Resultaten

1 - 10 van de 133 Resultaten
Toon producten van Zuidplas
 • Onroerend goed, beperkingen

  U kunt niet altijd doen wat u wilt met onroerend goed. Bijvoorbeeld als u in een monumentenpand woont. Of als de gemeente een voorkeursrecht heeft om uw eigendom te kopen. Alle beperkingen op onroerende zaken moeten geregistreerd zijn. U kunt deze beperkingen bekijken bij het Kadaster.

 • Verhuizen naar buitenland

  Voordat u vertrekt uit Nederland, geeft u uw vertrek (emigratie) door aan de gemeente. U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent. Deze 8 maanden hoeven niet aan te sluiten op elkaar. 

 • Huisvestingsvergunning

  De gemeente wil zorgen voor een eerlijke verdeling van woonruimte. Daarom moet u soms een vergunning aanvragen als u in een goedkope huurwoning gaat wonen. Dit heet een huisvestingsvergunning.

 • Weer gaan werken

  De gemeente en het UWV kunnen u helpen bij het vinden van werk. Zij kunnen u ook andere hulp bieden waarmee u uw kansen op werk vergroot.

 • Vervoersvoorziening aanvragen (Wmo)

  Heeft u hulp nodig om uzelf te kunnen verplaatsen dan komt u mogelijk in aanmerking voor een Wmo-voorziening. Voorbeelden zijn een scootmobiel, driewiel fiets, rolstoel, vervoer door de Groene Hart Hopper (CVV-pas).

 • Grafsteen of gedenkteken plaatsen

  U mag bij een graf een aandenken plaatsen. Bijvoorbeeld een grafsteen. U hebt dan een vergunning nodig van de gemeente. Meestal vraagt de steenhouwer de vergunning voor u aan.

 • Verloren of gevonden voorwerpen melden

  U bent iets verloren, telefoon, sleutels, identiteitskaart, paspoort, óf u heeft iets gevonden! Hiervan maakt u een melding bij de gemeente door te bellen met (0180) 330 300. U moet wél 'aangifte doen bij de politie' als u denkt dat het gaat om diefstal.

 • Melden mogelijke fraude reisdocumenten

  Het komt voor dat iemand slachtoffer wordt van fraude door oneigenlijk gebruik van een kopie of documentnummer van zijn paspoort of Nederlandse identiteitskaart. Daarnaast kan iemand een gegronde reden hebben om te vrezen dat hij slachtoffer wordt van deze fraude. De fraude hoeft dan nog niet te zijn gepleegd.

 • Strooiroutes Zuidplas

  Als er vorst, en dus kans op gladheid, wordt voorspeld, strooien medewerkers van onze buitendienst preventief op belangrijke wegen en fietspaden.

 • Medisch afval, tegemoetkoming in de kosten

  Heeft u door ziekte veel medisch afval? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties