Resultaten

1 - 10 van de 132 Resultaten
Toon producten van Zuidplas
 • Onroerend goed, beperkingen

  U kunt niet altijd doen wat u wilt met onroerend goed. Bijvoorbeeld als u in een monumentenpand woont. Of als de gemeente een voorkeursrecht heeft om uw eigendom te kopen. Alle beperkingen op onroerende zaken moeten geregistreerd zijn. U kunt deze beperkingen bekijken bij het Kadaster.

 • Verhuizen naar buitenland

  Voordat u vertrekt uit Nederland, geeft u uw vertrek (emigratie) door aan de gemeente. U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent. Deze 8 maanden hoeven niet aan te sluiten op elkaar. 

 • Huisvestingsvergunning

  De gemeente wil zorgen voor een eerlijke verdeling van woonruimte. Daarom moet u soms een vergunning aanvragen als u in een goedkope huurwoning gaat wonen. Dit heet een huisvestingsvergunning.

 • Weer gaan werken

  De gemeente en het UWV kunnen u helpen bij het vinden van werk. Zij kunnen u ook andere hulp bieden waarmee u uw kansen op werk vergroot.

 • Vervoersvoorziening aanvragen (Wmo)

  Heeft u hulp nodig om uzelf te kunnen verplaatsen dan komt u mogelijk in aanmerking voor een Wmo-voorziening. Voorbeelden zijn een scootmobiel, driewiel fiets, rolstoel, vervoer door de Groene Hart Hopper (CVV-pas).

 • Ondergrondse afvalcontainer

  In Zuidplas wordt binnen de bebouwde kom het restafval ingezameld in ondergrondse containers. Om uw afval in een ondergrondse container te deponeren heeft u een afvalpas nodig. Dankzij gescheiden inzamelen houden we meer waardevolle grondstoffen en minder restafval over. Dus wordt er ook minder afval verbrand. Dat is niet alleen goed voor het milieu.

 • Zorg in natura (ZIN)

  Als u kiest voor zorg in natura krijgt u of uw kind de zorg, begeleiding, hulp of voorzieningen die u nodig hebt via een instelling of leverancier die een contract heeft met de gemeente. Voorbeelden zijn een instelling voor thuiszorg, een centrum voor dagopvang of een leverancier van revalidatiehulpmiddelen.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Als u niet meer samen wilt zijn met uw partner, vraagt u een echtscheiding aan of een beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. In beide gevallen regelt u dit via een advocaat.

 • Grafsteen of gedenkteken plaatsen

  U mag bij een graf een aandenken plaatsen. Bijvoorbeeld een grafsteen. U hebt dan een vergunning nodig van de gemeente. Meestal vraagt de steenhouwer de vergunning voor u aan.

 • Verloren of gevonden voorwerpen melden

  U bent iets verloren, telefoon, sleutels, identiteitskaart, paspoort, óf u heeft iets gevonden! Hiervan maakt u een melding bij de gemeente door te bellen met (0180) 330 300. U moet wél 'aangifte doen bij de politie' als u denkt dat het gaat om diefstal.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties