Zoekresultaat

138 Resultaten
Toon producten van Vlaardingen
 • Aanvragen kunst- en cultuursubsidie

  U kunt een incidentele subsidie aanvragen die betrekking heeft op Kunst en Cultuur. Er worden twee soort subsidies onderscheiden op het gebied van Kunt en Cultuur, namelijk een incidentele subsidie tot € 5.000,- en een incidentele subsidie vanaf € 5.000,-.

 • Aanvragen schildje beeldbepalend pand

  Eigenaren van beeldbepalende panden kunnen zonder afspraak op vertoon van een identiteitsbewijs gratis een schildje ophalen bij de balie van het stadskantoor.

 • Aanvragen vergunning of subsidie voor monument/beeldbepalend pand

  Een monument is een pand met een bijzondere status. Daarom zijn er zowel rechten als plichten verbonden aan het hebben van een monument. Een van de plichten is dat de eigenaar van een monument een vergunning moet aanvragen voor iedere verandering aan het gebouw. Een (omgevings)vergunning voor verbouw, verbetering of groot onderhoud van een monument of beeldbepalend pand vraagt u aan via www.omgevingsloket.nl. Voor een verzoek voor subsidie neemt u contact op met de gemeente Vlaardingen.

 • Aanwijzing monument of beeldbepalend pand

  U kunt bij de gemeente, of via de monumentencommissie, een verzoek indienen om uw woning of pand op de monumentenlijst te plaatsen. Komt uw woning op de monumentenlijst te staan terwijl u dat niet wilt? Dan kunt u tot 6 weken na de bekendmaking bezwaar indienen bij de gemeente.

 • Adresonderzoek

  Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. Wanneer kunt u en adresonderzoek aanvragen? Staat iemand op uw adres ingeschreven maar woont die persoon er niet meer? Dan kunt u – als eigenaar, huurder of medebewoner van de woning – een adresonderzoek aanvragen. 

 • Afvalbrengstation

  Bij het afvalbrengstation van Irado brengt u al uw afval; van grofvuil tot klein chemisch afval. U vindt het afvalbrengstation aan de Kreekweg 76 te Vlaardingen.

 • Afval (huishoudens)

  Irado zamelt voor de gemeente Vlaardingen het huishoudelijk afval in. Bij de klantenservice van Irado kunnen bewoners terecht voor meldingen en alle vragen over afvalinzameling in hun straat of op hun huisadres. Ook bedrijven die meer informatie over de mogelijkheden voor inzameling van het bedrijfsafval willen hebben, kunnen deze opvragen bij Irado.

 • Afvalwater, lozing

  Het is niet toegestaan om buiten het riool afvalwater te lozen, zoals koelwater, huishoudelijk afvalwater of bedrijfsafvalwater. De meeste woningen zijn aangesloten op het riool. Voor woningen en inrichtingen die (nog) niet op het riool zijn aangesloten is het mogelijk om hiervoor bij de gemeente een ontheffing aan te vragen.

 • Afwijken van het bestemmingsplan

  Dient u een bouwplan in dat niet in het bestemmingsplan past? Of wilt u een gebouw of gebied anders gaan gebruiken dan volgens het bestemmingsplan mogelijk is? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Deze aanvraag is dan uw verzoek om af te mogen wijken (voorheen vrijstelling/ontheffing) of wijziging van het bestemmingsplan. U kunt de omgevingsvergunning online aanvragen via www.omgevingsloket.nl.

 • Alcohol tijdelijk schenken, ontheffing

  Wilt u buiten een horecagelegenheid tijdens een evenement zwak alcoholhoudende dranken zoals bier of (glüh)wijn schenken of verkopen dan heeft u een ontheffing nodig. Een ontheffing kunt u aanvragen door het aanvraagformulier in te dienen. Het kost € 39,10 en duurt maximaal 8 weken. Sterke drank mag tijdens een evenement niet verstrekt worden, hiervoor is geen ontheffing mogelijk.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Vlaardingen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties