Resultaten

1 - 10 van de 151 Resultaten
Toon producten van Overbetuwe
 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. Online regelen >>     Afspraak maken >>

 • Aanmelden voor collectieve zorgverzekering

  Als u een laag inkomen heeft, kunt u gebruikmaken van de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. U krijgt dan korting op uw premie. In de aanvullende verzekering zijn meer vergoedingen opgenomen dan in de niet-collectieve aanvullende verzekering. Ook kunt u het eigen risico verspreid over het jaar betalen. Meld u aan voor de collectieve zorgverzekering >>

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam. Het hangt van uw gezinssituatie af welke achternaam uw kind automatisch krijgt. Kijk voor meer informatie over achternamen op Rijksoverheid.nl.

 • Afvalstoffenheffing

  De afvalstoffenheffing bestaat uit 2 delen. U betaalt vastrecht. Daarnaast betaalt u per keer dat u de kliko aan de weg zet of een vuilniszak in de ondergrondse container voor restafval gooit. Gebruikt u een citybin of verzamelcontainer? Dan betaalt u 1 vast bedrag. Soorten afvalstoffenheffing Vastrecht Staat uw huis langs de ophaalroute? Dan moet u vastrecht betalen. Ook als u uw afval nooit meegeeft, bent u verplicht te betalen. Diftar Gebruikt u een groene en/of grijze container? Of maakt u gebruik van de ondergrondse container? Dan betaalt u per lediging/aanbieding. Citybin of verzamelcontainer Maakt u gebruik van een citybin of bovengrondse verzamelcontainer? Dan betaalt u een vast bedrag per jaar. Dit berekenen wij niet per lediging of aanbieding. U betaalt minder als u alleen woont.

 • Alcohol schenken en verkopen

  U heeft als ondernemer een drank- en horecavergunning nodig voor het schenken en verkopen van alcoholische dranken. Er zijn 3 soorten drank- en horecavergunningen: voor horecabedrijven, zoals restaurants en cafés voor slijterijen voor paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen en (sport)kantines Misschien moet u ook andere vergunningen aanvragen of meldingen doen: Voor een horecabedrijf of paracommerciële instelling heeft u ook een exploitatievergunning nodig. Er kunnen meer dan 50 personen tegelijk in uw pand aanwezig zijn. U heeft een terras bij uw horecabedrijf. U wilt een gokautomaat plaatsen. De gemeente mag een Bibob-onderzoek doen als u een drank- en horecavergunning aanvraagt.

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld met Koningsdag. Daarmee mag u tijdelijk zwak alcoholhoudende dranken verkopen, zoals bier en wijn.  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

 • Als straatartiest optreden

  Om als straatartiest op straat te mogen optreden heeft u toestemming nodig. Bijvoorbeeld voor een optreden als muzikant, mimespeler of goochelaar. Ook filmers, straatfotografen en gidsen moeten toestemming aanvragen.

 • Andere achternaam gebruiken

  Na trouwen, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of het overlijden van uw partner kunt u overheidsorganisaties vragen u aan te spreken met een andere achternaam. U regelt dit bij de gemeente. Verander achternaamgebruik (met DigiD) >> Regelen zonder DigiD U kunt uwnaamgebruik ook aan de balie regelen tijdens onze openingstijden. Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort of identiteitskaart). Of schrijf een brief waarin u uitlegt welke naam u wilt gebruiken. Stuur deze brief met een kopie van uw legitimatiebewijs naar de gemeente. Voorwaarden Het maakt niet uit of u man of vrouw bent. De achternaam waarmee u bent geboren, blijft in uw officiële papieren staan (bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs). Wij verwerken uw naamskeuze in de BRP (Basisregistratie Personen). Andere overheidsorganisaties die de BRP gebruiken weten dan ook uw nieuwe achternaam. U geeft uw nieuwe achternaam zelf door aan andere instellingen en bedrijven. Uit welke namen u kunt kiezen Stel: u heet J. de Wit en uw partner heet P. Jansen. Dan kunt u kiezen uit 4 namen waarmee wij u aanschrijven: J. de Wit J. Jansen J. de Wit-Jansen J. Jansen – de Wit Meer informatie Het is in sommige situaties ook mogelijk uw voor – of achternaam te wijzigen. Meer informatie over naamswijziging vindt u op de website van Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

 • Archief van de gemeente

  Het gemeentearchief is een historisch documentatiecentrum, waarin geschreven stukken, kaarten, foto’s en krantenknipsels worden bewaard. U kunt hier informatie vinden over de geschiedenis van gemeente Overbetuwe. Maar ook informatie over uw familie (stamboom), woonhuis, bedrijf of buurt. Het gemeentearchief van Overbetuwe tot 2001 is bij het Gelders Archief.

 • Asbest verwijderen >>

  Wilt u asbest verwijderen? Als het om meer dan 35 m2 gaat, moet u dit melden bij de gemeente. Dit kan via het Omgevingsloket online. Doe de melding minstens 5 werkdagen voor het begin van de werkzaamheden. Asbest melden >> Wat moet ik doen bij asbest? In een stappenplan legt de Rijksoverheid uit wat u moet doen met asbest. Inleveren bij de milieustraat Asbest mag u nooit in de afvalcontainer gooien. U kunt maximaal 35m2 asbest zonder sloopmelding inleveren bij de milieustraat. Verpak het asbest: Maak kleine hoeveelheden. De pakketten moeten tilbaar zijn. Gebruik speciaal folie en tape om het asbest te verpakken. U kunt deze folie en tape kopen bij de bouwmarkt of online. Verpak het asbest luchtdicht. Volg daarbij de aanbevolen werkwijze. Voer deze handelingen 2 keer uit. U moet het asbest dubbel verpakken, zodat de verpakking niet kan scheuren of slijten. Als de ingepakte asbestmaterialen niet voldoen aan de gestelde eisen kunnen wij het afval niet aannemen. Lever het asbest in bij de milieustraat. Neem dan mee: uw milieupas de bevestiging van uw melding, als het meer dan 35 m2 is. Kosten De melding is gratis U betaalt bij de milieustraat € 5,50 per aangeboden asbestplaat Verpakkingsmaterialen. Bij asbestshop.nl kunt u een korting van 15% krijgen. Hiervoor stuurt u een email naar asbest@overbetuwe.nl. Vergeet niet uw het pasnummer van uw milieupas te vermelden. De gemeente verstrekt de kortingscodes eenmaal per week, dus bestel de codes op tijd. Meer informatie Meer informatie over asbestdaken op milieucentraal.nl Vraag een advies op maat voor tips en adviezen voor het herkennen en verwijderen van asbest

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties