Zoekresultaten 1 - 25 van 25 resultaten

  • Externe link: Bezwaar tegen beslissing gemeente

    Je bent het niet eens met een beslissing van de gemeente en bij het besluit is aangegeven dat je hier bezwaar tegen kunt maken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar een genomen beslissing. Bezwaar maken is kosteloos.

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Je kunt je geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kan in elke gemeente, dus niet alleen in de gemeente waar je woont. In de gemeente Amersfoort kun je je geregistreerd partnerschap omzetten aan de balie in het stadhuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Externe link: Legaliseren van een handtekening

    Je hebt een document waar je handtekening op moet staan. Je moet daarbij bewijzen dat die handtekening inderdaad van jou is. Je kunt dit op het stadhuis regelen, maar het kan ook in een andere gemeente.

  • Externe link: Belasting betalen via automatische incasso

    Je kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Je geeft de gemeente toestemming om het geld van je rekening af te schrijven. Dit gebeurt dan in 10 termijnen. Wil je geen automatische incasso, dan betaal je in 2 termijnen.

  • Externe link: Identiteitskaart

    Wil je een identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of vernieuwen? Dat doe je in het stadhuis. Hiervoor maak je eerst een afspraak. Vanaf 6 werkdagen na de 1e afspraak kan je jouw nieuwe identiteitskaart ophalen. Ook dat gaat op afspraak.

  • Externe link: Buitenlandse documenten / verklaring van ongehuwd zijn

    Is een van jullie in het buitenland geboren, getrouwd, gescheiden of heb je in het buitenland gewoond? Dan heb je misschien documenten uit het buitenland nodig. Zoals een geboorteakte of een verklaring van ongehuwd zijn. Vraag dit op tijd aan.

  • Externe link: Geslacht veranderen

    Wil je een geslachtswijziging doorgeven? Maak dan een afspraak. Je kan dan ook meteen je voornaam veranderen. Na de wijziging heb je een nieuw identiteitsbewijs nodig.

  • Externe link: Reisdocument voor vreemdelingen of vluchtelingen

    Heb je (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Of ben je erkend als vluchteling? Met een reisdocument voor vreemdelingen of vluchtelingen kun je reizen naar alle landen, behalve je land van herkomst. Je vraagt het document aan in het stadhuis. Dat gaat op afspraak.

  • Externe link: Melding adresonderzoek

    Op jouw adres staat iemand ingeschreven die er niet woont. Je kunt dit dan melden bij de gemeente. Dat kan ook als je een vermoeden hebt van adresfraude bij jou in de buurt. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

  • Externe link: Trouwceremonies

    Ga je trouwen of wil je een geregistreerd partnerschap in Amersfoort? Er zijn 3 soorten ceremonies mogelijk.

  • Externe link: Paspoort

    Wil je een paspoort aanvragen of vernieuwen? Dat doe je in het stadhuis. Hiervoor maak je eerst een afspraak. Vanaf 6 werkdagen na de 1e afspraak kun je het nieuwe paspoort ophalen. Ook dat gaat op afspraak.

  • Externe link: Tweede paspoort

    Wil je een tweede paspoort aanvragen of vernieuwen? Daarbij gelden bepaalde voorwaarden. Je tweede paspoort is 2 jaar geldig vanaf de afgiftedatum.

  • Externe link: Geboorteaangifte in Amersfoort

    Je hebt een kind gekregen. Doe binnen 3 dagen na de geboorte aangifte in de gemeente waar je kind geboren is. Bij de gemeente Amersfoort kan dat altijd gratis. Dit doe je door een afspraak te maken om langs te komen bij de balie in het stadhuis of in bepaalde gevallen digitaal. Lees hieronder alle informatie over hoe dit gaat en wat de voorwaarden zijn.

  • Externe link: Registratie levenloos geboren kinderen in de BRP

    Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen nog worden opgenomen in de BRP.

  • Externe link: Verhuizen

    Verhuis je naar of binnen de gemeente Amersfoort? Geef je voorgenomen verhuizing zo snel mogelijk aan ons door. Dat kan vanaf maximaal 28 dagen voor je verhuizing tot uiterlijk 5 dagen na je verhuizing. Verhuis je van Amersfoort naar een andere gemeente? Meld de verhuizing dan bij je nieuwe gemeente.

  • Externe link: Paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen

    Ben je jouw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) kwijt? Of is je paspoort of ID-kaart gestolen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Dan kan niemand er misbruik van maken.

  • Externe link: Naamgebruik veranderen

    Je mag de achternaam van je partner gebruiken als je getrouwd bent of geregistreerde partners bent. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik, je eigen officiële achternaam wijzigt niet. Je hebt hiervoor geen toestemming van je partner nodig.

  • Externe link: Verklaring omtrent gedrag (VOG)

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als je bijvoorbeeld gaat werken in het onderwijs of als je een wapenvergunning wilt aanvragen.

  • Externe link: Kind erkennen

    Heb je een kind of krijg je een kind? En ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap met de biologische moeder? Dan kun je het kind erkennen. Hiermee word je de juridische ouder. Ook krijg je gezag over het kind. Een kind erkennen doe je in het stadhuis. We raden je aan dit voor de geboorte te doen.

  • Externe link: Trouwen en geregistreerd partnerschap melden

    Jij en je partner hebben plannen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan: gefeliciteerd! Bij het voorbereiden van jullie trouwdag komt veel kijken. Je leest hier welke stappen je moet zetten. Meld je trouwplannen zo snel mogelijk bij de gemeente. Dit kan al vanaf een jaar vóór de huwelijks- of partnerschapsdatum.

  • Externe link: Voornaam of achternaam wijzigen

    Geef de wijziging door aan de juiste organisatie. Welke organisatie hangt af van jouw situatie.

  • Externe link: Bezwaar tegen beslissingen Sociaal Domein

    Je bent het niet eens met een beslissing over je gemeentelijke uitkering, jeugdhulp- of WMO-voorziening. Of je wilt een beroep doen op de hardheidsclausule. Vul daarvoor het online formulier in of schrijf zelf een brief.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn, Attestatie de vita

    Om op papier te laten zien dat je leeft, heb je een ‘bewijs van in leven zijn’ of attestatie de vita nodig. Pensioenfondsen of andere uitkeringsinstanties vragen hier soms om.

  • Externe link: Akte geboorte, huwelijk, overlijden

    Een akte is een bewijs van een belangrijke, officiële gebeurtenis in je leven. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Je kunt een afschrift (kopie van de akte) bestellen.

  • Externe link: Trouwen in het buitenland / Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Om in het buitenland te mogen trouwen heb je soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. In deze verklaring staat dat je op dit moment niet getrouwd (of geregistreerd partner) bent en dat je volgens de Nederlandse wet mag trouwen.