Resultaten

1 - 10 van de 192 Resultaten
Toon producten van Oirschot
 • Uitrit of inrit aanleggen, vergunning

  Een in-of uitrit is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg. Een vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket.

 • Seksbedrijf starten

  Als u een seksbedrijf wilt starten, overlegt u eerst met de gemeente of dit kan en of u een vergunning nodig hebt. Ook wanneer uw seksbedrijf wordt overgenomen of stopt, meldt u dit bij de gemeente. Seksbedrijven zijn bijvoorbeeld: seksbioscopen bordelen escortbedrijven erotische massagesalons

 • Planschade

  Planschade ontstaat als een huis of een stuk grond minder waard wordt door een bestemmingsplan. Bijvoorbeeld als de gemeente vlakbij een woonwijk een snelweg laat aanleggen. U kunt dan een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente.

 • Parkeren voor autobedrijven

  Autobedrijven mogen geen auto’s op of langs de openbare weg parkeren. Hebt u een autobedrijf en wilt u dit toch doen? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Woning uit de woonruimtevoorraad halen

  Als huiseigenaar kunt u uw woning uit de woonruimtevoorraad laten halen. U hebt dan een onttrekkingsvergunning nodig van de gemeente. U kunt dit bijvoorbeeld doen, omdat: u een woning als kantoor wilt gebruiken; u twee woningen wilt samenvoegen; u een woning wilt slopen; u een woning wilt gebruiken voor kamerverhuur.

 • Vergoeding huisvestingsvoorzieningen scholen

  Scholen kunnen van de gemeente vergoeding krijgen voor huisvestingsvoorzieningen. U kunt bij voorzieningen bijvoorbeeld denken aan nieuwbouw en uitbreiding. Maar ook aan een eerste inrichting met meubilair en onderwijsleerpakket.

 • Verkiezingen, kiezerspas

  Stemt u in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig.

 • Geregistreerd partnerschap

  Wat leuk dat u uw relatie met uw partner officieel wilt laten vastleggen in een geregistreerd partnerschap. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente.

 • Verkiezingen, stempas kwijt

  U ontvangt uw stempas voor de Tweede Kamerverkiezing uiterlijk op 3 maart 2021.  Heeft u op 3 maart 2021 nog geen stempas ontvangen? Of bent u uw pas kwijt? Of is uw pas beschadigd? Dan kunt u online, schriftelijk of mondeling een nieuwe stempas aanvragen bij de gemeente. 

 • Bewijs van in leven zijn

  Met een bewijs van in leven zijn kunt u op papier laten zien dat u leeft. U vraagt een bewijs van in leven zijn aan bij de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties