Resultaten

1 - 10 van de 190 Resultaten
Toon producten van Oirschot
 • Drank- en horecavergunning voor commerciële bedrijven

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen.  Twee soorten drank- en horecavergunningen Voor commerciële bedrijven (cafés, restaurants, slijterijen, hotels en dergelijke). Voor paracommerciële bedrijven (buurthuis, sportkantine, museum en dergelijke). In de volgende gevallen heeft u geen vergunning nodig Wanneer u zwak-alcoholhoudende drank verkoopt buiten een horecabedrijf om, mag de drank niet geopend of gedronken worden in het pand waar het verkocht wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij

 • Drank- en horecavergunning voor paracommerciële bedrijven

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen.  Twee soorten drank- en horecavergunningen Voor commerciële bedrijven (cafés, restaurants, slijterijen, hotels en dergelijke). Voor paracommerciële bedrijven (buurthuis, sportkantine, museum en dergelijke).

 • Individuele inkomenstoeslag

  De individuele inkomenstoeslag is er voor mensen die voor langere tijd een laag inkomen hebben. U krijgt deze uitkering als u geen uitzicht hebt op verbetering van uw inkomen. De gemeente Oirschot heeft de uitvoering van de individuele inkomenstoeslag ondergebracht bij de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van de samenwerkende Kempengemeenten. Direct naar informatie over individuele inkomenstoeslag

 • Mantelzorgwoning

  Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op uw eigen terrein en is bedoeld voor de persoon die u verzorgt. U kunt ook zelf in een mantelzorgwoning wonen. Degene die u verzorgt woont dan in het bijbehorende huis. U kunt een mantelzorgwoning in uw tuin laten plaatsen. Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is om een garage of ander bestaand bouwwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

 • Openbare laadpaal elektrische auto

  Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Slim, want elektrische auto’s zijn beter voor het milieu, goedkoper in onderhoud en rijden prettig. U kunt deze opladen aan een laadpaal op eigen terrein of aan een openbare laadpaal. Woont of werkt u in Oirschot en staat er nog geen openbare laadpaal in de buurt van uw huis of werk, of zijn ze altijd bezet? U kunt kosteloos een laadpaal aanvragen bij Nuon. Dit bedrijf neemt uw aanvraag in behandeling en plaatst de oplaadpalen in opdracht van de provincie.

 • Reclamemateriaal verspreiden

  Vaak kunt u zonder toestemming van de gemeente reclamemateriaal verspreiden, zoals flyers, folders of samples. De gemeente kan wel voorwaarden stellen aan de manier waarop u dit mag doen. U meldt uw plannen daarom vooraf bij de gemeente.

 • Wildkamperen

  Wildkamperen is kamperen op een andere plek dan een camping of kampeerterrein. Om de natuur te beschermen, is dit verboden. Op de website van Staatsbosbeheer vindt u wel plekken waar u mag 'paalkamperen'. Op deze plekken middenin de natuur heeft Staatsbosbeheer palen neergezet. In een straal van 10 meter van zo'n paal mag u dan kamperen. Als u op een andere plek wilt kamperen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Vuurwerk afsteken

  Rond de jaarwisseling wordt er veel vuurwerk afgestoken door particulieren. Het gaat hier om consumentenvuurwerk. De gemeente zorgt ervoor dat u alleen legaal vuurwerk kunt kopen op de daarvoor aangewezen tijden en bij de erkende handelaren. Ook handhaaft de gemeente de regels voor het afsteken van vuurwerk.

 • Waarmerken kopie of afschrift

  De gemeente kan van bepaalde documenten een gewaarmerkte kopie afgeven. Bijvoorbeeld van uw paspoort of rijbewijs. De ambtenaar verklaart met het waarmerken dat de kopie er precies zo uitziet als het origineel. Een gewaarmerkte kopie of gewaarmerkt afschrift kunt u nodig hebben voor: formele transacties, zoals het kopen van een huis; gevallen waarin u het originele document niet uit handen wilt geven, bijvoorbeeld bij een kopie van een identiteitsdocument. Let op Kopieën van diploma’s en getuigschriften worden niet gewaarmerkt door de gemeente. Hiervoor kunt u terecht bij de onderwijsinstelling waar u het diploma of getuigschrift heeft behaald. Ook documenten met een kerkelijke inslag worden niet gewaarmerkt door de gemeente.

 • Water, plaatsen voorwerpen in

  U mag niet zomaar reclame of een terras boven het water plaatsen. Wilt u dit toch doen? Dan vraagt u een vergunning aan bij het waterschap/hoogheemraadschap. Bij sommige waterschappen is het genoeg als u een melding doet. Vraag hiernaar bij het waterschap in uw omgeving.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties