Zoekresultaten 1 - 38 van 38 resultaten

  • Geboorteverlof aanvragen

    Is uw partner bevallen? Dan kunt u geboorteverlof aanvragen. Doe dit binnen 4 weken nadat uw kind is geboren.

  • Bouwwerk, start melding

    In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u start met de bouw- en ontgravingswerkzaamheden dient u dit tijdig te melden bij de gemeente. Wat u exact moet melden, kunt u terugvinden in de omgevingsvergunning.

  • Medische keuring

    Heeft u gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op.

  • Werktijden en rusttijden voor uw werknemers

    Heeft u personeel? Uw personeel mag niet meer werken dan wettelijk toegestaan. Ze hebben ook recht op rusttijden en pauzes.

  • Vakantie-uren opnemen

    Als werknemer heeft u in Nederland recht op vakantie. De opname van uw vakantie-uren stemt u af met uw werkgever.

  • Wmo: Hulp en ondersteuning

    U kunt Wijkracht Hengelo op de volgende manieren bereiken: Telefoon: 074 – 20 20 800 Mail: entree@wijkrachthengelo.nl Website: www.wijkrachthengelo.nl Loop binnen bij de Wijkentree

  • Bouwwerkzaamheden melden of afmelden

    Bouwwerkzaamheden meldt u aan en af bij de gemeente.

  • Arbodienstverlening regelen

    Werkgevers moeten zich laten ondersteunen door een arbodeskundige bij ziekteverzuim, aanstellingskeuring, PAGO en RI&E.

  • Pleegzorg

    Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin (pleegzorggezin) gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Voor korte of langere tijd.

  • Begin en einde werkzaamheden melden

    Heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd of sloopmelding gedaan? En wilt u nu beginnen met de werkzaamheden of zijn die klaar? Dan moet u dit melden. Wij nemen hierna contact met u op om een controle te doen. Dit is gratis.

  • Medische keuring krijgen voor baan

    Bij het solliciteren voor sommige banen krijgt u een medische keuring. Een bedrijfsarts doet de medische keuring.

  • Bouwwerk aanmelden

    Als opdrachtgever of hoofdaannemer moet u een bouwwerk aanmelden bij de Arbeidsinspectie. Lees de regels.

  • Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof aanvragen

    Bent u zwanger? En heeft u een werkgever of een uitkering? Dan heeft u recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof.

  • Container, steiger, hoogwerker

    U mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container, bouwmaterialen of een reclamebord. Voor de binnenstad gelden soms andere regels dan voor andere wijken.

  • Bedrijfshulpverlening (BHV) regelen

    U moet zorgen voor een veilige (werk)omgeving voor uw personeel en bezoekers. Een bedrijfshulpverlener helpt u hierbij. Bekijk de regels

  • Vergunning bij inhuren buitenlandse zzp'er of freelancer

    Huurt u een buitenlandse zzp'er of freelancer in? En werkt deze in Nederland? Dan moet u het volgende controleren.

  • Arbeidsmiddelen keuren en machineveiligheid

    Arbeidsmiddelen zoals gereedschappen en machines moet u regelmatig onderhouden en keuren. Lees over machineveiligheid.

  • Vakantiedagen voor werknemers

    Een werknemer heeft recht op vakantie. Bekijk hier hoeveel vakantiedagen uw werknemer heeft en welke feestdagen er zijn.

  • Bouwobject plaatsen op weg

    Moet u iets op openbare grond zetten voor bouw- of sloopwerk? Zoals een container of steiger? Dan dient u dit minimaal zeven dagen vooraf bij ons te melden. Dit mogen maximaal vier objecten zijn, zoals: steiger, container, keet, lift, pomp, toilet, stenen, cement, zand of tegels. Deze objecten mogen maximaal drie maanden op openbare grond staan.   Melding doen als burger Melding doen als organisatie Melding doen zonder DigiD   Voorwaarden Een object op straat moet rondom voorzien zijn van schone en duidelijke markeringen van reflecterend materiaal; Een object op straat moet in het donker zijn voorzien van duidelijke knipperverlichting en/of reflecterend lint aan de voor- en achterzijde; Afvalcontainers geplaatst in dorps- of stadskernen dienen gesloten te zijn of afgezet te zijn met bouwhekken; Een object mag geen gevaar opleveren voor het doelmatig en veilig gebruiken van de weg; Er moet een minimale vrije doorgang van tenminste 1.20 meter zijn op voetpaden en van tenminste 3.50 meter op de rijbaan voor fietsers of gemotoriseerd verkeer. Daarbij moeten alle gebouwen in de omgeving goed bereikbaar blijven voor voertuigen van hulpdiensten zoals bijvoorbeeld een ladderwagen van de brandweer of de ambulance; Straatpotten en controleputten moeten altijd bereikbaar blijven; Er mogen geen materialen naast het object liggen; De verkeersveiligheid moet gewaarborgd zijn; Het veilig plaatsen en in stand houden van de afvalcontainer/bouwkeet is een verantwoordelijkheid van uzelf; Bij plaatsing op een parkeerplaats moeten zo min mogelijk parkeerplaatsen te worden ingenomen. Bij plaatsing op een betaalde parkeerplaats worden de actuele dagtarieven per parkeerplaats in rekening gebracht; De gemeente is niet aansprakelijk voor eventuele directe- of gevolgschade veroorzaakt door de activiteit; Kosten voor schade veroorzaakt door het plaatsen van bouwobjecten op de stoep of het wegdek worden bij veroorzaker (en opdrachtgever) in rekening gebracht; Schade aan groenvoorzieningen dient u te herstellen. Eventueel herstelt de gemeente Terneuzen op uw kosten; De plaats waar de activiteit heeft plaatsgevonden moet u schoon opleveren; Om vragen en onbegrip te voorkomen adviseren wij u de directe buren op de hoogte te brengen van de activiteit; Een object mag maximaal 3 maanden staan; U dient minimaal 1 week voor aanvang van de activiteit de melding te doen bij de gemeente; Voor het plaatsen van en geplaatst houden van een afvalcontainer/bouwkeet brengt de gemeente Terneuzen geen kosten in rekening. Meer informatie Indien het te plaatsen object gaat zorgen voor een (tijdelijke) volledige afsluiting van de straat, dient u minimaal 2 weken voor aanvang contact op te nemen met team Realisatie en Beheer, tel 14 0115. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.

