Zoekresultaat

77 Resultaten
Toon producten van Ouder-Amstel
 • Bodemonderzoek aanvragen

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Bodemonderzoek kan nodig zijn in de volgende gevallen: U gaat bouwen of verbouwen. U koopt of verkoopt een woning, bedrijfspand of stuk grond. U heeft een bedrijf of gaat een bedrijf starten waarvoor u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig heeft. U bent ondernemer en gebruikt bouwstoffen, grond of baggerspecie. Het bestemmingsplan verandert.

 • Briefadres aanvragen

  Als u geen vast woonadres heeft, is het mogelijk om bij de gemeente een briefadres aan te vragen. Dit kan ook als u een goede reden heeft om uw post ergens anders te ontvangen. Maak hiervoor een afspraak of bel met (020) 496 21 21.  Afspraak maken U kunt bijvoorbeeld een briefadres aanvragen als:  u (tijdelijk) geen woning heeft; u schipper bent en maximaal 2 jaar aaneengesloten van huis bent voor uw werk; u in een gevangenis verblijft; u in een psychiatrische inrichting verblijft; u in een blijf-van-mijn-lijfhuis of ander opvangtehuis verblijft; u bedreigd wordt of om andere veiligheidsredenen niet wilt dat uw verblijfplaats bekend is

 • Evenementen organiseren

  Als u een evenement organiseert, moet u een evenementenvergunning aanvragen of een melding doen. Gebruik het formulier Een melding doen of een evenementenvergunning aanvragen (pdf, 443 kB). Een klein evenement moet u minimaal 2 weken vantevoren melden. Bij een groot evenement moet u minimaal 12 weken vantevoren het volledig ingevulde formulier met daarbij een situatietekening op schaal indienen. Daarop moet zijn aangegeven welke objecten er worden geplaatst, welk gedeelte van de weg in gebruik wordt genomen, et cetera.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, geeft u uw plannen schriftelijk door aan de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. Dat kan minimaal 2 weken tot maximaal 1 jaar vóór het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Per 1 januari 2018 trouwt u of registreert u een partnerschap automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.

 • Aanvraag vaststelling subsidie

  Als u subsidie van de gemeente Ouder-Amstel heeft ontvangen, dient u daarvoor een aanvraag tot vaststelling en een eindrapportage in te dienen. De gemeente bekijkt of de gestelde doelen zijn gehaald en daarna vindt de vaststelling van het subsidiebedrag plaats. Hoe u de subsidie moet verantwoorden staat in de brief (beschikking) die u hebt ontvangen. Voor een aantal subsidies zijn vaststellingsformulieren beschikbaar. Deze kunt u hieronder invullen.

 • Antireclamesticker ophalen

  Vraag de gemeente om een antireclamesticker als u geen ongeadresseerde post, zoals reclamefolders, meer wilt ontvangen. Kom langs bij het gemeentehuis of bel met (020) 496 21 21.  Met een NEE/NEE sticker krijgt u geen reclame en huis-aan-huisbladen meer. Maar u krijgt de gemeentegids en de telefoongids ook niet meer.  

 • Asbest verwijderen

  Asbest is kankerverwekkend materiaal. Wilt u asbest verwijderen? Dan moet u een sloopmelding doen. U heeft namelijk toestemming nodig om asbest te verwijderen.  Asbest kan voorkomen in: vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen) vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen) schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal) bloembakken golfplaten (daken van schuren en garages) standleiding (afvoer toilet) brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds) vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag) oude huishoudelijke apparaten

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u nog in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Een bewijs van in leven zijn is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties, zoals bijvoorbeeld een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie. Een attestatie de vita is een internationaal document dat gebruikt wordt in het buitenland.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Ouder-Amstel

Geen verfijning beschikbaar.

Acties