Zoekresultaten 1 - 50 van 179 resultaten

  • Externe link: Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Externe link: Groenonderhoud

    Onderhoud van de openbare ruimte is een taak van de gemeente. Het openbaar groen in de gemeente bestaat onder andere uit vaste planten, hagen, struiken en bosplantsoen. Op deze pagina leest u hoe de gemeente openbaar groen onderhoud.

  • Externe link: Informatie over verordening Jeugdhulp

    Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind? Is de opvoeding van uw kind een te grote uitdaging? Kan uw kind door een beperking niet of niet volledig thuis wonen? Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Dit zijn vragen waar de gemeente u bij kan helpen. Misschien biedt een algemene voorziening direct een oplossing voor uw vraag om hulp. Algemene voorzieningen zijn hulpvormen waar iedereen gebruik van kan maken. U hoeft hiervoor niet te wachten op een besluit van de gemeente.

  • Externe link: Regelingen speciaal voor kinderen

    Een pakket aan regelingen speciaal bedoeld voor kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen tot 120% van de bijstandsnorm en geen of weinig vermogen. Kinderen met een GelrePas behoren al tot deze doelgroep.

  • Externe link: Omgevingstafel

    De Omgevingswet wil dat overheden zich inzetten om activiteiten in de fysieke leefomgeving mogelijk te maken. Dat kan via de Omgevingstafel. Als de gemeente uw plan wenselijk vindt, bespreken we uw idee daar.

  • Externe link: Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

    De Belastingdienst is bij veel ouders te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft. Meld dit bij ons.

  • Externe link: Jeugdhulp

    Heeft u ondersteuning nodig bij het opvoeden of heeft uw kind zorg of begeleiding nodig om te komen tot een goede ontwikkeling? Neem dan contact op met het Sociaal loket voor informatie.

  • Externe link: Wonen in Westervoort

    Het is prettig wonen in Westervoort; in de oude kern of in een van de kenmerkende woonwijken. Dat willen we ook in de toekomst zo houden. Daarom bouwen we aan een evenwichtige woningvoorraad. Met woningen voor jongeren en doorstromers, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. De juiste woning, op de juiste plek, op het juiste moment.

  • Externe link: Garantstelling of logiesverstrekking

    Heeft u iemand uit het buitenland uitgenodigd om bij u te logeren? En heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan heeft u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met daarop een gelegaliseerde handtekening. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon. U regelt het in het gemeentehuis. U maakt daarvoor online een afspraak.

  • Externe link: Informatie over verordening Wmo

    Wilt u zelfstandig wonen, maar heeft u hier ondersteuning bij nodig? Lukt het niet meer om trap te lopen? Kunt u niet meer op uw bestemming komen? Heeft u hulp nodig bij dagelijkse (huishoudelijke) taken? Verveelt u zich en heeft u geen invulling van uw dag? Dit zijn vragen waar de gemeente u bij kan helpen.

  • Externe link: Schulden

    Heeft u zorgen over geld of betaalachterstanden? Het kan iedereen overkomen. Wacht niet langer, maar vraag om hulp. Zo worden uw zorgen niet groter. Het is niet iets om je voor te schamen.

  • Externe link: Huiselijk geweld

    Heeft u te maken met huiselijk geweld? Of kent u iemand die hieronder lijdt? Kijk wat u kunt doen op de website 'Voor een veilig thuis'. Direct hulp nodig? Bel 112.

  • Externe link: Energietoeslag

    Heeft u een bijstandsuitkering of een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan krijgt u ook dit jaar geld om de energierekening te betalen. We noemen dit energietoeslag. U krijgt € 1.300,-. Dit geld krijgt u omdat gas en elektriciteit op dit moment erg duur zijn. Hoe hoog is een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Hieronder vindt u de netto bedragen. Let op: op dit moment kunt u de energietoeslag niet meer aanvragen. Dit was mogelijk tot 1 juli 2024.

  • Externe link: Regeling vervanging witgoed

    De regeling is alleen bedoeld voor vervanging noodzakelijke huishoudelijke apparaten als koelkast, wasmachine, gasfornuis of kookplaat.

  • Externe link: Aanvullende bijdrage kinderopvang

    Ouders die werk en zorg combineren, kunnen bij de Belastingdienst Kinderopvangtoeslag aanvragen. Daarnaast kent de gemeente Westervoort een aantal aanvullende regelingen voor de kosten van kinderopvang. U kunt bij RSD de Liemers terecht voor informatie of u voor deze aanvullende regelingen in aanmerking komt. Komt u in aanmerking, dan kunt de aanvullende bijdrage Kinderopvang bij RSD de Liemers aanvragen.

  • Externe link: Subsidiebeleid

    De komende tijd verbeteren wij de manier waarop wij subsidies geven. Dit project heet herijking subsidiebeleid. Subsidie is geld dat stichtingen en vereniging krijgen van de gemeente. Zij kunnen hiermee activiteiten organiseren voor de mensen in onze gemeente.

    Wij zijn een gemeente waarin wij de verantwoordelijkheid nemen om voor elkaar te zorgen. Allerlei stichtingen en verenigingen doen veel voor de mensen in onze dorpen. Goede samenwerking is voor ons belangrijk. Want als gemeente kunnen en willen wij het niet alleen doen. 

  • Externe link: Uittreksel burgerlijke stand

    Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. Een uittreksel burgerlijke stand vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel sturen wij vervolgens binnen twee werkdagen per post naar u toe.

  • Externe link: Legaliseren handtekening

    Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak:

  • Externe link: Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor eerst online een afspraak.

  • Externe link: Onroerendezaakbelasting (OZB)

    Aan iedereen die eigenaar is van een woning of niet-woning of gebruiker is van een niet-woning wordt een aanslag onroerendezaakbelastingen opgelegd. U betaalt de onroerendezaakbelastingen via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt. Op deze pagina leest u meer over deze belastingen.

  • Externe link: Gezondheidsverklaring

    Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Hieronder kunt u deze direct aanvragen met uw DigiD.

  • Externe link: Oekraïne

    Door de vreselijke oorlog hebben Oekraïners nog steeds dringend hulp nodig. Velen van hen zoeken een veilig onderkomen. Ook in de gemeente Westervoort helpen we deze mensen.

  • Externe link: Gladheidsbestrijding

    Bij gladheid strooit de gemeente zout volgens een strooiplan. Ook kunt u zelf helpen door uw stoep te strooien met strooizout.

  • Externe link: Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. In onderstaande tabbladen leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • Externe link: Scheiding laten inschrijven

    Bent u zojuist gescheiden? Is uw huwelijk of partnerschap ontbonden? Dan moet de uitspraak van de rechtbank (beschikking) binnen 6 maanden bij de gemeente zijn waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

  • Externe link: Betalen gemeentelijke belastingen

    U kunt de gemeentelijke belasting automatisch betalen. Het bedrag wordt dan afgeschreven in maximaal 10 termijnen. Elke maand een gelijk deel. Dit heet ook wel automatische incasso. U moet de gemeente wel machtigen om de bedragen automatisch van uw rekening af te schrijven. U kunt hier online automatische incasso aanvragen, stoppen of uw bankrekeningnummer veranderen.

  • Externe link: Rijbewijs aanvragen of verlengen

    Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor online een afspraak. Het vernieuwen/ verlengen van uw rijbewijs kan vanaf 1 november 2022 ook online.

  • Externe link: Werk zoeken

    Zoekt u betaald werk en heeft u geen inkomen of heeft u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u bij RSD de Liemers terecht met uw vragen en voor ondersteuning bij uw zoektocht naar werk. Kijk voor meer informatie op de website van RSD de Liemers:

  • Externe link: Subsidies energiebesparende maatregelen

    De gemeente verstrekt geen subsidie meer voor woningisolatie of andere energiebesparende maatregelen. Als er een subsidieregeling komt, publiceert de gemeente dit in de (plaatselijke) krant en op internet. Meer informatie over provinciale en landelijke subsidies vindt u in de Energiesubsidiewijzer.

  • Externe link: Regeling voor inwoners met meerkosten door een chronische ziekte en/of beperking of vanaf de pensioengerechtigde leeftijd

    Chronisch zieken, ouderen en gehandicapten hebben vaak verborgen kosten die te maken hebben met hun situatie. Zij kunnen een vergoeding ontvangen van € 301,00 per jaar.

  • Externe link: Centrumplan Westervoort

    De gemeente Westervoort werkt aan een levendig, dynamisch centrum dat klaar is voor de toekomst. Wij werken aan een centrum waar alle inwoners naar toe kunnen. Voor de dagelijkse boodschappen en ook voor extra mogelijkheden zoals een bibliotheek en een apotheek. Daarom steken wij, samen met de eigenaar van winkelcentrum De Wyborgh, aandacht en geld in het Centrumplan Westervoort.

  • Externe link: CO2 prestatieladder

    Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook de gemeenten Duiven en Westervoort zetten zich hiervoor in. Daarom meten Duiven en Westervoort actief hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Wanneer je weet hoeveel je uitstoot, kun je ook maatregelen nemen om deze uitstoot te verlagen. Daarom werken we met de CO2 prestatieladder. Deze tool helpt onze gemeenten om inzicht te krijgen in onze uitstoot. Vervolgens maken we plannen om de uitstoot te verminderen, met als doel om CO2 neutraal te zijn in 2050. Wij zijn gecertificeerd door middel van de CO2-prestatieladder.

  • Externe link: Oproep aanmelden locaties voor vluchtelingen

    Als gemeente zijn wij verplicht asielzoekers, statushouders en mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne op te vangen. Dit noemen wij een taakstelling. Tegelijk willen wij als gemeenten voldoende woningen bouwen voor inwoners. Omdat wij willen doorpakken doen wij deze oproep.

  • Externe link: Aangifte geboorte levenloos kind

    Als uw kind levenloos geboren is kunt u dit laten registreren. Ook wanneer het gaat om een zwangerschap korter dan 24 weken.

  • Externe link: Tweede paspoort

    Reist u veel naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of heeft u tijdelijk geen paspoort in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Maak daarvoor online een afspraak. Na ongeveer een week kunt u het nieuwe paspoort zelf afhalen.Daar hoeft u geen afspraak voor te maken.

  • Externe link: Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Westervoort woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan. Daar staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum op. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel sturen wij vervolgens binnen twee werkdagen per post naar u toe.

  • Externe link: Vrijwilligerswerk

    Vrijwilligerswerk doen mensen omdat ze het leuk, nuttig en zinvol vinden, voor henzelf en de ander. Er zijn in Duiven en Westervoort veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. En weet u dat u via de organisatie waarbij u vrijwilligerswerk doet collectief verzekerd bent?

  • Externe link: Overlast door boombewoners

    In het openbaar groen leven veel dieren. Een aantal daarvan kunnen zorgen voor overlast.

  • Externe link: Afkoppelen regenpijp

    Afkoppelen van de regenpijp betekent dat regenwater vanaf het dak niet meer in het riool komt. Het regenwater stroomt naar de tuin, naar een wadi of naar de straat. Daar kan het in de grond zakken of afgevoerd worden naar het oppervlaktewater.

  • Externe link: Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor eerst online een afspraak.

  • Externe link: Leerplicht

    Wanneer een kind 4 jaar wordt, mag het naar school. Vanaf 5 jaar moet het naar school. Dan begint de leerplicht. Alle kinderen blijven leerplichtig tot het einde van het schooljaar waarin ze 16 worden. Daarna moeten ze onderwijs blijven volgen, want ze zijn kwalificatieplichtig tot ze 18 zijn. Bij spijbelen schakelt de school een leerplichtconsulent in.

  • Externe link: Voorwerpen op of aan de weg

    Wanneer u tijdelijk voorwerpen wilt plaatsen op of aan de weg, heeft u hiervoor een vergunning nodig. Hierbij kunt u denken aan voorwerpen zoals een kraan, bouwkeet of steiger.

  • Externe link: Openbaar laadpunt

    Bent u in bezit van een elektrische of plug-in hybride auto en wilt u een openbare laadpaal in de buurt? U kunt deze nu gratis aanvragen. De laadpalen zijn bedoeld voor openbaar gebruik en één laadpaal kan twee auto's stroom leveren. Onze gemeente werkt toe naar een dekkend netwerk van laadpleinen. Dat houdt in dat overal binnen 250 meter een laadpaal te vinden is.

  • Externe link: Rivierklimaatpark IJsselpoort

    Niet alleen werken we in dit gebied in het kader van het landelijke Deltaprogramma 2015 aan de verdere verbetering van hoogwaterveiligheid. We verkennen ook samen met gebruikers van de uiterwaarden hoe we het gebied zo kunnen inrichten dat wensen van alle belanghebbenden zoveel mogelijk worden behartigd. Samen gaan we op zoek naar de beste balans voor waterveiligheid en ontwikkeling van economie, natuur en recreatie.

  • Externe link: Wijken in Westervoort

    De gemeente heeft 14 wijken. In diverse wijken zijn wijkraden actief voor de leefbaarheid en sociale samenhang. De gemeente helpt en ondersteunt activiteiten die wijkraden organiseren. Daarnaast ondersteunt de gemeente bewonersinitiatieven. Heb je een idee voor je wijk of straat? Zoals het opfleuren van de straat, het organiseren van een buurt- of straatfeest, het plaatsen van een bankje of bloembak? Of een andere activiteit voor de straat, buurt of wijk - voor en door buurtbewoners? Vul dan dit formulier in, want goede ideeën zijn er om uit te voeren!

  • Externe link: Coalitieakkoord

    De politieke partijen CDA, VVD en D66 vormen de coalitie in Westervoort. Hun politieke afspraken en plannen staan in het coalitieakkoord 2022-2026 'Bouwen aan Westervoort'.

  • Externe link: Inkoop en aanbesteden

    Inkoopbeleid en inkoopvoorwaarden, kansen voor (regionale) ondernemers.

  • Externe link: Bedrijf starten of vestigen

    Bent u ondernemer en wilt u zich in Westervoort vestigen? Zoekt u een bedrijfslocatie of wilt u een kavel kopen voor nieuwbouw van uw bedrijf in de gemeente? Of wellicht wilt u een eigen bedrijf starten of een winkel openen in ons centrum? Westervoort biedt veel mogelijkheden!

  • Externe link: Ramp of incident

    Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en X (voorheen Twitter).

  • Externe link: Adviescommissie omgevingskwaliteit

    Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor uw bouwplan? Uw ontwerp moet dan voldoen aan de welstandseisen van de gemeente. De gemeentelijke adviescommissie omgevingskwaliteit (voorheen welstandscommissie) beoordeelt of uw plan voldoet en geeft advies aan de gemeente.