  • Ouderschapsverlof aanvragen

    Werkt u en heeft u een of meer kinderen? Dan heeft u recht op ouderschapsverlof tot uw kind 8 jaar oud is.

  • Werkvoorzieningen aanvragen

    Er zijn verschillende middelen (werkvoorzieningen) beschikbaar om een werkplek geschikt te maken voor medewerkers met een beperking. Denk bijvoorbeeld aan extra ondersteuning op de werkvloer, speciaal vervoer of aangepaste apparatuur die nodig is om het werk te kunnen doen.

  • Vergoeding betalen voor het missen van de aanzegtermijn

    Voor tijdelijke arbeidscontracten geldt een aanzegtermijn. Laat u niet op tijd weten of uw werknemer mag blijven? Dan betaalt u een vergoeding.

  • Buitenlandse werknemers (arbeidsmigranten) huisvesten

    Regelt u woonruimte voor arbeidsmigranten? Kijk in welke situatie en hoe dat moet.

  • Status bouw of sloop doorgeven

    Start van uw bouw of sloop, heiwerk, storten van beton en einde van uw bouw of sloop moet u altijd bij ons melden. U doet dit online. Voor het melden van start of einde bouwwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Bouwactiviteit (technisch) - Informatie'. Voor het melden van start of einde van sloopwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Slopen van een bouwwerk of gedeelte daarvan of asbest verwijderen - Informatie (Rijk)'. Voor het melden van heiwerk of storten van beton doet u melding via deze site: Status bouw of sloop doorgeven Let op: is er voor uw activiteit een vergunning of sloopmelding nodig? Dan moet u deze eerst aanvragen. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115. Lees eerst de regels in artikel 7.7 van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving.

  • Medische keuring rijbewijs

    Soms heeft u een medische keuring nodig als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

  • Wettelijk minimumuurloon en minimumjeugduurloon

    U moet werknemers minstens het minimumuurloon betalen. Bekijk hier de bedragen en de regels voor het minimumloon.

  • Pleegzorguitkering aanvragen

    Neemt u een pleegzorgkind in huis? Dan heeft u tijdens uw pleegzorgverlof recht op een pleegzorguitkering.

  • Melden werkzaamheden

    Heeft u een omgevingsvergunning gekregen en gaat u starten met de bouw- of sloopwerkzaamheden? Of zijn de werkzaamheden juist gereed? Meld dit dan bij ons. U moet de werkzaamheden melden voordat u begint en wanneer u klaar bent. Wij houden toezicht op de werkzaamheden en controleren of de vergunning klopt. Werkzaamheden melden - Inwoners Werkzaamheden melden - Ondernemers

  • Uw pensioen en AOW bekijken

    Wilt u weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Bekijk het pensioenregister op de website mijnpensioenoverzicht.nl.

  • Laadkleppen en personenliften laten keuren (LPK-keuring)

    Gebruikt u bestelwagens met een laadklep? Of een rolstoelbus met een lift? U moet deze 1 keer per jaar laten keuren.

  • Regels voor collectief ontslag

    Wilt u binnen 3 maanden minstens 20 werknemers ontslaan? Dan is dat collectief ontslag. Lees welke regels hierbij gelden.

  • Erkenning als EVC-aanbieder aanvragen

    Heeft u een onderwijsinstelling of kenniscentrum? En wilt u ervaringscertificaten uitgeven? Vraag dan erkenning als EVC-aanbieder aan.

  • Adoptie-uitkering aanvragen

    Tijdens uw adoptieverlof heeft u recht op een adoptie-uitkering.

  • Buitenlands personeel aannemen

    Wilt u buitenlands personeel aannemen? U moet controleren of het personeel in Nederland mag werken. Lees hier meer.

  • Verzoek bouwcontrole

    Bent u in het bezit van een omgevingsvergunning of sloopmelding? Of bent u aannemer van een bouwproject binnen onze gemeente? Dan bent u verplicht een aantal meldingen te doen bij uw gemeente. Aanvraag U kunt een verzoek bouwcontrole aanvragen via het contactformulier.  Het is mogelijk om een controle uit te laten voeren op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Geef bij uw aanvraag de volgende informatie: gewenste datum en tijdstip voor de bouwcontrole adres bouwcontrole vergunning- of meldingsnummer gegevens contactpersoon  waarvoor u de bouwcontrole aanvraagt. U kunt verschillende onderdelen melden zoals start, heiwerk, wapening keuren, gereedmelding en algemene controle.  In verband met de administratieve verwerking dient u de controle 5 werkdagen van te voren aan te melden.

  • Werkvergunning (TWV) voor buitenlandse werknemers

    U neemt een medewerker van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland in dienst. Kijk hoe het zit met de Tewerkstellingsvergunning (TWV).

  • Subsidie aanpassingen op de werkplek

    Is een van uw werknemers ziek of gehandicapt? Dan kunt u als werkgever een vergoeding krijgen om hem in dienst te houden.

  • Certificaten en keurmerken

    Met een certificaat of keurmerk laat u zien dat iets aan bepaalde (kwaliteits)eisen voldoet. Lees hier de regels.