Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Ouderschap ontkennen

    Als de moeder van een kind getrouwd is, dan wordt haar echtgenoot de vader van het kind. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap. Bij lesbische stellen wordt de partner de duomoeder van het kind. Het kind moet dan verwekt zijn door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.

    Het is mogelijk om het ouderschap te ontkennen. Bijvoorbeeld omdat de echtgenoot niet de biologische vader van het kind is. Of omdat de duomoeder geen rol in de verzorging of opvoeding van het kind heeft gespeeld. De moeder, vader/duomoeder en het kind kan ontkenning van het ouderschap aanvragen.

  • Huishoudelijk afval inzamelen

    De manier waarop de gemeente afval van huishoudens inzamelt, is vastgelegd in de gemeentelijke Afvalstoffenverordening. Hierin is geregeld wie het afval mag aanbieden, wat mag worden aangeboden, wie het afval inzamelt en onder welke condities deze inzameling plaatsvindt. De gemeente Voorst heeft de inzameling van huishoudelijk afval uitbesteed aan Circulus. Meer informatie over de afvalinzameling in de gemeente Voorst en de taken die de gemeente nog zelf verricht op het vakgebied afval treft u op de pagina ´Afval´aan.

  • Klein chemisch afval inleveren

    Doe uw lege batterijen, accu's, verfpotten en resten schoonmaakmiddelen of olieproducten niet bij het restafval en lever ze zoveel mogelijk gescheiden in bij het KCA (Klein Chemisch Afval).

    Chemokar

    Kleine hoeveelheden KCA (niet meer dan één doos vol) kunt u inleveren bij de chemokar. Deze staat elke tweede vrijdag van de maand, tussen 15.00 en 18.00 uur, op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, aan de Zuiderlaan 5 in Twello. Breng uw klein chemisch afval regelmatig weg. Zo voorkomt u grote hoeveelheden.

    Recyclepleinen

    Heeft u grote hoeveelheden chemisch afval? Dit kunt u wegbrengen naar het recycleplein in Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Adres en openingstijden zijn hier te vinden. Inwoners van Voorst hebben geen milieupas (nodig). 

     

  • Vaststelling van het ouderschap

    Als de moeder van een kind getrouwd is, dan wordt haar echtgenoot de vader van het kind. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap. Bij lesbische stellen wordt de partner de duomoeder van het kind. Het kind moet dan verwekt zijn door kunstmatige bevruchting met behulp van een anonieme zaaddonor.

    Is het niet duidelijk wie de biologische ouder van een kind is? Dan kan de rechtbank dit vaststellen.

  • Huishoudelijke apparaten weggooien

    Koopt u een nieuw apparaat ter vervanging van een oude? Dan kan de winkel het oude apparaat innemen. Daar betaalt u niets extra's voor, want u heeft daarvoor de verwijderingsbijdrage bij de aankoop van het nieuwe product al betaald.

    Alle huishoudelijk, elektrische apparaten (voorheen wit- en bruingoed), elektronica, communicatiemiddelen en alle apparaten die op batterijen werken kunt u gratis naar een kringloopwinkel brengen. 

    Alle wit- en bruingoedapparaten worden (ook als ze kapot zijn) gratis opgehaald door Kringloopwinkel Twello (0571-260183).

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

    Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:

    • u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
    • 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist

    Als u uw naamgebruik wilt aanpassen, dan vindt u onder "overig" het formulier wijziging naamgebruik.

  • Evenement, melding

    U kunt volstaan met een melding indien aan alle hieronder staande voorwaarden wordt voldaan:

    - Het aantal aanwezigen bedraagt niet meer dan 50 personen;
    - Het evenement vindt tussen 08.00 uur en 24.00 uur plaats (maximaal één dag);
    - Er wordt geen muziek of geluid ten gehore gebracht voor 07.00 uur of na 23.00 uur;
    - Het evenement vindt niet op de openbare weg plaats en vormt geen belemmering voor het verkeer en/of hulpdiensten;
    - Er worden geen objecten geplaatst die groter zijn dan 10 m².

  • Kringloopwinkel

    Spullen die u niet meer gebruikt, kunt u naar de kringloopwinkel brengen. Denk bijvoorbeeld aan meubels of elektrische apparaten. De kringloopwinkel verkoopt deze spullen weer. Zo worden uw spullen hergebruikt.

  • Demonstratie of betoging houden

    Voor het op een openbare plaats houden van een betoging of samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging dient u minimaal 48 uur voordat de betoging of samenkomst wordt gehouden, de burgemeester schriftelijk in kennis te stellen.

    Zo kunnen er veiligheidsmaatregelen genomen worden. De gemeente kan een betoging of demonstratie verbieden. Zo moet het karakter van het evenement vreedzaam zijn.

    Let op! Voor het plaatsen van objecten, bijvoorbeeld een podium of kraampjes moet u een vergunning aanvragen. Hierbij kunt u onder andere denken aan een standplaatsvergunning.

  • Een pand van de gemeente gebruiken

    De gemeente verhuurt gebouwen aan culturele instellingen en welzijnsinstellingen. U maakt met de gemeente afspraken over het gebruik van het pand.

    Het is ook mogelijk om een eenmalige activiteit zoals een evenement of een tentoonstelling te organiseren. U moet soms speciale maatregelen nemen of een vergunning aanvragen.