Resultaten

11 - 20 van de 201 Resultaten
Toon producten van Nederweert
 • Recreatiewoning bewonen

  Een recreatiewoning is bedoeld voor recreatief gebruik. U mag er dus niet permanent (vast) wonen. Als u dit toch wilt dan vraagt u de gemeente of dit mag.

 • Bodemvervuiling verwijderen

  Als u eigenaar bent van een stuk grond en uit bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is, moet u dit laten schoonmaken. Alleen officieel goedgekeurde bedrijven mogen bodemvervuiling verwijderen.

 • Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten

  De gemeente heeft onroerend goed in haar bezit in de vorm van gebouwen. Afhankelijk van het gemeentelijk beleid kunt u deze onroerende zaken huren.

 • Seksbedrijf starten

  Als u een seksbedrijf wilt starten, overlegt u eerst met de gemeente of dit kan en of u een vergunning nodig hebt. Ook wanneer uw seksbedrijf wordt overgenomen of stopt, meldt u dit bij de gemeente. Seksbedrijven zijn bijvoorbeeld: seksbioscopen bordelen escortbedrijven erotische massagesalons

 • Automatische incasso, machtiging

  Naast het betalen via de acceptgiro’s of een eigen betaalopdracht kunt u uw gemeentelijke heffingen betalen via een automatische afschrijving van uw bankrekening. Het betalen via automatische incasso heeft als voordeel dat u in meerdere termijnen mag betalen.

 • Berm gebruiken

  U mag een berm niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor die is bedoeld. Zo mag u er bijvoorbeeld niet zomaar parkeren of kamperen. U hebt hier toestemming voor nodig van de gemeente. Ontheffing aanvragen Berm gebruiken

 • Melding woon- en leefomgeving

  Is de openbare weg naar uw mening ontoelaatbaar vervuild, dan kunt u contact opnemen met de gemeente en verzoeken om de straat aan te vegen. >>  Melding openbare ruimte <<

 • Planschade

  Planschade ontstaat als een huis of een stuk grond minder waard wordt door een bestemmingsplan. Bijvoorbeeld als de gemeente vlakbij een woonwijk een snelweg laat aanleggen. U kunt dan een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente.

 • Afvalstoffenheffing

  Ter bestrijding van de kosten die verbonden zijn aan het beheer van huishoudelijke afvalstoffen wordt afvalstoffenheffing opgelegd. U ontvangt een aanslag afvalstoffenheffing als u gebruik maakt van een perceel, waarvoor de gemeente de verplichting heeft tot het inzamelen en beheer van huishoudelijk afval.

 • Graf op gemeentelijke begraafplaats aanvragen

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u voor een gemeentelijke begraafplaats kiest, vraagt u bij de gemeente een graf aan. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties