Zoekresultaten 1 - 18 van 18 resultaten

  • Externe link: Informatie over verordening Jeugdhulp

    Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind? Is de opvoeding van uw kind een te grote uitdaging? Kan uw kind door een beperking niet of niet volledig thuis wonen? Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Dit zijn vragen waar de gemeente u bij kan helpen. Misschien biedt een algemene voorziening direct een oplossing voor uw vraag om hulp. Algemene voorzieningen zijn hulpvormen waar iedereen gebruik van kan maken. U hoeft hiervoor niet te wachten op een besluit van de gemeente.

  • Externe link: Regelingen speciaal voor kinderen

    Een pakket aan regelingen speciaal bedoeld voor kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen tot 120% van de bijstandsnorm en geen of weinig vermogen. Kinderen met een GelrePas behoren al tot deze doelgroep.

  • Externe link: Jeugdhulp

    Heeft u ondersteuning nodig bij het opvoeden of heeft uw kind zorg of begeleiding nodig om te komen tot een goede ontwikkeling? Neem dan contact op met het Sociaal loket voor informatie.

  • Externe link: Informatie over verordening Wmo

    Wilt u zelfstandig wonen, maar heeft u hier ondersteuning bij nodig? Lukt het niet meer om trap te lopen? Kunt u niet meer op uw bestemming komen? Heeft u hulp nodig bij dagelijkse (huishoudelijke) taken? Verveelt u zich en heeft u geen invulling van uw dag? Dit zijn vragen waar de gemeente u bij kan helpen.

  • Externe link: Regeling vervanging witgoed

    De regeling is alleen bedoeld voor vervanging noodzakelijke huishoudelijke apparaten als koelkast, wasmachine, gasfornuis of kookplaat.

  • Externe link: Regeling voor inwoners met meerkosten door een chronische ziekte en/of beperking of vanaf de pensioengerechtigde leeftijd

    Chronisch zieken, ouderen en gehandicapten hebben vaak verborgen kosten die te maken hebben met hun situatie. Zij kunnen een vergoeding ontvangen van € 301,00 per jaar.

  • Externe link: Vrijwilligerswerk

    Vrijwilligerswerk doen mensen omdat ze het leuk, nuttig en zinvol vinden, voor henzelf en de ander. Er zijn in Duiven en Westervoort veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. En weet u dat u via de organisatie waarbij u vrijwilligerswerk doet collectief verzekerd bent?

  • Externe link: Ondersteuning & advies

    Cliëntondersteuners bieden informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan kwetsbare mensen, hun familie en andere betrokkenen. De cliëntondersteuner heeft specifieke kennis op het gebied van mensen met een beperking. En streeft ernaar dat mensen zich verder ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen meedoen. Samen met u en eventueel uw netwerk kijken ze naar wat nodig is zodat u zelf weer verder kunt, ook ondersteunen zij bij aanvragen mocht dit nodig zijn.

  • Externe link: Participatieraad Sociaal Domein Westervoort (PSDW)

    De Participatieraad organiseert tijdelijke themagroepen, bestaande uit inwoners en professionals, die de gemeente adviseren over nieuw of gewijzigd beleid op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Jeugdwet, Participatiewet en het minimabeleid.

  • Externe link: RSD de Liemers

    RSD de Liemers is voor de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. De Participatiewet zorgt voor financiële ondersteuning als een inwoner niet in staat is te voorzien in het eerste levensonderhoud. Maar daar stopt het niet mee. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deel (blijven) nemen aan het arbeidsproces of vrijwilligerswerk doen. Meer informatie over openingstijden en contactgegevens van RSD de Liemers:

  • Externe link: Mantelzorg

    Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

  • Externe link: Onafhankelijke cliëntondersteuning

    De medewerkers van het Sociaal loket staan voor u klaar bij elke hulpvraag. Zij stellen een oplossing voor en leggen alles zo helder mogelijk uit. Het kan zijn dat u daar graag iemand bij hebt die onafhankelijk is. Iemand die uw belangen behartigt, kennis van zaken heeft en graag met u meekijkt. Dat kan! Iedereen kan een beroep doen op die ondersteuning. Dat noemen we onafhankelijke cliëntondersteuning.

  • Externe link: Sociaal team

    Het Sociaal Team van de gemeente Westervoort is er speciaal voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben. En waarbij het niet lukt om deze zelf op te lossen. De situatie kan extra complex zijn, doordat er problemen zijn ontstaan met de hulpverlening, of wanneer hulp wordt geweigerd. Bent u hulpverlener? Vraag ondersteuning aan:

  • Externe link: Alcoholwetvergunning

    Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een alcoholwetvergunning nodig. Ook als er een andere leidinggevende of eigenaar komt, de ondernemingsvorm verandert of u de zaak van binnen verbouwt moet u een wijzigingsvergunning aanvragen. Een alcoholwetvergunning vraagt u aan in het gemeentehuis.

  • Externe link: Melding verplichte geestelijke gezondheidszorg in het kader van de Wvggz

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz).

  • Externe link: Wmo

    Heeft u behoefte aan ondersteuning, zorg of hulp en kunt u die niet krijgen van kinderen, familie, buren of vrijwilligers? Maakt u zich zorgen over een buurvrouw, kennis of één van uw ouders? Neem dan contact op met het Sociaal loket voor informatie.

  • Externe link: Vroeg Eropaf

    Team Vroeg Eropaf helpt inwoners met (beginnende) financiële problemen. Eeen eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Wanneer inwoners langer wachten, is de kans groter dat de schulden verder oplopen. Door samen te werken met woningcorporatie Vivare, zorgverzekeraars, Vitens en energiemaatschappijen krijgen de gemeenten inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld. En zo kunnen we deze inwoners eerder hulp bieden en samen kijken naar een oplossing. De hulp is aan huis, gratis en vrijblijvend.

  • Externe link: GelrePas

    Met de GelrePas ontvangt u een pastegoed waarmee u tegen flinke kortingen of gratis kunt meedoen aan allerlei activiteiten en evenementen. Vraag bij de vereniging of activiteit van uw keuze of u korting krijgt met de GelrePas.