Resultaten

21 - 30 van de 394 Resultaten
Toon producten van Alphen aan den Rijn
 • Kwijtschelding afvalstoffenheffing

  Heeft u een laag inkomen en heeft u geen vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. U hoeft de afvalstoffenheffing dan niet of maar gedeeltelijk te betalen. U kunt alleen voor afvalstoffenheffing kwijtschelding aanvragen. Niet voor andere gemeentebelastingen Het hangt van uw inkomen en persoonlijke situatie af of u in aanmerking komt voor kwijtschelding

 • Melding verstopt riool

  Als u last heeft van een verstopping in het riool is het (vóór u kosten maakt) van belang te controleren waar deze zich bevindt: in het openbaar gebied of op uw eigen terrein. Om de oorzaak te vinden, moet u het ontstoppingsstuk (laten) opgraven. Dat ligt rondom de grens van uw perceel: net op uw grond of de grond van de gemeente. Bel hiervoor een loodgietersbedrijf of de eigenaar of beheerder van uw woning. De loodgieter kan vaststellen of de verstopping op uw woongebied of op gemeentelijk terrein ligt.

 • Akte burgerlijke stand

  Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Dan vraagt u een afschrift burgerlijke stand aan bij de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. Als dit in een andere gemeente heeft plaatsgevonden, dan vraagt u het afschrift op bij die gemeente. U kunt een Nederlands of internationaal afschrift van de akte aanvragen. Voor een internationaal afschrift betaalt u extra. Voor de volgende aktes kunt u een uittreksel opvragen: Geboorteakte Huwelijksakte Partnerregistratie Akte beëindiging partnerschap Echtscheidingsakte Overlijdensakte

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. U kunt uw rijbewijs 6 werkdagen na aanvraag afhalen. Hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt tijdens de aanvraag. Rijbewijzen die in de periode tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven vanwege de lockdown tot 1 maart 2021 geldig. Deze regeling geldt alleen in Nederland. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

 • Zorgtoeslag

  De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om tegemoet te komen in de kosten van een zorgverzekering. Mensen met een laag inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Zo blijft de zorg voor hen betaalbaar en toegankelijk Hoeveel zorgtoeslag iemand kan krijgen, hangt af van onder andere het inkomen en de leefsituatie De Belastingdienst betaalt de zorgtoeslag uit Zorgtoeslag vraagt u online aan bij de Belastingdienst op www.toeslagen.nl.

 • Woningaanpassingen

  Als u door een ziekte of andere beperking lastig in uw woning kunt blijven wonen, dan is het mogelijk om via de gemeente woningaanpassingen aan te vragen. In overleg met u bekijken wij welke aanpassingen voor u noodzakelijk zijn. Voorbeelden van aanpassingen zijn:  een traplift een drempel-oploop elektrische deuropener  aanpassingen aan de badkamer  aanpassingen in de keuken U vraagt aanpassingen voor uw woning aan via telefoonnummer 14 0172 (Serviceplein) of per e-mail. Zie Aanvraag.

 • Energiecoach (gratis)

  Als huiseigenaar in de gemeente Alphen aan den Rijn kunt u gratis gebruik maken van een energiecoach. Energiecoaches zijn vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd tot energiecoach. De coaches kunnen u ondersteunen met het verduurzamen van uw woning door: bij u thuis op bezoek te komen en te helpen bij het in kaart brengen van de verduurzamingsopties voor uw woning te helpen bij het treffen van kleine maatregelen de link te maken naar professioneel technisch advies, als dat nodig is te helpen bij het aanvragen van subsidies te helpen bij het aanvragen en vergelijken van offertes.

 • Ontheffing brede en zware voertuigen

  U wilt met uitzonderlijk vervoer of exceptioneel transport of een landbouwvoertuig op de openbare weg in de gemeente rijden. Van exceptioneel transport is sprake als het voertuig groter, of zwaarder is dan de wettelijke bepalingen. U heeft hiervoor een ontheffing nodig. Deze vraagt u aan bij de RDW. Wilt u in de gemeente met een breed en of zwaar voertuig rijden op wegen waar een breedte- of aslastbeperking geldt, vraag dan uw ontheffing aan bij de gemeente.

 • Attestatie de vita

  Een Attestatie de vita is een verklaring van in leven zijn. De verklaring is in meerdere talen opgesteld en is dus internationaal te gebruiken. Een Attestatie de vita moet u persoonlijk aan de balie aanvragen. Maak voordat u langskomt eerst een afspraak.

 • Aanmelden beschermwaardige boom

  De gemeente, maar ook iedere inwoner, kan een boom aandragen als beschermwaardige boom. Heeft u een bijzondere boom in uw omgeving staan? Dan kunt u deze aanmelden als een beschermwaardige boom. De boom moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties