Zoekresultaat 1 - 10 van 33 resultaten

  • Onroerendezaakbelasting betalen

    Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Voorbeelden van onroerende zaken zijn woningen, winkels, kantoorgebouwen en garageboxen. Bij een bedrijfspand betaalt ook de gebruiker van het gebouw onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. De gemeente bepaalt de hoogte van de ozb op 1 januari. Dit doet zij aan de hand van de WOZ-waarde van uw pand. Heeft u halverwege het jaar een nieuwe woning gekocht? Dan betaalt u de ozb voor dat hele jaar voor de oude woning. Voor de nieuwe woning betaalt u in dat jaar nog geen ozb. De notaris verrekent deze bedragen vaak.

  • Grafsteen plaatsen

    Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Voor het wijzigen van een grafsteen dient u een melding door te geven. Aanvraag vergunning plaatsen of wijzigen grafsteen.

  • Kinderombudsman

    Alle kinderen hebben rechten. Bijvoorbeeld het recht op bescherming tegen verwaarlozing of mishandeling. Of het recht op goed onderwijs en vrije meningsuiting. Vindt u dat een organisatie de kinderrechten niet nakomt? Neem dan contact op met de Kinderombudsman. De Kinderombudsman controleert of overheidsinstellingen en bijvoorbeeld scholen, de jeugdzorg en zorginstellingen kinderen goed behandelen. De Kinderombudsman is er speciaal voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar.

  • Opnieuw inschrijven in Nederland

    Als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist en u vroeger in Nederland woonde, moet u zich opnieuw inschrijven in een gemeente. Bent u voor oktober 1994 naar het buitenland vertrokken? Dan laat u zich niet opnieuw inschrijven. U doet dan een ‘eerste inschrijving’.

  • Trouwambtenaar voor 1 dag

    U kunt ook uw huwelijk of de registratie van uw partnerschap laten voltrekken door een éénmalig aan te wijzen trouwambtenaar. Het is mogelijk een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) voor één dag aan te wijzen. De aan te wijzen BABS moet al wel (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in een andere gemeente zijn en als zodanig zijn beëdigd. Verzoek aanwijzing buitengewoon ambtenaar  (pdf,110 kb)

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit heet een eerste inschrijving. Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen. Maak uw afspraak

  • Geld inzamelen

    Als u een collecte of inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. De gemeente let bij de aanvraag op: het doel van de inzameling uw organisatie het gewenste tijdstip Als u een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen. Aanvraag collectevergunning

  • Bouw- en sloopafval inleveren

    Als u gaat verbouwen of slopen komt er bouw- en sloopafval vrij, bijvoorbeeld tegels, dakpannen, gipsplaten en beton. U kunt het afval wegbrengen naar een milieustraat. Probeer het afval zoveel mogelijk te scheiden. Recycling Van Werven U kunt tegen betaling uw bouw- en sloopafval brengen naar Van Werven, Bovendwarsweg 93 in Oldebroek (0525 – 633 323). De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 12.30. en van 13.00 - 17.00 uur. En op zaterdag van 09.00-12.00 uur. Ook kunt u een container huren bij Van Werven. Kosten Voor meer informatie over de tarieven neemt u contact op met Recycling Van Werven (0525) 633 323. Kosten aanleveren afval voor milieupashouders Voor het aanleveren van verschillende afvalsoorten gelden er voor milieupashouders aangepaste tarieven.

  • Huur en Pacht

    De gemeente heeft ook gronden in eigendom die zij verhuurt of verpacht. Meestal voor agrarische doeleinden. Als er gronden beschikbaar komen voor verhuur/verpachting, dan maakt de gemeente dit onder meer bekend op deze website. Iedereen die interesse heeft in de grond kan zich, afhankelijk van de procedure inschrijven.

  • Caravan parkeren op openbare weg

    U mag een caravan niet voor langere periode langs de weg parkeren zonder deze te gebruiken. Dit geldt ook voor: een kampeerwagen een camper een magazijnwagen een aanhangwagen een keetwagen In de gemeente Elburg mag u maximaal drie dagen parkeren zonder ontheffing, met uitzondering van de feestdagen tijdens Winter in de Vesting in Elburg.