Resultaten

1 - 10 van de 221 Resultaten
Toon producten van Geldrop-Mierlo
 • Aangifte doen van overlijden

  Als er iemand in uw omgeving is overleden, moet u aangifte doen bij de gemeente waar betrokkene overleden is. In de regel doet de begrafenisondernemer dit voor u. Maar u mag dat ook zelf doen. Als u aangifte heeft gedaan, krijgt u toestemming om de overledene te begraven of te cremeren. De gemeente zorgt er ook voor dat de Basisregistratie Personen (BRP) wordt aangepast.

 • Aanvalsplan brandbeheersing opstellen

  Bij branden en andere rampen moet de brandweer zo snel mogelijk hulp kunnen bieden. Grote bedrijven en organisaties moeten daarom een aanvalsplan voor brandbeheersing hebben. Het plan beschrijft de inrichting van het bedrijf. Bijvoorbeeld de plaats van gevaarlijke stoffen, installaties, vluchtwegen, brandvrije deuren en de bluswatervoorziening.

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  Het eerste kind van een getrouwd stel krijgt vanzelf de achternaam van de vader. De ouders kunnen ook besluiten om het kind de achternaam van de moeder te geven. Dit moeten zij doorgeven aan de gemeente. Kinderen die hierna worden geboren, krijgen dezelfde achternaam als het eerste kind. Bij ongetrouwde ouders krijgt het kind standaard de achternaam van de moeder. Op het moment dat de vader het kind erkent, kunt u ervoor kiezen dat het kind de naam van de vader krijgt. De moeder moet toestemming geven. De kinderen die hierna worden geboren, krijgen dan dezelfde achternaam.

 • Achternaam voor uw kind kiezen bij erkenning

  Bent u ongetrouwd en krijgt u een kind, dan kunt u tijdens de erkenning kiezen welke achternaam het krijgt. Dit kan al voor de geboorte gebeuren. Bij ongetrouwde ouders, krijgt het kind automatisch de achternaam van de moeder. Erkent de vader het kind? Dan kunt u ervoor kiezen dat het kind zijn achternaam krijgt. De achternaam die u voor het eerste kind kiest, wordt ook de achternaam van volgende kinderen uit dezelfde relatie.

 • Actief zijn en meedoen

  Misschien heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen. U kunt bijvoorbeeld niet meer zelfstandig het huis uit. Of u bent eenzaam en maakt moeilijk nieuwe vrienden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan familieleden of buren. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij het CMD van de gemeente. De klantadviseur van het CMD gaat dan met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. De gemeente kijkt naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen. Zoals voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. U kunt bijvoorbeeld koffie gaan drinken in een buurthuis. Of misschien kunt u vrijwilligerswerk gaan doen.

 • Activiteiten mantelzorgers

  Als u staat ingeschreven als mantelzorger, ontvangt u de uitnodigingen voor de activiteiten voor mantelzorgers die worden georganiseerd. Agenda 2019 Datum Tijd Activiteit Locatie Woensdag 2 oktober 11.00-13.00 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers Heerenhuys, Geldrop Woensdag 2 oktober 15.00-17.00 uur Inloopspreekuur Mierlo Hof van Bethanië, Mierlo Donderdag 3 oktober 10.00-11.30 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers De Koffer, Mierlo Donderdag 17 oktober 18.00-20.00 uur Inloopspreekuur gemeentehuis Gemeentehuis, Geldrop Woensdag 6 november 11.00-13.00 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers Heerenhuys, Geldrop Woensdag 6 november 15.00-17.00 uur Inloopspreekuur Mierlo Hof van Bethanië, Mierlo Donderdag 7 november 10.00-11.30 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers De Koffer, Mierlo Maandag 18 november 18.00-20.00 uur Inloopspreekuur gemeentehuis Gemeentehuis, Geldrop Woensdag 4 december 11.00-13.00 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers Heerenhuys, Geldrop Woensdag 4 december 15.00-17.00 uur Inloopspreekuur Mierlo Hof van Bethanië, Mierlo Donderdag 5 december 10.00-11.30 uur Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers De Koffer, Mierlo Donderdag 19 december 18.00-20.00 uur Inloopspreekuur gemeentehuis Gemeentehuis, Geldrop

 • Adresonderzoek aanvragen

  Een adresonderzoek is een administratief onderzoek. De gemeente onderzoekt of de mensen die ingeschreven staan op het adres daar ook wonen. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Staat er iemand op uw adres ingeschreven terwijl hij niet bij u woont? Dan kunt u misschien geen huurtoeslag krijgen. Ook kan een persoon die onterecht op een adres staat ingeschreven fraude plegen. Bijvoorbeeld door toeslagen aan te vragen.

 • Afspraak maken

  Wilt u langskomen voor het aanvragen van een product of dienst? Maak dan eerst een afspraak via het afsprakenformulier.

 • Afval inleveren milieustraat

  De milieustraat is bedoeld voor afval dat u niet mee kunt geven met het gewone afval. Bijvoorbeeld grofvuil, tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. Maar ook: incontinentiemateriaal; piepschuim of tempex (moet wel schoon en droog wordt aangeleverd; (klein) chemisch afval: verf, batterijen en olieproducten; Asbest. Voor het inleveren van asbest gelden speciale regels. Kijk voor meer informatie bij het product "Asbest verwijderen" .

 • Afvalcontainers

  Ieder huis (behalve hoogbouw) heeft een groene container voor gft-afval en een grijze container voor restafval. Het standaard formaat is 140 liter. De containers worden door Cure afvalbeheer geleegd, het schema staat op afvalkalender.  Afvalcontainer kapot of kwijt? Cure afvalbeheer vervangt kapotte en verdwenen afvalcontainers. Is uw afvalcontainer kapot of verdwenen? Meld dit dan bij Cure.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties