Resultaten

1 - 10 van de 191 Resultaten
Toon producten van Oirschot
 • Seksbedrijf starten

  Als u een seksbedrijf wilt starten, overlegt u eerst met de gemeente of dit kan en of u een vergunning nodig hebt. Ook wanneer uw seksbedrijf wordt overgenomen of stopt, meldt u dit bij de gemeente. Seksbedrijven zijn bijvoorbeeld: seksbioscopen bordelen escortbedrijven erotische massagesalons

 • Planschade

  Planschade ontstaat als een huis of een stuk grond minder waard wordt door een bestemmingsplan. Bijvoorbeeld als de gemeente vlakbij een woonwijk een snelweg laat aanleggen. U kunt dan een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente.

 • Parkeren voor autobedrijven

  Autobedrijven mogen geen auto’s op of langs de openbare weg parkeren. Hebt u een autobedrijf en wilt u dit toch doen? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Woning uit de woonruimtevoorraad halen

  Als huiseigenaar kunt u uw woning uit de woonruimtevoorraad laten halen. U hebt dan een onttrekkingsvergunning nodig van de gemeente. U kunt dit bijvoorbeeld doen, omdat: u een woning als kantoor wilt gebruiken; u twee woningen wilt samenvoegen; u een woning wilt slopen; u een woning wilt gebruiken voor kamerverhuur.

 • Vergoeding huisvestingsvoorzieningen scholen

  Scholen kunnen van de gemeente vergoeding krijgen voor huisvestingsvoorzieningen. U kunt bij voorzieningen bijvoorbeeld denken aan nieuwbouw en uitbreiding. Maar ook aan een eerste inrichting met meubilair en onderwijsleerpakket.

 • Geregistreerd partnerschap

  Wat leuk dat u uw relatie met uw partner officieel wilt laten vastleggen in een geregistreerd partnerschap. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente.

 • Uitrit of inrit aanleggen, vergunning

  Een in-of uitrit is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg. Een vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket.

 • Kinderopvang controle

  Het is belangrijk dat een kindercentrum, gastouderlocatie of peuterspeelzaal van goede kwaliteit is. Als u een organisatie in de kinderopvang hebt, wordt uw locatie daarom ieder jaar gecontroleerd door een inspecteur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

 • Sportaccommodaties en velden huren

  Wilt u een sportaccommodatie in de gemeente Oirschot huren? De gemeente beschikt over meerdere sportaccommodaties voor diverse vormen van sportbeoefening.

 • Woning splitsen

  Als huiseigenaar kunt u uw woning splitsen. Zo kunt u de ruimte ombouwen tot meerdere appartementen. Als u dit wilt doen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties