Resultaten

1 - 10 van de 383 Resultaten
Toon producten van Hellendoorn
 • Antidiscriminatievoorziening

  In de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (Wga) is vastgelegd dat het college van iedere gemeente haar inwoners toegang biedt tot een antidiscriminatievoorziening (adv). De adv van de gemeente Hellendoorn is Artikel 1 Overijssel. Een adv heeft twee wettelijke taken.  1. onafhankelijke bijstand verlenen aan personen bij de afwikkeling van hun discriminatieklachten en

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2019

  Tijdstip van de aanslag De meeste aanslagen gemeentelijke belastingen versturen wij eind februari. Dit jaar kunt u voor het eerst de aanslag ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid.nl. Hierover hebben we u omstreeks 12 januari 2019 een brief gestuurd. Omdat 2019 voor ons een overgangsjaar is voor wat betreft de digitale verzending van de aanslag, versturen wij die ook nog via de post.

 • Antireclamesticker ophalen

  Ongeadresseerde post is post waar uw naam niet op staat. Dit zijn bijvoorbeeld reclamefolders of huis-aan-huisbladen. Wilt u geen ongeadresseerde post meer ontvangen? Dan kunt u een antireclamesticker op uw brievenbus plakken. Er zijn 2 soorten stickers: NEE/NEE sticker: U krijgt geen reclame en huis-aan-huisbladen meer. U krijgt ook de gemeentegids niet meer. NEE/JA sticker: U krijgt nog wel de huis-aan-huisbladen en de gemeentegids. U krijgt geen reclamefolders meer.

 • Begeleiding voor schoolverlater aanvragen

  Heb je moeite met het vinden of behouden van een baan? Ben je tussen de 18 en 23 jaar? En heb je nog geen startkwalificatie? Dan word je aangemeld bij de RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten) subregio Almelo. Een trajectbegeleider van de RMC kan je helpen bij het vinden van een opleiding of werk. 

 • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

  U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm.

 • Bijzonder verlof van school aanvragen

  Kinderen tussen de 5 en 16 jaar zijn leerplichtig. Ze moeten dus onderwijs volgen. Jongeren van 16 en 17 moeten naar school als ze nog geen diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 of hoger) hebben. U mag bijzonder verlof aanvragen voor uw kind. Redenen voor bijzonder verlof zijn bijvoorbeeld: verhuizing huwelijk of huwelijksjubileum van bloed- of aanverwanten viering van ambtsjubileum van vader of moeder religieuze feestdag de ouders kunnen vanwege hun beroep alleen buiten de schoolvakanties op vakantie

 • Bodemonderzoek aanvragen

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Bodemonderzoek kan nodig zijn in de volgende gevallen: U gaat bouwen of verbouwen. U koopt of verkoopt een woning, bedrijfspand of stuk grond. U heeft een bedrijf of gaat een bedrijf starten waarvoor u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig heeft. U bent ondernemer en gebruikt bouwstoffen, grond of baggerspecie. Het bestemmingsplan verandert.

 • Gehandicaptenparkeerkaart verlengen

  Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, moet u deze op tijd verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging tenminste 2 maanden voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt, aan. 

 • Actueel/ nieuws

  Gratis GFT-container ruilen in december Voldoet het formaat van uw GFT-container (Groente, Fruit en Tuinafval) niet, dan kunt u die van maandag 2 tot en met donderdag 19 december gratis omruilen op de gemeentewerf aan de Kerkstraat 140 in Nijverdal. Eerst melden bij de gemeente Om uw GFT-container om te ruilen, moet u eerst een e-mail sturen naar gemeente@hellendoorn.nl of bellen met de Publieksbalie (0548-630214). We willen dan graag uw adresgegevens en een telefoonnummer en/of e-mailadres weten. En natuurlijk welk formaat container u inlevert en welk formaat u wilt meenemen. U kunt van een 140 liter container overstappen op een 240 liter exemplaar of omgekeerd. Wilt u als onderwerp van uw e-mail ‘ruilen GFT-container’ vermelden?

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, bijvoorbeeld een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, bijvoorbeeld een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties