Zoekresultaten 1 - 20 van 94 resultaten

  • Externe link: Voornaam of achternaam veranderen

    Wilt u uw voornaam of achternaam veranderen? U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. Een verzoek om uw achternaam (geslachtsnaam) te veranderen doet u bij Dienst Justis, Ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Externe link: Rioolverstopping

    Als het riool bij u verstopt is dan moet u de verstopping zelf oplossen. 

  • Externe link: Straatartiest optreden

    Als u op straat wilt optreden, vraag dan van tevoren aan de gemeente of u hier een ontheffing voor nodig hebt.

  • Externe link: AED-kast subsidie aanvragen (Automatische Externe Defibrillator)

    Bij een hartstilstand is meteen starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Omdat tijd bij een hartstilstand allesbepalend is, is het belangrijk dat er altijd een AED in de buurt is. Daarom geeft de gemeente subsidie voor een AED‑buitenkast. 

  • Externe link: Huwelijk in het buitenland

    Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? U hebt dan voor sommige landen een ‘internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid’ nodig.

  • Externe link: Nederlander worden

    Als niet-Nederlander kunt u op 2 verschillende manieren Nederlander worden: Nederlander worden door optie of Nederlander worden door naturalisatie.

  • Externe link: In gebreke stellen gemeente bij te laat beslissen, dwangsom

    Beslist de gemeente niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? U kunt de gemeente dan in gebreke stellen.

  • Externe link: Erkenning van een kind

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Dit betekent dat u dan de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien en bent u verplicht om voor het kind te zorgen. 

  • Externe link: Gemeentegrond gebruiken

    Als u grond van de gemeente wilt gebruiken, hebt u toestemming nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld als u gemeentegrond wilt gebruiken:

  • Externe link: Subsidie Keurmerk Veilig Wonen

    Bent u eigenaar en bewoner van een bestaande koopwoning in Waddinxveen die minimaal 2 jaar oud is? Dan kunt u subsidie vragen voor het beveiligen van uw woning volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

  • Externe link: Begeleiding werken en leren

    Bent u jonger dan 27 jaar en hebt u geen diploma of startkwalificatie? Dan kunt u door een leer-werktraject alsnog een startkwalificatie behalen. De gemeente biedt u hiermee extra ondersteuning.

  • Externe link: Natuurgebied ingaan

    U mag niet zomaar een natuurgebied in gaan met een auto, motor, bromfiets, fiets of paard. Hier hebt u een ontheffing voor nodig van de gemeente. De gemeente wil zo voorkomen dat er schade aan het milieu of de natuur ontstaat.

  • Externe link: Uitkering en heronderzoek

    Als u een bijstandsuitkering krijgt, doet de gemeente regelmatig heronderzoek. Met een heronderzoek kan de gemeente zien of u nog steeds recht hebt op uw uitkering. Ook kijkt de gemeente of het u lukt om werk te vinden.

  • Externe link: Vrijwilligersverzekering

    Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit houdt in dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

  • Externe link: Woonkostentoeslag aanvragen

    Is uw inkomen met meer dan 25% gedaald? Dan kunt u bij de gemeente woonkostentoeslag aanvragen voor een huurwoning of een koopwoning.

  • Externe link: Kinderopvang controle

    De gemeente bewaakt de kwaliteit van de kinderopvang. Een inspecteur van de GGD bezoekt elk jaar kinderdagverblijven (per 1 januari 2018 zijn de peutergroepen van peuterspeelzalen opgegaan in de kinderdagverblijven), organisaties voor buitenschoolse opvang en steekproefsgewijs gastouderbureaus.

  • Externe link: Afsluiting openbare weg, verkeersontheffing

    Soms heeft u een ontheffing nodig als u iets wilt doen op (of aan) de openbare weg. Bijvoorbeeld als u: een verhuiswagen of kraan op de weg wilt plaatsen waarbij de weg gedeeltelijk wordt afgesloten,bouwwerken plaatst,fietstochten of evenementen organiseert.

  • Externe link: Graafmelding

    Als u machinaal gaat graven, bent u wettelijk verplicht om vooraf een Graafmelding bij het Kadaster te doen. Dit heet ook een KLIC-melding. Als u een melding doet helpt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving te voorkomen en u draagt bij aan de veiligheid van de graver. Voor een gebied van 500 x 500 meter of kleiner is één…

  • Externe link: Beëindiging geregistreerd partnerschap melden

    Een beëindiging geregistreerd partnerschap regelt u op een van twee manieren.

  • Externe link: Uitkering en verandering doorgeven

    Ontvangt u een uitkering en gaat u samenwonen? Of gaat u meer werken of een opleiding volgen? Veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen gevolgen hebben voor uw bijstandsuitkering. U bent verplicht om deze veranderingen direct door te geven aan de gemeente.