Resultaten

1 - 10 van de 90 Resultaten
Toon producten van Winterswijk
 • Aangifte doodgeboren kind

  Als uw kind levenloos is geboren, doet u aangifte in de gemeente waar uw kind is geboren. U kunt uw kind ook in de BRP laten inschrijven.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gemeentelijk handelen of juist het nalaten daarvan? Bijvoorbeeld door gebreken aan de weg of omdat de gemeente vergeten is om waarschuwingsborden te plaatsen bij een wegopbreking? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Achternaam kind

  U kunt voor uw eerste kind de achternaam van de moeder of die van de partner kiezen. Alle kinderen die u daarna samen krijgt, krijgen automatisch dezelfde achternaam als uw eerste kind.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Heeft u het vermoeden dat een persoon nog op uw adres ingeschreven staat, terwijl hij of zij daar niet meer woont? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. Ook als u werkt bij een instantie die gebruikmaakt van adresgegevens uit de basisregistratie personen en u twijfelt over de juistheid van deze gegevens, kunt u een adresonderzoek aanvragen. Na afloop van het onderzoek kan de gemeente 2 dingen doen: de persoon inschrijven op een nieuw adres de persoon uitschrijven uit de BRP (Basisregistratie Personen). Dit kan gevolgen hebben voor het recht op voorzieningen van de overheid.

 • Afspraak maken, wijzigen, annuleren

  Afspraak maken

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente haalt uw afval op en verwerkt deze. U betaalt hiervoor afvalstoffenheffing.  Elke gebruiker betaalt vastrecht. Ook als u geen huisvuil aanbiedt moet u afvalstoffenheffing betalen. Herbruikbare afvalstoffen (papier, plastic, blik,  groente-, fruit- en tuinafval) worden gratis aan huis opgehaald. U betaalt voor het restafval dat u in de (ondergrondse of restafval-)container kwijt kunt.

 • Alcohol schenken tijdens bijzonder evenement

  U heeft een ontheffing nodig als u tijdens een bijzondere gelegenheid (bijvoorbeeld een feest of evenement) tegen betaling zwak alcoholhoudende  drank (minder dan 15% alcohol) schenkt.

 • Asbest verwijderen

  Als u asbest in of rondom uw woning wilt (laten) verwijderen of slopen, dan moet u een sloopmelding asbest indienen. Met deze melding geeft u aan dat u op een bepaalde datum sloopwerkzaamheden gaat uitvoeren, waarbij asbesthoudende materialen worden gesloopt, verwijderd en afgevoerd.

 • Bedrijf aan huis starten

  Wilt u een bedrijf aan huis starten? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Niet alle beroepen kunnen zomaar in een woning worden uitgeoefend.

 • Bedrijf vestigen, verhuizen of uitbreiden

  De gemeente begeleidt u graag bij de vestiging of verhuizing. Wilt u zich als bedrijf vestigen in de gemeente of wilt u uw bedrijf verhuizen binnen de gemeente? En heeft u vragen over wat bijvoorbeeld een geschikte locatie zou kunnen zijn of in hoeverre uw bedrijf in het bestemmingsplan past? Neem dan contact op met de gemeente. Gaat u uw bedrijf uitbreiden? Controleer dan of u een omgevingsvergunning moet aanvragen en of u een melding moet doen in het kader van milieubeheer.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties