Resultaten

471 - 478 van de 478 Resultaten
Toon producten van Oosterhout
 • Bomen afstand tot erfafscheiding

  De afstand tot de erfafscheiding (als bedoeld in artikel 5:42 van het Burgerlijk Wetboek) wordt vastgesteld op 1,0 meter voor bomen en nihil voor heggen en heesters.  

 • Horecavergunning

  Wanneer is de drank- en horecavergunning nodig: •Als u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij wilt starten of overnemen. •Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert. •Als de ondernemersvorm verandert, bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV.

 • Buurthuis / activiteitencentrum

  Activiteitencentrum De BunthoefBloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout Activiteitencentrum de SlotjesSlotjesveld 15, 4902 ZP Oosterhout Activiteitencentrum DommelbergenArkendonk 90, 4907 XP OosterhoutDorpshuis De KlipPastoor den Rondestraat 5, 4849 BG DorstOostquartier OosteindProvincialeweg 96, 4909 AL OosteindPannehoefWilhelminalaan 57-59, 4905 AT OosterhoutTel: 0162-454591Dorpshuis Den BrinkHoutse Heuvel 24a, 4911 AW Den HoutTel: 0162-422971

 • Gasloos (aardgasvrij) bouwen

  Een woning aansluiten op het gasnet was tot dusver een verplichting, Dat verandert dit jaar. Per 1 juli 2018 treedt de wet VET (voortgang energietransitie) in werking. Het kabinet heeft hiermee besloten dat vanaf 1 juli 2018 nieuw te bouwen woningen niet meer op het aardgasnetwerk aangesloten mogen worden.

 • sloopmelding

  Voor meer informatie over het onderwerp 'sloopmelding' kunt u vinden bij het onderdeel 'slopen en asbest'.

 • Standplaats op weekmarkt

  Het standplaatsenbeleid is niet van toepassing op de wekelijkse markten. De regelgeving daarvoor is vastgelegd in de Marktverordening van de gemeente Oosterhout. Dit kunt u vinden op www.overheid.nl (klik op Lokale wet- en regelgeving. Kies voor postcode 4902 en zoek op standplaatsenbeleid). In Oosterhout zijn er twee weekmarkten:

 • Standplaats

  Een standplaats is een plaats op een openbare, in de openlucht gelegen plaats waar men goederen en/of diensten te koop aanbiedt, inkoopt, verkoopt of aflevert. Bijvoorbeeld een (markt)kraam, een wagen of een tafel. Oosterhout heeft de regels voor standplaatsen vastgelegd in het standplaatsenbeleid. Dit kunt u vinden op www.overheid.nl./lokale regelgeving.

 • Verbod op oplaten van ballonnen

  Het oplaten van sfeer-en feestballonnen ziet er mooi uit, maar ballonnen oplaten heeft nadelige gevolgen voor natuur en milieu. Want...wat naar boven gaat, komt ook weer naar beneden. De ballonnen en resten daarvan zoals linten, ijzerdraden en touwtjes komen terecht op straat, in sloten of plassen en ook in de "plastic soep" op zee. Als zwerfaval dus. Bovendien kunnen resten van de ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren die hier ziek van worden of erin stikken. Ballonnen die met een open vuurbron opstijgen vormen ook nog een risico op brand.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties