Resultaten

1 - 10 van de 92 Resultaten
Toon producten van Zutphen
 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand is overleden hebt u in korte tijd veel te regelen. Zo moet u binnen 6 dagen na het overlijden aangifte doen.

 • Aangifte doen van overlijden als begrafenisondernemer

  Begrafenisondernemers en uitvaartverzorgers kunnen online aangifte doen van een overlijden. Als u online aangifte doet, heeft u de volgende gegevens nodig: A-verklaring digitaal, zodat u deze toe kunt voegen aan de aangifte BSN van overledene De geboortedatum en achternaam van de overledene Online afrekenen kan alleen met i-Deal.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gemeentelijk handelen of juist het nalaten daarvan? Bijvoorbeeld door gebreken aan de weg of omdat de gemeente vergeten is om waarschuwingsborden te plaatsen bij een wegopbreking? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Achternaam kind

  Ouders mogen kiezen of hun 1e kind de achternaam krijgt van de moeder of van de vader. Kiest u bijvoorbeeld de naam van de vader, dan krijgen al uw volgende kinderen uit deze relatie ook deze naam. Hiermee blijft er in het gezin eenheid in de naam. De naamskeuze kan niet meer worden teruggedraaid.

 • Adresonderzoek

  Staat er iemand op uw adres ingeschreven die daar niet (meer) woont? Krijgt u bijvoorbeeld steeds post voor oude bewoners of weigert iemand zich uit te schrijven? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te starten.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  De burgerlijke stand maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. U kunt een afschrift (bijvoorbeeld geboorteakte of huwelijksakte) of uittreksel (internationaal) van deze akten aanvragen bij de gemeente waar de akte is opgemaakt.

 • Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

  Wilt u geen Nederlander meer zijn? Dan kunt u een 'verklaring van afstand' afleggen. Deze verklaring moet door u en (namens) de burgemeester worden ondertekend. U verliest dan automatisch het Nederlanderschap.

 • Alcohol schenken tijdens bijzonder evenement

  Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, zwak alcoholhoudende drank (minder dan 15% alcohol) schenken? Dan heeft u toestemming (ofwel een ontheffing) nodig van de gemeente. Meestal mogen alleen horecazaken met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Alleen onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om zonder vergunning, maar met ontheffing, zwak alcoholhoudende drank te verstrekken.

 • Attestatie de vita

  Heeft u voor een pensioenfonds of andere uitkeringsinstanties een attestatie de vita nodig? Dan kunt u die aanvragen bij de gemeente. Met dit bewijs kunt u schriftelijk aantonen dat u op het moment van afgifte in leven bent. De attestatie de vita is bedoeld voor buitenlandse instanties. Voor gebruik in Nederland hebt u meestal een bewijs van in leven zijn nodig. De attestatie de vita wordt opgemaakt in 2 talen: Nederlands en Frans. U kunt ook een bijlage ontvangen met uitleg van het document in het Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees en Turks.

 • Avondopenstelling winkel

  Uw winkel mag geopend zijn van 6.00 uur tot 22.00 uur. Deze tijden gelden op zowel werkdagen als op zon- en feestdagen. Binnen deze tijden bent u vrij om uw openingstijden te bepalen. Wilt u uw winkel geopend hebben na 22.00 uur? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties