Resultaten

1 - 10 van de 155 Resultaten
Toon producten van Goes
 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied in te gaan dat door de gemeente is afgezet. Wilt u dit toch? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan. De gemeente Goes heeft hier geen toestemming voor geregeld.

 • Afval doorzoeken

  U hebt een vergunning nodig als u met uw bedrijf grof huisvuil wilt doorzoeken. Het gaat dan om grof huishoudelijk afval dat aan de weg is gezet. Bijvoorbeeld als u zoekt naar bruikbaar metaal, oud ijzer, hout of gebruiksgoederen. Richt uw bedrijf zich op recycling van dit soort afval? Dan vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. De gemeente Goes verleent dergelijke vergunningen niet.

 • Afval, huishoudelijk afval

  U kunt tot 1 januari 2019 zonder extra kosten uw huishoudelijk afval wekelijks aan de straat zetten in een door de gemeente geleverde afvalbak. De ene week uw groene afval in de groene bak en de andere week uw overig afval in de grijze bak. Vanaf 1 januari 2019 betaalt u een basistarief dat lager is dan de afvalstoffenheffing 2018 daarnaast betaalt u voor iedere keer dat u het restafval aanbiedt. Per ophaalbeurt betaalt u vanaf 1 januari 2019 €4,00.   Om afval milieutechnisch zo verantwoord mogelijk te verwerken, vraagt de gemeente u het afval te scheiden. Vandaar dat u groen afval (groente-, fruit-, en tuinafval) in de groene bak deponeert en het overige in de grijze bak. Textiel, glas en plastic en drankenkartons kunt u kwijt bij een inzamelpunt bij u in de wijk. Meer informatie over afval scheiden en de inzameling kunt u vinden op www.goes.nl/afval .

 • Afval, klein chemisch afval

  U kunt als burger klein chemisch afval bij de gemeente afgeven. Hiervoor is een inzameldepot ingericht. Dit inzameldepot, de milieustraat, is gevestigd aan het Geldeloozepad 3, bij sportveld Het Schenge. De openingstijden van de milieustraat zijn: maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 12.30 uur en van 13.00-17.00 uur. Op de zaterdag kunt u ook terecht, tussen 09.00-15.00 uur.

 • Milieustraat

  In de milieustraat kunt u uw afval in een groot aantal verschillende afvalstromen uitsorteren. Op die manier kan uw afval optimaal hergebruikt worden en werkt u mee aan het beheersen van onze afvalberg. Asbest, bouw- en sloophout, destructie-afval (kadavers), GFT, glas, vlak glas, grof snoeiafval, klein gevaarlijk afval, metalen, oud papier en karton, (on-)brandbaar restafval, schone grond, schoon puin, textiel en wit- en bruingoed zijn de afvalstromen.  Adres Milieustraat Zeeuwse ReinigingsDienst (ZRD) Geldeloozepad 3 Goes (naast de hoofdingang van sportpark Het Schenge) Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 10.00 t/m 12.30 uur en van 13.00 t/m 17.00 uur. Op zaterdag kunt u terecht tussen 09.00 en 15.00 uur Voor meer informatie en openingstijden rond feestdagen www.zrd.nl of u kunt tijdens kantooruren bellen met de medewerkers van de milieustraat (0113) 219 514 of met de klantenservice 0900 44 33333.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de gemeentelijke inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Als u wilt weten hoe de kosten zijn opgebouwd of worden berekend, dan kunt u hierover informatie krijgen bij Sabewa. Bent u het niet eens met de hoogte van de heffing dan kunt u bezwaar maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met www.sabewazeeland.nl. Vanaf 1 januari 2019 betaalt u een vast en een variabel deel. De afvalstoffenheffing is dus uit twee delen opgebouwd. Het principe is minder afval, minder kosten. Meer informatie kunt u vinden op www.goes.nl/afval.

 • Alarmsysteem installeren

  In de gemeente Goes heeft u hiervoor geen vergunning nodig.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Meestal mogen alleen horecabedrijven met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Drank- en horecavergunning

  Horecabedrijven en slijterijen, maar ook paracommerciële instellingen zoals sportkantines en buurt- en dorpshuizen, hebben een drank- en horecavergunning nodig om alcoholische dranken te mogen verkopen. Bij horecabedrijven en paracommerciële instellingen moet de drank ter plaatse worden genuttigd, een slijterij mag alleen drank verkopen voor gebruik elders dan ter plaatse.

 • Asbest verwijderen

  Als asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom moet u zich houden aan strenge regels als u asbest wilt verwijderen. Als u asbest wilt verwijderen in of bij uw woning, moet u dit altijd melden bij de gemeente. Ook als u bijvoorbeeld vergunningvrij mag (ver)bouwen, moet u het melden als hierbij asbest vrijkomt. Als u niet de eigenaar bent van de woning, maar de huurder, moet u eerst contact opnemen met de verhuurder. Voor meer vragen en antwoorden kunt u terecht bij het Kenniscentrum InfoMil van Rijkswaterstaat.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties