Resultaten

1 - 10 van de 189 Resultaten
Toon producten van Schagen
 • Werkinstructie afspraak maken erkenning

  Werkinstructie afspraak maken erkenning

 • Contactgegevens Gemeente

  Contactgegevens Gemeente

 • Inwonerspanel

  Inwonerspanel

 • Nederlander worden

  Heeft u geen Nederlandse nationaliteit? Onder bepaalde voorwaarden kunt u Nederlander worden via de optieprocedure of naturalisatieprocedure. De gemeente onderzoekt wat er voor u mogelijk is. Door het invullen van het contactformulier kunnen wij uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben hiervoor een aantal documenten nodig. Meer informatie leest u bij Wat moet ik doen?

 • Bewijs van Nederlander zijn

  Soms moet u bewijzen dat u Nederlander bent. Dat kan met een ‘bewijs van Nederlanderschap’. Dat is een soort brief waarop staat dat u Nederlander bent.

 • Parkeren in blauwe zone

  In Schagen en Callantsoog ligt een aantal parkeerplaatsen in een blauwe zone. Op deze parkeerplaatsen mag u niet langer dan de aangegeven tijd op de borden parkeren. Ook hebt u een parkeerschijf nodig om hier te mogen parkeren.

 • Parkeervergunning

  In sommige gemeenten mag je niet zomaar overal parkeren. Op een aantal parkeerplaatsen heb je daarvoor een parkeervergunning nodig. In de gemeente Schagen hoeft dat niet. Behalve in de blauwe zones mag u overal in Schagen gratis parkeren. In de blauwe zone mag u ook gratis parkeren, maar alleen met een parkeerschijf.

 • Openingstijden winkels

  Alle winkels in Schagen mogen alle dagen van de week open zijn van 06.00 uur tot 22.00 uur. Dat betekent niet dat de winkels ook alle dagen open zijn, en ook niet allemaal van 06.00 tot 22.00 uur. Dit verschilt per winkel. Wilt u een bepaalde winkel bezoeken? Vraag de winkelier dan voor de zekerheid vooraf of de winkel open is. Wanneer een winkel open is, kunt u ook vaak vinden op de website van de winkel.

 • Verzekering voor vrijwilligers

  Bent u vrijwilliger? Bijvoorbeeld bij de voetbalclub, de school van uw kinderen of bent u mantelzorger? Dan kunt u tijdens uw werk als vrijwilliger schade krijgen. U maakt bijvoorbeeld per ongeluk iets stuk of u krijgt een ongeluk en raakt gewond. Deze schade kan geld kosten. Iets wat kapot is, moet gemaakt worden. Bent u gewond geraakt, dan moet u misschien een dokter betalen. Meestal is de organisatie of vereniging waar u als vrijwilliger werkt voor deze kosten verzekerd. Daardoor hoeft u niet zelf de kosten te betalen. Maar niet alle organisaties en verenigingen zijn verzekerd. Daarom heeft de gemeente een verzekering voor vrijwilligers in de gemeente Schagen.

 • Bezwaar

  Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning hebt gevraagd, maar niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen en daar bent u het niet mee eens. Of u vindt dat u te veel belasting aan de gemeente moet betalen. Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente, dan kunt u dit aan de gemeente vertellen. We noemen dat bezwaar maken.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties