Resultaten

11 - 20 van de 68 Resultaten
Toon producten van Hilversum
 • Erkenning (ongeboren) kind

  Door een kind te erkennen, neemt u het wettelijk ouderschap op u. Dit kan voor of na de geboorte van het kind. Maak daarvoor een afspraak. Wanneer erkennen U kunt het kind al erkennen tijdens de zwangerschap (een ‘erkenning ongeboren vrucht’). Erkenning kan ook bij of na de geboorteaangifte als er nog geen 2 ouders in de geboorteakte van het kind staan. U hoeft daarvoor niet de biologische ouder te zijn.

 • Evenement organiseren

  Voor verschillende soorten evenement is er een melding, ontheffing of vergunning nodig. Straat- of buurtfeest of kleine activiteit In een bedrijf (of school, sportclub, verenigingsgebouw) Op eigen terrein (bijvoorbeeld een tuinfeest) Buiten (voor publiek toegankelijk) Koningsnacht en -dag Melding BBGOP Op de website livehilversum.nl staat alle informatie met betrekking tot het organiseren van een evenement.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecabedrijf beginnen? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Dit hoeft niet voor bijvoorbeeld bedrijfskantines, vervoersmiddelen of een slijtersbedrijf. Verkoopt u ook alcoholhoudende dranken? Dan heeft u ook een drank- en Horecavergunning nodig. Een exploitatievergunning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Een exploitatievergunning moet altijd opnieuw worden aangevraagd bij een overname of bij het starten van een nieuw horecabedrijf.

 • Feest in uw bedrijf

  Organiseert u een feest in uw bedrijf, vereniging of buurthuis waarbij u niet binnen de toegestane geluidsnormen blijft? Dan moet u dat tijdig bij de gemeente melden. Sportverlichting Voor sportverenigingen bestaat ook de mogelijkheid om langer de sportverlichting te laten branden. Dit kunt u op dezelfde wijze melden. Langer open Bent u door het feest langer geopend of heeft u behoefte aan langere schenktijden (alleen bij paracommerciële horecabedrijven)? Vraag dan (ook) een incidentele ontheffing sluitingsuur/schenktijden aan.

 • Filmopnames

  Wilt u filmopnames maken op de openbare weg in Hilversum? Dan willen wij dit graag weten. We kijken of u vergunningen nodig heeft, voor bijvoorbeeld: parkeren van grote voertuigen parkeren van voertuigen op plaatsen waar dit niet is toegestaan afsluiten van een straat gebruik van verlichting of geluid gebruik van explosieven of nepwapens 's nachts filmen Voor al dit soort zaken kunt u terecht bij onze filmregisseurs van het team Backoffice van Publiekszaken. U heeft geen vergunning voor opnames nodig: als u op eigen grond filmopnamen maakt als u filmt op een binnen locatie

 • Flyeren

  Onder flyeren wordt verstaan: overhandigen van folders, affiches, gedrukt materiaal (denk aan kranten en tijdschriften), afbeeldingen, enzovoort.

 • Geboorteaangifte

  De (wettelijke, juridische) vader is verplicht om de geboorte aan te geven in de gemeente waar het kind is geboren. Als de vader ontbreekt of niet in staat is om aangifte te doen, dan moet iemand die bij de bevalling aanwezig was de aangifte doen. De moeder is altijd bevoegd om de geboorte van haar kind aan te geven. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Gebruik andere achternaam

  Heeft u een geregistreerd partnerschap, bent u getrouwd of is uw partnerschap of huwelijk ontbonden? Dan kunt u aangeven met welke achternaam u wilt worden aangeschreven door de overheid. Alleen voor berichten van overheidsinstanties Het gekozen naamgebruik geldt alleen voor brieven (en e-mail) van overheidsinstanties. Andere instanties moet u zelf informeren. Op officiële documenten zoals een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs staat altijd de eigen achternaam vermeld. Ongeacht welk naamgebruik u heeft gekozen. Wel kan de naam worden aangevuld met die van uw (overleden) partner.

 • Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

  Er zijn 4 soorten kaarten: Bestuurderskaart (B): voor mensen die zelf autorijden Passagierskaart (P): voor mensen die met iemand meerijden Combinatie van een Bestuurders- en Passagierskaart Instellingskaart (I): voor instellingen waar gehandicapten wonen

 • Gehandicaptenparkeerplaats (GPP)

  Heeft u een blijvende of langdurige lichamelijke beperking en bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Indien u voldoet aan de voorwaarden wordt in overleg met u een bord gehandicaptenparkeerplaats met het kenteken van uw auto geplaatst in de buurt van uw woning.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties