Zoekresultaten 1 - 20 van 110 resultaten

  • Externe link: Bezwaar tegen beslissing gemeente

    Je bent het niet eens met een beslissing van de gemeente en bij het besluit is aangegeven dat je hier bezwaar tegen kunt maken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar een genomen beslissing. Bezwaar maken is kosteloos.

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Je kunt je geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kan in elke gemeente, dus niet alleen in de gemeente waar je woont. In de gemeente Amersfoort kun je je geregistreerd partnerschap omzetten aan de balie in het stadhuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Externe link: Brandveilig gebruik van een gebouw

    In een gebouw waar veel mensen verblijven, gelden regels voor de brandveiligheid. Als eigenaar of uitbater van zo’n gebouw moet je daarom soms een gebruiksmelding bij de gemeente indienen. Bijvoorbeeld als het gaat om een hotel, verpleeghuis, een school of een pand waarin kamers verhuurd worden.

  • Externe link: Melding over openbaar groen

    Meld problemen over het openbaar groen bij de gemeente. Bijvoorbeeld als het gras gemaaid moet worden of de bladkorven vol zijn. Maar ook als u ziet dat er een Japanse duizendknoop groeit of als er sprake is van veel onkruid.

  • Externe link: Gemeentelijke belastingen

    Elk jaar krijg je van de gemeente een aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Op dit biljet staat om welke belastingen het gaat, hoeveel je moet betalen en hoe en wanneer je moet betalen. Ook vind je op dit biljet de nieuwe WOZ-waarde van je woning of pand.

  • Externe link: Nederlandse nationaliteit aanvragen

    Je woont in Nederland en je wilt Nederlander worden. Dit regel je bij de gemeente. Dat kan op 2 manieren: door optie of door naturalisatie. Voor beide aanvragen kom je persoonlijk naar het stadhuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 14 033.

  • Externe link: Melding over overlast

    Meld overlast bij de gemeente. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om overlast door houtstook of verlaten fietswrakken.

  • Externe link: Subsidieregeling Amateurkunst huurtegemoetkoming Amersfoort

    Ben je als amateurkunstorganisatie actief in Amersfoort? Dan kun je misschien subsidie krijgen voor een deel van de huurkosten voor zaalruimte om optredens uit te voeren. De subsidie is maximaal 50% van de kosten en maximaal € 2000,-. Lees voor het aanvragen eerst de voorwaarden. Die vind je verderop op deze pagina.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Als je moeite hebt met lopen, kun je misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze parkeerkaart mag je in Amersfoort op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. Ook in gebieden waar een parkeervergunning nodig is. Alleen in parkeergarages moet je betalen.

  • Externe link: Winkeltijden en ontheffing

    In Amersfoort mogen winkels alle dagen van de week open zijn van 6.00 tot 22.00 uur. Winkels mogen zelf bepalen wanneer zij open zijn binnen deze tijden. In de binnenstad is donderdagavond koopavond.

  • Externe link: Legaliseren van een handtekening

    Je hebt een document waar je handtekening op moet staan. Je moet daarbij bewijzen dat die handtekening inderdaad van jou is. Je kunt dit op het stadhuis regelen, maar het kan ook in een andere gemeente.

  • Externe link: Exploitatie horeca-inrichting

    Als je een horecabedrijf wilt starten, wijzigen of overnemen, heb je een exploitatievergunning nodig. Het kan zijn dat je nog meer vergunningen nodig hebt voor je bedrijf. Overleg daarvoor eerst met het Vergunningenloket.

  • Externe link: Afvalkalender

    In de afvalkalender of de ROVA-app zie je wanneer ROVA het afval bij jou thuis ophaalt.

  • Externe link: Hondenbelasting

    Heb je een hond? Meld dit bij de gemeente. Je moet dan namelijk hondenbelasting betalen. Ook als er iets in je situatie verandert, moet je dit doorgeven. Als je meer honden krijgt bijvoorbeeld. Of als je hond overlijdt of iemand anders de hond overneemt.

  • Externe link: Inrit of uitrit

    Wil je een in- of uitrit maken of veranderen? Dan moet je dit melden bij de gemeente. Je hoeft geen vergunning aan te vragen.

  • Externe link: Woonkostentoeslag

    Wordt je inkomen plotseling lager? Dan kun je de huur of hypotheek van je woning of bedrijfspand misschien niet meer betalen. Wij kunnen je mogelijk tijdelijk helpen met de woonkostentoeslag. Dit is een vorm van bijzondere bijstand om je huur of hypotheek te betalen.

  • Externe link: Belasting betalen via automatische incasso

    Je kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Je geeft de gemeente toestemming om het geld van je rekening af te schrijven. Dit gebeurt dan in 10 termijnen. Wil je geen automatische incasso, dan betaal je in 2 termijnen.

  • Externe link: Identiteitskaart

    Wil je een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of vernieuwen? Dat doe je in het stadhuis. Hiervoor maak je eerst een afspraak. Vanaf 6 werkdagen na de 1e afspraak kan je jouw nieuwe identiteitskaart ophalen. Ook dat gaat op afspraak.

  • Externe link: Het Wijkteam

    Heb je ondersteuning nodig bij problemen? Voor ondersteuning en zorg aan huis kun je terecht bij het Wijkteam. Voor jezelf, je gezin of iemand anders. Het Wijkteam helpt bij vragen en zorgen over bijvoorbeeld je gezin, de opvoeding van je kinderen, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast.

  • Externe link: Bijstandsuitkering aanvragen

    Je hebt geen inkomen of je inkomen is te laag om van te leven. De gemeente verwacht dan dat je er alles aan doet om zelf voldoende geld te verdienen om van te leven. Lukt dit niet, dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen. Je moet hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen.