Zoekresultaten 1 - 38 van 38 resultaten

  • Externe link: Briefadres wijzigen

    Hebt u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

  • Externe link: Automatische incasso

    U kunt uw diverse aanslagen gemeentelijke heffingen, zoals o.a. de onroerende-zaakbelasting en rioolheffing, in tien gelijke maandelijkse termijnen betalen.

  • Externe link: Zakenpaspoort

    Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een gewoon paspoort. Het is alleen dikker, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Bewijs van Nederlanderschap

    Wilt u voor een bepaald beroep in aanmerking komen? Dan hebt u soms een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. Staat u bij ons ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan.

  • Externe link: Aangifte geboorte

    Als een kind is geboren, doet iemand die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte. Dat moet in de gemeente waar het kind is geboren. U doet uiterlijk binnen 3 dagen na de geboorte aangifte. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Paspoort

    U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen.

  • Externe link: Melden van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Van harte gefeliciteerd met uw plannen om te gaan trouwen of om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Als u wilt trouwen in Vught óf een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, kunt u online een ceremonie boeken. Dit heet 'Melden van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap'. U kunt met DigiD een melding (voorheen ondertrouw) doen van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

    Geef uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie tijdig door. Vooral als u in april tot en met september en/of op vrijdag of zaterdag wilt trouwen.

  • Externe link: Trouwlocaties

    Van harte gefeliciteerd met uw plannen om te gaan trouwen of om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Op deze pagina vindt u informatie over de trouwlocaties in de gemeente Vught en hoe u een eigen gekozen locatie kunt regelen. 

    In de gemeente Vught mag u overal trouwen. U kunt in het Raadhuis of in het gemeentekantoor van de gemeente Vught trouwen, op goedgekeurde trouwlocaties, of u kunt zelf een locaties kiezen. Wanneer u zelf een locatie regelt, moet deze locatie aan voorwaarden voldoen. Neem altijd zelf contact op met de locatie van uw keuze om deze te reserveren.  

    Geef uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie tijdig door. Vooral als u in april tot en met september en/of op vrijdag of zaterdag wilt trouwen. Meer informatie hoe u dit doorgeeft, vindt u op de pagina Melden van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  • Externe link: Registratie levenloos geboren kind

    Uw kind is levenloos geboren of heeft kort geleefd. Het is mogelijk om hem of haar te laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Externe link: Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan bezwaar maken. Hebt u dat gedaan? En bent u het niet eens met de beslissing daarover? Dan kunt u in beroep gaan.

  • Externe link: Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw identiteitskaart ophalen.

  • Externe link: Voorbeoordeling

    Met een voorbeoordeling kijkt de gemeente of uw bouwplan wel haalbaar en uitvoerbaar is. U toetst zo het plan voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt.

  • Externe link: Naamgebruik

    Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners.

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Echtscheiding melden

    Wilt u uw huwelijk beëindigen? Dan kunt u dit laten ontbinden door een echtscheiding. Meestal regelt uw advocaat dit voor u. De echtscheiding moet binnen 6 maanden na de uitspraak worden doorgegeven aan de gemeente waar u trouwde. Na de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand is uw echtscheiding pas definitief.

  • Externe link: Legaliseren handtekening

    Met het legaliseren van uw handtekening bewijst u dat een handtekening op een document echt van u is. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Verhuizing doorgeven

    Verhuist u naar of binnen gemeente Vught? Dan meldt u dat bij de gemeente Vught. Verhuist u van Vught naar een andere gemeente? Dan meldt u de verhuizing bij uw nieuwe gemeente. U wordt dan automatisch bij de gemeente Vught uitgeschreven.

  • Externe link: Afschrift burgerlijke stand

    De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document, een akte. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Dus als u bijvoorbeeld in de gemeente ’s-Hertogenbosch bent geboren, dan ligt uw geboorteakte in die gemeente en kunt u daar een kopie bestellen. U kunt van de volgende akten een kopie (ook wel: afschrift) bestellen: geboorteakte, huwelijksakte, akte van geregistreerd partnerschap en overlijdensakte.

  • Externe link: Koop of huur reststrook

    Grenst uw tuin aan ‘groene’ gemeentegrond? Dan kunt u misschien een stukje grond bij uw tuin voegen. U koopt of huurt dan een groenstrook (of reststrook) van de gemeente.

  • Externe link: Adresonderzoek

    Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven, maar er niet woont? Of denkt u dat op een adres meer personen verblijven dan staan ingeschreven? U kunt de gemeente dan vragen om een adresonderzoek.

  • Externe link: Een zaal of ruimte huren

    Bij de gemeente Vught kunt u een gymzaal of een vergader- of cursusruimte huren. Via onderstaande knop ziet u de zalen die u kunt huren, de beschikbaarheid en kunt u uw aanvraag doen.

  • Externe link: Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen

  • Externe link: Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als u een wapenvergunning wilt aanvragen. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Bezwaar maken

    De gemeente stelt elk jaar de waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente. Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een woning of perceel? Of gebruikt u een bedrijfspand? Dan betaalt u onroerendezaakbelasting (OZB). Bent u het niet eens met de vastgestelde waarde van uw woning of bedrijfspand of wilt u bezwaar maken tegen de aanslag onroerendezaakbelasting? U kunt dat online of schriftelijk doen.

  • Externe link: Erkennen van het vaderschap

    Wilt u als man een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Dit kan ook als u niet de biologische vader bent. Doordat u het kind erkent, wordt u de wettelijke vader. Daarmee krijgt u alle rechten en plichten die horen bij het vaderschap. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Erkennen kind vóór de geboorte

    Bent u niet getrouwd of hebt u geen geregistreerd partnerschap en is uw partner zwanger? Dan kunt u het kind al voor de geboorte erkennen. U kunt de erkenning doen in elke gemeente in Nederland. Dit heet 'erkenning ongeboren vrucht'. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke vader of duomoeder. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Klachten

    Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord krijgt op een brief. Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? U kunt dan een klacht indienen.

  • Externe link: Tweede paspoort

    Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U maakt daarvoor een afspraak. Na 7 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen.

  • Externe link: Eerste inschrijving in Nederland

    Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Dan schrijft u zich in bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Externe link: Reizen met kinderen

    Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En hebt u een andere achternaam dan zij? U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt.

  • Externe link: Vreemdelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en heeft u geen paspoort van uw eigen land? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vreemdelingenpaspoort. U maakt daarvoor een afspraak. De gemeente Vught controleert of u in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort.

  • Externe link: Paspoort kwijt of gestolen

    Is uw paspoort kwijt of gestolen? Meld dit online en maak een afspraak om een nieuw paspoort aan te vragen.

  • Externe link: Identiteitskaart kwijt of gestolen

    Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? Meld dit online en maak een afspraak om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen.

  • Externe link: Aangifte overlijden

    Als iemand in Vught overlijdt, kan iedereen die dat weet daarvan aangifte doen. Meestal is dat de begrafenisondernemer. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Voor het persoonlijk aangeven van een overlijden maakt u een afspraak. De begrafenisondernemer kan de aangifte ook online doen.

  • Externe link: Melden beëindiging geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap beëindigen? Afhankelijk van de situatie doet u dat via de rechtbank, een advocaat of notaris. U schrijft de beëindiging binnen zes maanden na de uitspraak in bij de gemeente waar het partnerschap werd geregistreerd. Pas dan is de beëindiging definitief.

  • Externe link: Geheimhouding persoonsgegevens

    De gemeente is in het bezit van uw persoonsgegevens. Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) ontvangen.

  • Externe link: Naamskeuze kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. U kiest vóór de geboorte of bij de geboorteaangifte.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn

    Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Vught ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan.