Zoekresultaat 1 - 10 van 6869 resultaten

  • Discriminatie melden

    Wat gebeurt er met de melding?‘Werken met Klarijn’ start na uw melding een onderzoek en zal contact met u opnemen. Meldingen worden ger...

  • Afval, grofvuil

    De gemeente haalt het meeste grofvuil of grof huisvuil op. Hierbij zijn voorwaarden en uitzonderingen van toepassing.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Er zijn verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan bij de gemeente. Een medische keuring is onderdeel van de aanvraag.

  • Vuur stoken in de openlucht

    Wilt u vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Rijbewijs voor 17-jarigen

    Jij bent 17 jaar en hebt jouw rijbewijs gehaald. Voordat jij je rijbewijs komt aanvragen bij de gemeente heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan de namen van jouw coaches. Om de begeleiderspas aan te vragen moeten jouw coaches zichzelf succesvol hebben aangemeld. Coaches kunnen zich aanmelden via de website van de RDW. Met de begeleiderspas mag je samen met je rijbewijs en een coach de weg op. Online aanmelden coaches en aanvragen begeleiderspas bij de RDW Proces aanvragen begeleiderspas en rijbewijs Zijn je coaches goedgekeurd dan kan jij de begeleiderspas aanvragen via de website van de RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coaches jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €25,-. De RDW controleert daarna je aanvraag. Ben je goedgekeurd, dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Vanaf dit moment kan jij je rijbewijs bij de gemeente aanvragen. Meenemen naar het gemeentehuis Geldig identiteitsbewijs. Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag. Een pasfoto maken kan in het gemeentehuis, daar staat een goedgekeurde fotocabine. Pasfoto maken in het gemeentehuis Je vraagt je Rijbewijs aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Openingstijden Servicebalie

  • Partij oprichten, ondersteunen en reclame maken

    Iedereen kan een politieke partij oprichten. Om mee te mogen doen aan de verkiezingen moet een partij aan een aantal eisen voldoen. U kunt ook de deelname van een partij aan de verkiezingen ondersteunen.

  • Nadeelcompensatie

    Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

  • Erkenning van een kind en naamskeuze

    De erkenning mag u in elke gemeente in Nederland doen. U kunt uw kind op verschillende momenten erkennen: vóór de geboorte; bij de geboorteaangifte; na de geboorteaangifte.

  • Hulp bij wonen en huishouden

    Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

  • Uittreksel BRP

    Hebt u een bewijs nodig dat u staat ingeschreven bij de gemeente Heerenveen? Vraag dan een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP) aan. Wat is BRP? De Basisregistratie personen (BRP) bevat persoonsgegevens van iedereen die in Nederland woont of gewoond heeft. De overheid heeft...