Zoekresultaat

120 Resultaten
Toon producten van Westerwolde
 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Heeft u iets gevonden of verloren? Geef dit door aan de gemeente. Wij registreren alle bij ons gemelde voorwerpen. Neem een foto of een aankoopbewijs van het voorwerp mee. Zo weten we zeker dat u de eigenaar bent. U moet zich ook kunnen legitimeren.

 • Afval wegbrengen

  Bijna al uw afval kunt u gescheiden inleveren bij onze milieustraat in Vriescheloo of bij Renewi in Ter Apel. In sommige gevallen moet u hiervoor betalen.

 • Collectieve zorgverzekering

  De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij zorgverzekeraar Menzis. U bent dan goed verzekerd voor minder geld.

 • Uitkering aanvragen

  Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Bij een uitkering horen rechten én plichten. U moet bijvoorbeeld op zoek naar werk zodat u zelf geld kunt verdienen. Daarom schrijft u zich eerst in als werkzoekende via www.werk.nl, de website van het UWV. Op werk.nl geeft u aan welke uitkering u wilt aanvragen.

 • Oneens met besluit op uw bezwaar

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met het besluit op uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank Noord-Nederland. Dit moet meestal binnen 6 weken. Hoe dit precies werkt, leest u in het besluit dat u van de gemeente hebt ontvangen.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Een VOG vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u een afspraak. De verklaring ontvangt u binnen 2 tot 4 weken thuis per post.

 • Erkennen kind

  Als u niet getrouwd bent en u geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft een kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Wilt u het kind erkennen dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Dit kan op werkdagen van 9 tot 16 uur. Aan het erkennen van een kind zijn geen kosten verbonden.

 • Extra container aanvragen

  Heeft u regelmatig meer afval dan u kwijt kunt in uw container? Dan kunt u in sommige gevallen een extra container aanvragen. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden. Als u aan kunt tonen dat u een extra container nodig heeft om medische redenen, zoals incontinentie, dan hoeft u niets voor de extra container te betalen. Hiervoor kan de huisarts of thuiszorg een verklaring aan u geven.

 • Melden voorgenomen huwelijk of partnerschap

  Gaat u trouwen of een geregistreerd partnerschap aan in de gemeente Westerwolde? Dan meldt u dat bij de gemeente. Dit noemen we ook wel 'ondertrouw'. U meldt uw voorgenomen huwelijk 1 jaar of uiterlijk 2 weken voor uw huwelijk. Bel met de gemeente, wij sturen u de benodigde formulieren toe. Let op: de huwelijks- of partnerschapsdatum wordt vastgelegd na ontvangst van het meldingsformulier.

 • Snoeiafval laten ophalen

  Snoeiafval dat niet in de groene container past kunt u 2 keer per jaar gratis door ons laten ophalen, in april en november. Vanaf februari kunt u zich via onze website aanmelden voor de ophaalweek in april. Hieronder leest u de voorwaarden.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Westerwolde

Geen verfijning beschikbaar.

Acties