erkenning kind

    Bent u niet getrouwd of geregistreerd partner? Dan kunt u door erkenning het ouderschap over uw kind krijgen. Een kind kunt u erkennen bij iedere gemeente.

  • Externe link: Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (adrescontrole)

    Op het juiste woonadres ingeschreven staan is van groot belang. Voor u als inwoner én voor de overheid. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, sociale dienst: overal speelt uw adres een belangrijke rol. Tegelijkertijd is het adresgegeven het meest veranderlijke gegeven in de BRP en daarmee het meest foutgevoelig. Daarom voeren wij, in twijfelgevallen, controles uit.

  • Externe link: Paspoort aanvragen

    Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet u laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.

  • Externe link: Legalisatie handtekening

    Legalisatie van de handtekening is een verklaring van echtheid van uw handtekening. Het legaliseren van een handtekening is vaak nodig op documenten die naar het buitenland gestuurd worden.

  • Externe link: Buitenlandse akte registreren

    Ook een buitenlandse akte moet in Nederland geregistreerd worden in de basisregistratie personen (BRP). Denk bijvoorbeeld aan uw geboorteakte of huwelijksakte. Dit is kosteloos.

  • Externe link: Identiteitskaart aanvragen kind (t/m 11 jaar)

    Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet je laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.

  • Externe link: Afschrift akte burgerlijke stand (geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte)

    Een akte wordt door de gemeente, waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden, opgemaakt bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap en overlijden. Een afschrift van een akte burgerlijke stand kan alleen aangevraagd worden bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

  • Externe link: Overlijdensaangifte

    Aangifte van overlijden doet u binnen zes dagen in de gemeente van overlijden. Meestal geeft de uitvaartondernemer bij de gemeente aan dat iemand overleden is.

  • Externe link: Grond kopen, huren of gebruiken (geen bouwgrond)

    Soms is het mogelijk om een strookje gemeentegrond van de gemeente te kopen, huren of gebruiken wanneer dit grenst aan uw perceel. Het betreft dan geen bouwgrond maar een (gedeelte van een) plantsoen met de bestemming “groen”. Voor het kopen of huren van deze stukjes grond zijn criteria en voorwaarden opgesteld. De grond moet hieraan voldoen anders kan er niet gekocht of gehuurd worden. We verhuren volkstuintjes in Hansweert, Krabbendijke en Rilland.

  • Externe link: Vreemdelingenpaspoort

    Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor personen die in Nederland wonen, maar niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Uw land van herkomst verstrekt geen reisdocument aan u. Met een vreemdelingenpaspoort kan naar landen buiten Nederland gereisd worden, behalve naar het land van herkomst.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn, attestatie de vita

    Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) dat aantoont dat een inwoner in leven is. Heeft u het bewijs voor gebruik in het buitenland, dus een attestatie de vita nodig? Geef dit dan aan bij de aanvraag. Het uittreksel nodig omdat een pensioenfonds hier om vraagt? Maak dan een afspraak en neem naast een identiteitsbewijs ook de brief van het fonds mee waarin zij naar het uittreksel vragen.

  • Externe link: Sportaccommodaties

    Sporthal en gymzalen in Reimerswaal.

  • Externe link: Discriminatie.nl Zeeland

    Discriminatie.nl Zeeland is een antidiscriminatievoorziening voor alle dertien gemeenten in Zeeland.

  • Externe link: Huwelijk/geregistreerd partnerschap

    Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Reimerswaal? Via onderstaande knop kunt u alvast zien (u hoeft niet in te loggen met DigiD), welke data en tijdstippen beschikbaar zijn. Ook kunt u kijken wie onze trouwambtenaren zijn.

  • Externe link: Naamgebruik

    Bent u getrouwd of getrouwd geweest, heeft u een geregistreerd partnerschap of heeft u dat gehad, dan kunt u er voor kiezen de achternaam van uw partner (niet meer) te gebruiken. Dit heet naamgebruik. Let op! Uw achternaam (meisjesnaam) wijzigt niet! De gemeente geeft het gekozen naamgebruik door aan andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst en pensioenfondsen. Op officiële documenten als een paspoort en rijbewijs staat altijd uw eigen achternaam, ook al heeft u een ander naamgebruik gekozen.

  • Externe link: Paspoort aanvragen kind (t/m 17 jaar)

    Iedereen vanaf 14 jaar moet in Nederland een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Deze moet je laten zien wanneer hier om wordt gevraagd. Dit heet de identificatieplicht.