Resultaten

11 - 20 van de 100 Resultaten
Toon producten van Boxtel
 • Nederlander worden

  Woon je in Boxtel, heb je een andere nationaliteit en wil je Nederlander worden? Als je 5 jaar legaal in Nederland woont kun je het Nederlanderschap aanvragen. Je kunt op 2 manieren Nederlander worden: door optie of naturalisatie. 

 • Mantelzorg

  Zorg je voor langere tijd voor iemand die ziek of gehandicapt is? En doe je dit meer dan acht uur per week? Dan ben je mantelzorger. 

 • Snoeihout stoken

  Wil je in het buitengebied van Boxtel snoeihout stoken? Dat mag zonder vergunning of ontheffing in de maanden maart en november. Wel gelden daar regels voor.

 • Rijbewijs

  Ben je geslaagd voor je rijbewijs of is jouw rijbewijs verlopen? Maak dan een afspraak om het persoonlijk aan te vragen in het gemeentehuis. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. Het rijbewijs ligt na een gewone aanvraag na vijf werkdagen voor je klaar bij de receptie van het gemeentehuis.

 • Energiebesparingsplicht

  Regels die bedrijven verplichten om energie te besparen, staan in het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je kunt hieraan voldoen door jouw energiebehoefte aan te passen, energiezuinige technieken toe te passen en hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.

 • Gemeenteraad

  Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De gemeenteraad van Boxtel telt 23 leden. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente.

 • Bezwaar of klacht indienen

  Ben je het niet eens met een besluit? Heb je bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd, maar niet gekregen? Of ben je het niet eens met een besluit over een uitkering of subsidie? Of oneens met de aanslag gemeentelijke belastingen? Je kunt dan bezwaar maken.

 • Bijstandsuitkering

  Heb je niet genoeg geld om van te leven? Dan kan een bijstandsuitkering jou tijdelijk helpen. Met een bijstandsuitkering kun je noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken.

 • Advies­commissies

  In onze gemeente bestaan verschillende commissies die het bestuur adviseren. De Rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie en werkt alleen voor de gemeenteraad.

 • Duurzaam wonen

  Eén van onze ambities is om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. We willen in 2030 net zoveel duurzame energie (zon, wind of biomassa) opwekken als dat we verbruiken binnen de gemeente. Door energiebesparende maatregelen te stimuleren kunnen we hier een bijdrage aan leveren. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties