Resultaten

1 - 10 van de 91 Resultaten
Toon producten van Winterswijk
 • Aangifte doen van overlijden

  Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. U doet aangifte bij de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op.

 • Aangifte doodgeboren kind

  Als uw kind levenloos geboren is na een zwangerschap van ten minste 24 weken, moet u aangifte van overlijden doen in de gemeente waar uw kind is geboren.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gemeentelijk handelen of juist het nalaten daarvan? Bijvoorbeeld door gebreken aan de weg of omdat de gemeente vergeten is om waarschuwingsborden te plaatsen bij een wegopbreking? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Achternaam kind

  Ouders mogen kiezen of hun 1e kind de achternaam krijgt van de moeder of van de vader. Kiest u bijvoorbeeld de naam van de vader, dan krijgen al uw volgende kinderen uit deze relatie ook deze naam. Hiermee blijft er in het gezin eenheid in de naam. De naamskeuze kan niet meer worden teruggedraaid.

 • Achternaam wijzigen

  Een achternaam wijzigen kan alleen onder strenge voorwaarden. U moet daarvoor toestemming vragen aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 • Afspraak maken, wijzigen, annuleren

  Afspraak maken

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente haalt uw afval op en verwerkt deze. U betaalt hiervoor afvalstoffenheffing.  Elke gebruiker betaalt vastrecht. Ook als u geen huisvuil aanbiedt moet u afvalstoffenheffing betalen. Herbruikbare afvalstoffen (papier, plastic, blik,  groente-, fruit- en tuinafval) worden gratis aan huis opgehaald. U betaalt voor het restafval dat u in de (ondergrondse of restafval-)container kwijt kunt.

 • Afwijking van regels bestemmingsplan

  Is uw bouwplan in strijd met wat er in het bestemmingsplan staat? Maar gaat uw plan over een ondergeschikt deel van een gebouw, zoals een schoorsteen, balkon, aanbouw of bijgebouw? Dan kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een afwijking van de regels van het bestemmingsplan.

 • Alcohol schenken tijdens bijzonder evenement

  U heeft een ontheffing nodig als u tijdens een bijzondere gelegenheid (bijvoorbeeld een feest of evenement) tegen betaling zwak alcoholhoudende  drank (minder dan 1,5% alcohol) schenkt.

 • Asbest verwijderen

  Als u asbest in of rondom uw woning wilt (laten) verwijderen of slopen, dan moet u een sloopmelding asbest indienen. Met deze melding geeft u aan dat u op een bepaalde datum sloopwerkzaamheden gaat uitvoeren, waarbij asbesthoudende materialen worden gesloopt, verwijderd en afgevoerd.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties