Zoekresultaat

244 Resultaten
Toon producten van Meerssen
 • Trouwplannen, melding

  Gemeente Meerssen biedt u de keuze uit verschillende huwelijkspakketten:Regulier huwelijk U trouwt met een uitgebreide ceremonie (ongeveer 45 minuten). De invulling bepaalt u samen met de trouwambtenaar. De trouwambtenaar houdt een lange toespraak. U kunt eventueel getrouwd worden door een familielid, vriend of vriendin. Deze wordt dan voor 1 dag beëdigd en benoemd tot trouwambtenaar. U kunt overal binnen de gemeentegrenzen trouwen, zolang de locatie voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. Kijk voor meer informatie over trouwlocaties in de folder onderaan deze pagina. Maximaal aantal gasten is afhankelijk van de maximale capaciteit van uw trouwlocatie. In het gemeentehuis kunt u van maandag t/m zaterdag trouwen tussen 10.00 - 20.30 uur. Trouwen op locatie kan ‘rondom de klok’: van maandag t/m zaterdag, 24 uur per dag. U heeft al een regulier huwelijk vanaf € 263,90.

 • Huishoudelijk afval inzamelen

  Huishoudelijk afval is bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier en plastic verpakkingen. De gemeente zamelt dit in en zorgt bij veel afval voor een gescheiden inzameling. Dit geldt voor huishoudelijk afval dat gerecycled wordt of dat schadelijk is voor het milieu. Dit afval zamelt de gemeente apart in:

 • Vuurwerk afsteken

  Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Denk aan de veiligheid en hou rekening met de regels. Als u zich niet aan de regels houdt, bent u strafbaar. Wilt u buiten de jaarwisseling vuurwerk afsteken? Dan heeft u een toepassingsvergunning nodig. Deze is bedoeld voor het gebruik van professioneel vuurwerk.

 • Betalingsregeling voor gemeentebelastingen

  De gemeentelijke belastingen kunt u op verschillende manieren betalen. U kunt de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) een machtiging voor automatische incasso geven. Ook kunt u zelf het bedrag overmaken, bijvoorbeeld via internetbankieren, FiNBOX of iDeal. Als u ervoor kiest de belastingen zelf te betalen, moet u er zelf voor zorgen dat uw belastingen op tijd worden betaald. Dat kan in maximaal 2 termijnen binnen 2 maanden na dagtekening van de aanslag. De vervaldata waarop uw betaling moet zijn ontvangen, staan op het aanslagbiljet.

 • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

  U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm.

 • Bijzonder verlof van school aanvragen

  Kinderen tussen de 5 en 16 jaar zijn leerplichtig. Ze moeten dus onderwijs volgen. Jongeren van 16 en 17 moeten naar school als ze nog geen diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 of hoger) hebben. U mag bijzonder verlof aanvragen voor uw kind. Redenen voor bijzonder verlof zijn bijvoorbeeld: verhuizing huwelijk of huwelijksjubileum van bloed- of aanverwanten viering van ambtsjubileum van vader of moeder religieuze feestdag de ouders kunnen vanwege hun beroep alleen buiten de schoolvakanties op vakantie

 • Iemand machtigen om voor u te stemmen

  Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand hiervoor machtigen. U geeft dan iemand anders toestemming om namens u te stemmen. Dit kan op 2 manieren. U machtigt iemand via een onderhandse volmacht. De gemachtigde gebruikt uw stempas. Dit kan alleen als deze persoon in dezelfde gemeente staat ingeschreven als u en in deze gemeente uw stem uitbrengt. U kunt iemand schriftelijk machtigen. Dan krijgt degene die namens u gaat stemmen een volmachtbewijs toegestuurd.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De optieprocedure is de snelste manier, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking.  Een naturalisatieverzoek dient u in bij de gemeente. De gemeente vertelt u onder andere of u uw oude nationaliteit kunt houden. Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? De gemeente nodigt u uit voor een naturalisatieceremonie. U krijgt dan het naturalisatiebesluit.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Meerssen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties