Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Diversiteit en Inclusie in Molenlanden

  Als gemeente willen we toe naar een meer inclusieve samenleving. Een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht verschillen. Iedere inwoner draagt namelijk op zijn of haar manier bij aan de samenleving. En juist de verschillen tussen mensen zijn waardevol en betekenisvol. We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde rechten en kansen heeft en krijgt om mee te doen op alle terreinen. Dat kan alleen als we rekening houden met elkaar en geen drempels opwerpen voor de ander om mee te kunnen doen.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Heeft u op straat een voorwerp verloren? Meld dit dan bij de gemeente.

 • Zonnepanelen voor zakelijke gebruikers

  Zonnepanelen zijn voor veel ondernemers aantrekkelijk. Uiteraard vanwege een lagere energierekening en een goed rendement. Maar ook voor een duurzame uitstraling van uw bedrijf en een beter energielabel voor uw pand is zonne-energie interessant. Lees hieronder meer over subsidie en fiscale regelingen, de energiebesparingsplicht, netcapaciteit en meer specifieke informatie voor agrarische bedrijven en maatschappelijk vastgoed.

 • Subsidiebeleid Molenlanden

  In onze gemeente zijn veel inwoners en organisaties actief. Zij organiseren verschillende activiteiten. Denk aan activiteiten voor de zorg, cultuur of sport. En dat vinden wij heel belangrijk! Daarom kunnen deze inwoners en organisaties subsidie bij ons aanvragen.

 • Vergunningparkeren Kinderdijk

  Start vergunningparkeren: 15 maart 2023 Sinds 15 september 2020 is vergunningparkeren ingevoerd in Kinderdijk om de leefbaarheid te verbeteren. Het moet voorkomen dat parkeerplaatsen voor inwoners worden bezet door bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners. Een kaart van het gebied waarbinnen u een vergunning nodig heeft, vindt u onderaan deze pagina. Een parkeervergunning is alleen nodig tijdens het ‘parkeerseizoen’. Dit is de periode van 15 maart tot en met 15 november. Tijdens deze periode moet u uw vergunning zichtbaar achter de voorruit plaatsen bij het parkeren in Kinderdijk. Dat kan met een vignet of een bezoekerspas. Beide zijn gratis voor inwoners. Hieronder leest u hoe u daar aankomt. Vignet voor bewoners Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet. Dit kunnen zij voor de hele periode achter de voorruit van hun auto plakken. Er is geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden. Bezoekerspas ophalen Voor bezoek van inwoners is er een ruime regeling. Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk kunnen bezoekerspassen ophalen bij het gemeentekantoor van Alblasserdam én bij bakkerij Ons Dagelijks Brood, Molenstraat 143.