Resultaten 151 - 158 van 158 resultaten

 • Inschrijven in Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

  Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Bijvoorbeeld om hier te werken of omdat u voor langere tijd in het buitenland woont? Dan kunt u zich laten inschrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U regelt het persoonlijk bij het RNI-loket in het stadhuis. U kunt telefonisch of online een afspraak maken.

 • RVV-ontheffing

  Wilt u met uw auto of busje ergens rijden of stilstaan waar dat normaal gesproken niet mag? Dan heeft u een parkeerontheffing nodig. Dit heet ook wel een RVV-ontheffing. U krijgt alleen een ontheffing als het voor uw werk noodzakelijk is. Een RVV-ontheffing vraagt u online aan. Als u vragen heeft kunt u ons bellen via (0546) 54 11 11.

 • Rijbewijs aanvragen

  Binnen enkele minuten uw aanvraag voor een rijbewijs in het stadhuis regelen? Dat kan als u alvast online uw aanvraag doet en betaalt. U heeft voor een online aanvraag DigiD nodig. Na uw online aanvraag komt u op afspraak naar de snelbalie. Na ongeveer een week kunt u uw rijbewijs zelf afhalen bij de informatiebalie. Voor afhalen hoeft u geen afspraak te maken, dat kan de hele dag tijdens de openingstijden.

 • Peuteropvang

  In Almelo kunnen peuters van 2 tot en met 4 jaar naar de peuteropvang. Ook kan u terecht bij de peuteropvang als uw kind voor- en vroegschoolse educatie (vve) nodig heeft. Dan krijgt uw kind extra aandacht en begeleiding. Bijvoorbeeld als uw kind moeite heeft met taal of praten. Uw kind krijgt dan van het consultatiebureau een verwijzing voor vve.

 • Ramp of incident

  Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. De sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen geven u meer informatie. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter.

 • Klacht over behandeling gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord hebt gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u online een klacht indienen. U kunt ook een brief schrijven of bellen.

 • Gezondheidsverklaring

  Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen, bus of trekker aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. U vult daarvoor online een Gezondheidsverklaring in op Mijn CBR.

 • Starterslening

  Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar kunt u net niet genoeg hypotheek krijgen? Dan heeft u misschien recht op een starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het maximale bedrag dat u kunt lenen volgens de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De starterslening is een extra lening bovenop de hypotheek.