Resultaten

61 - 64 van de 64 Resultaten
Toon producten van Rhenen
 • Museumkwartier

  Het Museumkwartier ligt in de binnenstad van Rhenen omsloten door de Rijnstraat, Markt en Kerkstraat. Dit bouwblok bestaat uit een monumentale brandweerkazerne waarin het gemeentemuseum Het Rondeel en de historische vereniging huisvesten met daarnaast het Rode Kruis Rhenen. Aan de markt ligt het Oude Raadhuis met daarin VVV Rhenen en de trouwzaal. De gemeente Rhenen is voornemens om een impuls te geven aan het Museumkwartier en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren aan het culturele -, sociale - en toeristische klimaat van Rhenen. Op 14 juni 2016 heeft de gemeenteraad besloten om het museum te verzelfstandigen tot netwerkmuseum dat plaats zal krijgen in het Oude Raadhuis gezamenlijk met o.a. de VVV Rhenen en de trouwfunctie. Het Oude Raadhuis wordt om deze nieuwe functie onder te kunnen brengen verbouwd om aan de eisen van een toegankelijk en modern museum te voldoen. Ook zal het museum opnieuw worden ingericht en wordt gekeken naar een mogelijke combinatie van daghoreca gekoppeld aan het museum. De gemeente onderzoekt nog de verdere mogelijke invullingen voor de leegkomende brandweerkazerne en het Rode Kruisgebouw.  

 • Informatieavonden De Linde in Achterberg en Rhenen

  Veel mensen hebben de informatieavonden in Rhenen en Achterberg over de nieuwe woonzorgvoorziening "De Linde" bezocht. Na presentaties van o.a. wethouder Simone Veldboer, directeur/bestuurder van Quarijn Mirjam Hagen is er een film van de nieuwe woonzorgvoorziening getoond. U kunt die film hier terugzien. Gespreksleider Sandra Kensen vroeg mensen naar hun ervaring en hun reactie op deze nieuwe voorziening. Een overgrote meerderheid gaf uiteindelijk met de hand in de lucht aan dat zij de nieuwe voorziening een aanwinst voor Rhenen zouden vinden. Het is nu aan de raden en besturen van Quarijn, Rhenam Wonen en de gemeente Rhenen om een besluit te nemen over het vervolg. Eind dit jaar wil wethouder Van den Berg voor omwonenden en andere belanghebbenden een avond organiseren over de ruimtelijke inpassing en de planologische kant van de ontwikkeling. Tijdens de beide avonden zijn er verslagen gemaakt. U kunt hier deze verslagen teruglezen.

 • Verkoop restgroen

  In 2012 heeft de gemeenteraad de Nota Restgroen vastgesteld. Inwoners kunnen een perceel restgroen huren of kopen. Welke percelen beschikbaar zijn, ziet u op de restgroenkaart (zie link hieronder).  De verkoop is inmiddels gestart. De volgorde is: Elst (in twee fasen), Achterberg, Rhenen en het buitengebied. Bent u eigenaar van een aangrenzend perceel? Dan ontvangt u een brochure waarin alle voorwaarden en kaders van de verkoop staan. Hierna biedt de gemeente u de mogelijkheid het perceel restgroen aan te kopen. Heeft u een huurovereenkomst en bent u (nog) niet benaderd voor het restgroenproject? Neem dan contact op met de gemeente via de Rhenense Publieksbalie, t 0317 681 681.

 • Afspraak maken

  De gemeente werkt vooral op afspraak. Zo voorkomen we dat u lang moet wachten. De snelste en makkelijkste manier is online via de link hieronder. Dan kunt u zelf dag en tijdstip bepalen. Voor het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen hoeft u geen afspraak te maken. Wilt u alstublieft alléén een afspraak maken als het om een dienst gaat die écht nodig is. Let op: het dragen van een mondkapje is momenteel verplicht in publieke ruimtes, zoals het Huis van de gemeente. Dit vragen wij u in verband met de bescherming van zowel onze inwoners als onze medewerkers. Dank voor uw begrip. Heel veel zaken kunt u al via onze website digitaal regelen; dit blijft zo.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties