Zoekresultaten 1 - 50 van 2290 resultaten

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Heeft u een loopbeperking? Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen.

  • Externe link: Openbare laadpaal

    Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

  • Externe link: Gladheidsbestrijding

    Op grond van de Wegenwet en de Gemeentewet moeten wij ervoor zorgen dat onze wegen in goede staat zijn. Dat betekent dat we tijdens de winterperiode ook een verantwoording hebben bij de bestrijding van gladheid.

  • Externe link: Oplaadpunten elektrische voertuigen

    In Zutphen en Warnsveld zijn in alle wijken openbare laadpalen voor elektrische voertuigen. U kunt zelf een oplaadpaal aanvragen.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Heeft u een fysieke beperking? Dan kunt u met uw gehandicaptenparkeerkaart een op uw kenteken gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart voor zorginstelling

    Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen de instellingen de bewoners samen vervoeren. Zo hoeven ze niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

  • Externe link: Tijdelijke verkeersmaatregel aanvragen

    Moet u voor bepaalde werkzaamheden gebruikmaken van de openbare ruimte of weg en kunt u zich dan niet aan de verkeersregels houden? Wilt u, bijvoorbeeld voor een verbouwing of verhuizing, de weg of een parkeervak tijdelijk (deels) afsluiten? Neem dan contact op met de gemeente. Het kan zijn dat er tijdelijke verkeersmaatregelen genomen moeten worden.

  • Externe link: Gezondheidsverklaring voor uw rijbewijs

    Als u wilt afrijden voor uw rijbewijs, moet u eerst een verklaring over uw eigen gezondheid invullen. Het CBR heeft deze 'Eigen verklaring' nodig om te bepalen of u een motorvoertuig kunt besturen. Het CBR kan beslissen dat u medisch gekeurd moet worden. Let op! In het stadhuis kunt u alleen de Gezondheidsverklaring 75+ kopen. De overige gezondheidsverklaringen vraagt u via het CBR aan. Als u bent goedgekeurd, wordt een verklaring van geschiktheid geregistreerd in het register van het CBR. U krijgt daar per post bericht van. Wilt u een militair of buitenlands rijbewijs omwisselen? Dan kan het CBR u vragen om een eigen verklaring in te vullen.  Wilt u afrijden voor een rijbewijs voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE)? Of bent u 75 jaar of ouder? Dan moet u medisch gekeurd worden.

  • Externe link: Bijzonder transport

    In bepaalde gevallen is een ontheffing nodig voor het vervoeren van lading. Dat heet bijzonder transport.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking

  • Externe link: Rijbewijs aanvragen of verlengen

    Wilt u uw rijbewijs verlengen omdat deze binnenkort verloopt? Of bent u pas geslaagd voor uw rijexamen? Dan kunt u een rijbewijs aanvragen. Maak een afspraak voor het aanvragen of verlengen of ophalen van uw rijbewijs. U kunt uw rijbewijs ook zonder afspraak afhalen.

  • Externe link: Buitenlands rijbewijs omwisselen

    In een aantal gevallen kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Kijk onder het kopje 'Voor wie is het' voor meer informatie.

  • Externe link: Evenement organiseren

    Een groot evenement trekt veel mensen en kan overlast geven. Voor het organiseren heeft u een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

    Heeft u al een vijfjarenvergunning in bezit? Dan dient u hier ook een jaarlijkse melding van te doen.

  • Externe link: Kabels en leidingen aanleggen

    Het is in overeenstemming met de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur (AVOI) verboden zonder of in afwijking van een door het college verleend instemmingsbesluit over plaats, tijdstip en wijze van uitvoering van werkzaamheden, medegebruik van voorzieningen en de afstemming van voorgenomen werkzaamheden met overige netbeheerders, kabels en/of leidingen in of op openbare gronden aan te leggen, in stand te houden of op te ruimen. Volgens de AVOI wordt iedere aanvraag eenduidig behandeld. Het verschil tussen in wettelijke grondslag (telecommunicatiewet en overige) is geen reden om de aanvragen verschillend te behandelen. De AVOI geeft ook invulling aan de conform de Telecommunicatiewet verplichte Telecommunicatieverordening.

  • Externe link: Parkeerschijf: alleen bij blauwe zone

    De parkeerschijf gebruik je in de gemeente Noordwijk alleen bij het parkeren in een blauwe zone. Waar je op moet letten in een blauwe zone Op de borden staat aangegeven tijdens welke uren de blauwe zone van kracht is. Als er geen tijden staan aangeven, geldt de blauwe zone de hele dag. Het kan zijn dat er buiten die tijden…

  • Externe link: Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft uw rijbewijs niet meteen om te wisselen. U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs.

  • Externe link: Kabels en leidingen leggen, vergunning

    Wie de straat, berm of plantsoen wil openbreken voor het werken aan kabels en leidingen, moet dit melden via het Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte (MOOR).

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder en heeft u een auto? Kunt u uw auto niet parkeren op eigen erf, garage of oprit? Dan kunt u een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de buurt van uw huis aanvragen. Alleen U mag uw auto daar neerzetten. Bij de parkeerplaats plaatst de gemeente het bord gehandicaptenparkeerplaats. Hierop staat het kenteken van uw auto. Deze gehandicaptenparkeerplaats wordt ingericht op een bestaande parkeergelegenheid binnen 100 meter. Voorwaarden U komt uitsluitend in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken als u: In het bezit bent van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart ofwel type B). Niet beschikt over een garage of een andere parkeermogelijkheid op eigen terrein. Is er wel een eigen parkeermogelijkheid, maar is deze onbruikbaar door de aard van de handicap en ook niet aanpasbaar, dan komt u mogelijk toch in aanmerking. Daarnaast moeten de beschikbare parkeerplaatsen dusdanig vaak bezet zijn dat parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming vaak niet mogelijk is. De gemeente beoordeelt of hier in uw situatie sprake van is. De gemeente let er ook op dat de verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg niet worden verstoord door de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats. Aanvragen Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats doet u: Digitaal Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats (inloggen met DigiD) Na ontvangst van het formulier zal de gemeente contact met u opnemen voor het maken van een afspraak om de situatie ter plaatste te bekijken. Telefonisch Ook kunt u telefonisch een afspraak maken. De gemeente komt dan bij u thuis met het aanvraagformulier en bekijkt dan ook direct de situatie en oordeelt of u in aanmerking komt. Wat heeft u nodig? U heeft nodig:  uw Europese gehandicaptenparkeerkaart (type B); het kentekenbewijs van uw auto (met daarop kenteken en tenaamstelling). Kosten € 265,75.

  • Externe link: Ontheffing verkeersregels

    Met een ontheffing verkeersregels kunt u bijvoorbeeld laden of lossen waar dit normaal verboden is of met uw auto een straat inrijden die afgesloten is met een paaltje. U kunt een ontheffing verkeersregels aanvragen op de website.

  • Externe link: Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

    U kunt een openbaar oplaadpunt voor een elektrische auto aanvragen. Dit doet u bij de gemeente.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    U kunt een eigen gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning of werkplek aanvragen bij de gemeente.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart, instellingenkaart

    Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor vervoer van hun bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen instellingen hun bewoners gezamenlijk vervoeren. Zo hoeven zij niet voor iedere bewoner apart een gehandicaptenparkeerkaart aan te vragen.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Heeft u een beperking en bij uw huis geen eigen parkeerplaats? Dan kunt u bij de gemeente een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  • Externe link: Rijbewijs buitenlands omwisseling

    Met een buitenlands rijbewijs kunt u maar een bepaalde periode in Nederland blijven rijden. Daarna moet u een Nederlands rijbewijs hebben.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    Doe een vergunningcheck, een melding of vraag meteen een omgevingsvergunning aan

  • Externe link: Bromfietsrijbewijs

    Een bromfietsrijbewijs is nodig om verschillende voertuigen te besturen. Het rijbewijs moet persoonlijk aangevraagd worden.

  • Externe link: Oplaadpunten voor elektrische auto

    Ondernemers en particulieren die op eigen grond een oplaadpunt willen plaatsen, mogen dit zonder vergunning doen.

  • Externe link: Parkeerontheffing voetgangersgebied (verzinkbare palen)

    Om met uw (vracht)auto toegang te verkrijgen tot voetgangersgebied moet u een ontheffing aanvragen. Gebruik hiervoor de knop 'Parkeerontheffing voergangsgebied'. Op basis van kentekenherkenning krijgen ontheffinghouders toegang tot het voetgangersgebied. Met een ontheffing kan u alleen korte tijd stilstaan voor het laden en het lossen. Over de mogelijkheden voor langer parkeren in de binnenstad vindt u meer informatie op de pagina parkeertarieven. Parkeerontheffing voetgangersgebied   Waar zijn de voetgangersgebieden? De gebieden in Terneuzen die als voetgangersgebied zijn aangemerkt, kunt u zien op het overzicht voetgangersgebieden. Deze gebieden zijn gesloten voor het verkeer door middel van verzinkbare palen of alleen op bepaalde tijden vrij toegankelijk voor laden en lossen: In Terneuzen zijn De Arsenaalstraat, Vlooswijkstraat, Noordstraat en Markt een voetgangersgebied. De Nieuwstraat in Terneuzen is alleen vrij toegankelijk op maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 17:30 uur. Voor de overige uren wordt voor de Nieuwstraat geen parkeerontheffing uitgegeven. Let op: de palen gaan op de genoemde eindtijden automatisch omhoog, maar u kunt altijd vrij uitrijden. Voorwaarden Om in aanmerking te komen voor een ontheffing moet u aantonen dat het noodzakelijk is dat u in het voetgangersgebied moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u daar een bedrijf heeft of bewoner of leverancier binnen het gebied bent. Kosten In 2025 kost een parkeerontheffing voor het voetgangersgebied € 24,20. Nadat wij de betaling hebben ontvangen is uw ontheffing binnen twee werkdagen actief. Wijzigingen Heeft u (tijdelijk) een ander auto? Dan moet u ons op de hoogte stellen. Storing melden Bent u in het bezit van een ontheffing maar is er een storing? Tijdens kantooruren kunt u bellen met de gemeente via 14 0115. Buiten kantooruren kunt u de storing bij de politie melden. Meer informatie Heeft u nog vragen? Bekijk de Veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115.

  • Externe link: Gladheid en strooien

    Bij gladheid gaat er een actieplan in werking waarin staat beschreven welke wegen worden gestrooid.

  • Externe link: Rijbewijs

    U vraagt een nieuw rijbewijs persoonlijk aan in het stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw rijbewijs afhalen.

  • Externe link: Kosten en tarieven

    Kosten en tarieven

  • Externe link: Ontheffing parkeerzone Willemstad

    U kunt hier de ontheffing voor de parkeerschijfzone in Willemstad aanvragen of verlengen.

  • Externe link: Kabels en leidingen leggen in openbare grond

    Wanneer kabels en leidingen in openbaar gebied in de grond gelegd worden, moet dit gemeld worden bij het Kadaster. Soms is ook een vergunning nodig.

  • Externe link: Verkeersregelaars

    Heeft u verkeersregelaars nodig om het verkeer tijdens uw evenement in goede banen te leiden? Zorg er dan voor dat de verkeersregelaars een geldige aanstelling hebben. Hebben ze nog geen geldige aanstelling of is de aanstelling verlopen? Meld de verkeersregelaars dan aan voor de e-learning verkeersregelaar. Na het behalen van de e-learning is de persoonlijke aanstelling als verkeersregelaar 1 jaar…

  • Externe link: Rijbewijs

    Er zijn verschillende soorten rijbewijzen. Soms is een medische keuring of gezondheidsverklaring nodig bij het aanvragen van een rijbewijs.

  • Externe link: Kabels en leidingen

    Gaat u kabels en of leidingen aanleggen in de openbare grond? Dan heeft u toestemming nodig. Soms heeft u een instemmingsbesluit nodig van de gemeente. Soms hoeft u alleen melding te maken. U regelt alles via de website MOOR werkt .

  • Externe link: Inrit aanleggen

    Voor het aanleggen van een inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Als u minder dan 100 meter achter elkaar kunt lopen en u maakt gebruik van vervoer per (eigen) auto, kunt u een Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Met een GPK kunt u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.Deze gehandicaptenparkeerplaatsen bevinden zich vaak dichtbij voorzieningen zoals winkels, instellingen, artsenpraktijken en ziekenhuizen. Voor een gehandicaptenparkeerkaart heeft...

  • Externe link: Rijbewijs

    Er zijn verschillende soorten rijbewijzen. Soms is een medische keuring of gezondheidsverklaring nodig bij het aanvragen van een rijbewijs.

  • Externe link: Gehandicapten parkeerplaats

    Inwoners met een lichamelijke beperking kunnen in aanmerking komen voor een parkeerplaats vlakbij de woning of de werklocatie.

  • Externe link: Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

    Rijdt u een elektrische auto of gaat u dit binnenkort doen? En heeft u geen ruimte op eigen terrein voor een laadpaal? U kunt gratis een openbare laadpaal aanvragen.

  • Externe link: Kennisgeving incidentele festiviteit

    Als u een festiviteit organiseert waarbij u denkt de geluids- of verlichtingsnormen te overschrijden, moet u dit melden bij de gemeente.

  • Externe link: Evenement organiseren, melding of vergunning

    Heeft u een evenementenvergunning nodig? Dan vult u het aanvraagformulier evenementenvergunning in. U hoeft geen aparte aanvraag in te dienen voor een ontheffing geluidhinder en een ontheffing Drank- en Horecawet. Dit is verwerkt in de evenementenvergunning. U betaalt wel apart kosten hiervoor.

  • Externe link: Parkeren in de blauwe zone

    In een blauwe zone mag niet lang en alleen met een parkeerschijf geparkeerd worden. Er kan een ontheffing aangevraagd worden.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

  • Externe link: Toestemming vragen voor een strokenbord

    Een strokenbord is een bord langs de weg dat een gebouw of terrein aangeeft. Het gebouw of terrein ligt aan of vlakbij een provinciale weg. Er zijn 2 soorten borden:

    • bruin-witte borden verwijzen naar een toeristische of recreatieve bestemming
    • blauw-witte borden verwijzen naar:
      • een bedrijf
      • een bedrijventerrein
      • een instelling

    Wilt u een met een strokenbord verwijzen naar uw bedrijf of instelling langs de weg? U heeft daar toestemming van de provincie voor nodig.

  • Externe link: Asfaltwerkzaamheden Wouwbaan

    Op dinsdag 29 oktober 2024 start bouwbedrijf Heijmans in opdracht van de gemeente Roosendaal met het uitvoeren van asfaltwerkzaamheden aan het kruispunt Wouwbaan-Vroenhoutseweg-Boeiinksestraat.

  • Externe link: Rijbewijs verloren of gestolen

    Als uw rijbewijs vermist is, kunt u dit melden bij de gemeente. Daarna kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen. Bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Doe bij terugkomst een melding hiervan bij de gemeente. Het nieuwe rijbewijs is 10 jaar geldig. Behalve als u medisch gekeurd moet worden. U krijgt zo nodig een vervangend rijbewijs dat even lang geldig is als uw verloren of gestolen rijbewijs. Kijk voor meer informatie bij Medische keuring voor uw rijbewijs.

  • Externe link: Openbaar vervoer aanbieden (concessie)

    U mag alleen openbaar vervoer aanbieden als u toestemming heeft van de overheid. Dit noemen we een concessie.

    U krijgt toestemming om het openbaar vervoer te regelen voor een vastgesteld gebied of een bepaalde route. De toestemming geldt voor een beperkte periode. Daarna moet u de toestemming opnieuw aanvragen. Tijdens deze periode mag alleen u en niemand anders het openbaar vervoer aanbieden binnen de regio of op de verbinding (dit heet exclusief recht).

    U moet meedoen met een Europese aanbesteding om de toestemming te krijgen.

    De provincie of de gemeente geeft toestemming voor het openbaar vervoer in de regio. Soms verleent de stadsregio toestemming. Dit kan alleen als de minister van Infrastructuur en Waterstaat de stadsregio hiervoor heeft aangewezen. Voor het nationale treinverkeer geeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat de toestemming.

    U mag alleen openbaar vervoer aanbieden als u toestemming heeft van de overheid. Dit noemen we een concessie.

    U krijgt toestemming om het openbaar vervoer te regelen voor een vastgesteld gebied of een bepaalde route. De toestemming geldt voor een beperkte periode. Daarna moet u de toestemming opnieuw aanvragen. 

    U moet meedoen met een Europese aanbesteding om de toestemming te krijgen.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Alles wat u moet weten over gehandicaptenparkeerplaatsen in de gemeente Vlissingen.