Zoekresultaat

108 Resultaten
Toon producten van Diemen
 • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

  U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm.

 • Duurzaamheidslening

  Wilt u energiebesparende maatregelen (laten) uitvoeren aan uw eigen woning? En moet u daarvoor geld lenen?Via de gemeente kunt u een aanvraag indienen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor een lening van € 2.500,00 tot € 5.000,00.Na een positieve beoordeling van de gemeente ontvangt u een toewijzingsbrief en ontvangt u bericht van SVn om uw account te activeren.Voor een hoger bedrag kunt u gebruik maken van de landelijke energiebespaarlening. Hiernaast is mogelijk landelijke (geen gemeentelijke) subsidie beschikbaar. Zie voor de landelijke subsidie en lening: www.energiesubsidiewijzer.nl

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De optieprocedure is de snelste manier, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking.  Een naturalisatieverzoek dient u in bij de gemeente. De gemeente vertelt u onder andere of u uw oude nationaliteit kunt houden. Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? U wordt uitgenodigd voor een naturalisatieceremonie. U krijgt dan het naturalisatiebesluit.

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  Afspraak maken U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind.  Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam. Het hangt van uw gezinssituatie af welke achternaam uw kind automatisch krijgt. Kijk voor meer informatie over achternamen op Rijksoverheid.nl.

 • Afwijking van het bestemmingsplan

  Als u een bouwplan heeft, moet u controleren of uw plannen in het bestemmingsplan van de gemeente passen. Passen uw plannen niet in het bestemmingsplan? Vraag dan aan de gemeente of u mag afwijken van het bestemmingsplan.  Er zijn verschillende manieren waarop u van het bestemmingsplan kunt afwijken:

 • Alarm

  Bij gevaar wordt u gewaarschuwd door geluidswagens van de politie of de brandweer.  Bij groter gevaar hoort u sirenes. Zet de radio of de tv aan of kijk op de website Crisis.nl.  Of installeer de NL-Alert app. U ontvangt direct informatie bij een noodsituatie.  

 • Alcohol schenken en verkopen

  Een ondernemer moet een drank- en horecavergunning hebben om alcoholische dranken te schenken. Er zijn drie soorten drank- en horecavergunningen: horecabedrijf (Model A) slijterijen (Model A) paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen en (sport)kantines (Model B) U moet een drank- en horecavergunning aanvragen als:

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld met Koningsdag. Daarmee mag u tijdelijk zwak alcoholhoudende dranken verkopen, zoals bier en wijn.  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Diemen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties