Resultaten

1 - 10 van de 212 Resultaten
Toon producten van Nederweert
 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen. Wilt u een kind uit het buitenland adopteren? Neem dan contact op met de Stichting Adoptievoorzieningen.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval doorzoeken

  Als u een bedrijf hebt dat afval opnieuw gebruikt (recyclen), dan kunt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het doorzoeken van afval. Met deze vergunning mag u grofvuil doorzoeken dat mensen aan de kant van de straat hebben gezet om te worden opgehaald. Bijvoorbeeld oud ijzer, meubels, hout, wasmachines en koelkasten. U krijgt geen vergunning voor het doorzoeken van afval in vuilniszakken en containers.

 • Afval, huishoudelijk afval

  In de gemeente Nederweert haalt de ophaaldienst het afval wekelijks huis-aan-huis op. U kunt hiervoor de duobak gebruiken. De duobak wordt bij iedere lediging gewogen. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van het aantal kilo's afval. Veel afval kunt u ook scheiden. Dit afval kunt u weggooien in de ondergrondse afvalcontainers of wegbrengen naar de milieustraat in Weert. Duobak Huishoudens krijgen van de gemeente een eigen duobak voor hun afval. U kunt daarin uw huishoudelijk restafval en uw groenten-, fruit- en tuinafval (gft) kwijt. De ophaaldienst maakt de duobak elke week leeg. Het afval wordt dan ook gewogen. Aanbieden van duobak Sorteer uw afval. In de duobak hoort alleen restafval (grijze gedeelte) en gft-afval (groene gedeelte). Zorg dat uw duobak goed sluit. Zet de bak op tijd aan de straat, met het handvat naar de straat. Dat kan voorafgaand aan de ophaaldag na 22.00 uur of op de ophaaldag voor 07.00 uur. Houd uw bak netjes. Duobak kwijt of stuk U kunt een nieuwe duobak aanvragen als deze kwijt of stuk is. U kunt dit online regelen of bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Het is ook mogelijk een extra duobak aan te vragen. Dat kan bijvoorbeeld als in uw huishouden veel luiers of incontinentiemateriaal gebruikt worden. Vermeld op het formulier uw reden voor een extra duobak. Komt u in een nieuwbouwwoning wonen? Dan zorgen wij voor een duobak. U hoeft dit niet zelf te regelen.  >> Aanvragen duobak/afvalcontainer << Inzamelschema voor duobak Op het inzamelschema ziet u de ophaaldagen voor de duobak. >> Inzamelschema huisvuil ophaaldagen << Reductie voor weegrecht afval Als u extra afval heeft door een ziekte of een handicap, komt u misschien in aanmerking voor reductie weegrecht. 

 • Afval, klein chemisch afval

  U kunt als burger klein chemisch afval afgeven bij de milieustraat. Meer informatie milieustraat.

 • Afval, glas

  Glasafval kunt u in Nederweert gescheiden aanbieden. Met het verpakkingsglas kunt u terecht in de speciale (ondergrondse) afvalcontainers voor glas (de glasbak). Onder het kopje voorwaarden staat welk glas er wel en niet thuishoort in de glasbak. Overzicht locaties (ondergrondse) inzamelcontainers: Nederweert - Burg. Greijmansstraat (hoek Loverstraat) : Glas - Burg. Hobusstraat (bij supermarkt Emté) : Glas, textiel en kunststof - Parkeerplaats Jumbo Supermarkt : Glas en kunststof - Beuldersweg (parkeerplaats Jan Linders) : Glas en kunststof - Agneshof : Glas Budschop - Beatrixstraat/Rochusplein : Glas, textiel en kunststof Ospel - Annastraat (hoek Stad) : Glas, textiel en kunststof - Siebenstraat (hoek Lochtstraat) : Glas en kunststof Ospeldijk - Moostdijk : Glas, textiel en kunststof Nederweert-Eind - Past. Brandstraat : Glas, textiel en kunststof Leveroy - Dorpstraat (parkeerplaats naast zaal Wetemans) : Glas, textiel en kunststof

 • Afvalstoffenheffing

  Ter bestrijding van de kosten die verbonden zijn aan het beheer van huishoudelijke afvalstoffen wordt afvalstoffenheffing opgelegd. U ontvangt een aanslag afvalstoffenheffing als u gebruik maakt van een perceel, waarvoor de gemeente de verplichting heeft tot het inzamelen en beheer van huishoudelijk afval.

 • Afvalwater lozen

  Wilt u met uw bedrijf afvalwater lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel? Vul dan eerst het formulier in. De gemeente vraagt dan soms advies aan het Waterschap Limburg. Sommige lozingen hoeft u alleen te melden. Voor bepaalde lozingen hebt u een vergunning nodig van de gemeente of het waterschap. Bij twijfel neem contact op met de gemeente.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen. Geen vergunning nodig In de volgende zaken mag u bier, wijn, port en sherry verkopen: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij U hebt dan geen vergunning nodig. U mag in uw zaak geen alcohol laten proeven. >> Drank- en Horecavergunning Model A (DigiD) << >> Drank- en Horecavergunning Model B (DigiD) << >> Drank- en Horecaverg. Model A (eHerkenning) << >> Drank- en Horecaverg. Model B (eHerkenning) << >> Bijlage behorende bij Aanvraag Drank- en Horecavergunning Model A << >> Bijlage behorende bij Aanvraag Drank- en Horecavergunning Model B <<

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties