Zoekresultaat 1 - 10 van 4384 resultaten

 • Wegwijzer begeleiding bij een initiatief

  Heeft u een plan of idee om iets te bouwen of om het gebruik van een gebouw of terrein te veranderen? En voldoet dit niet aan de regels van het omgevingsplan? Dan kunt u de gemeente vragen om advies. U dient dan een initiatief in. Als de gemeente dit in behandeling neemt, zijn hier kosten aan verbonden. Volg eerst de stappen in de wegwijzer op deze pagina.

 • Geen geld voor eten, drinken, kleding of speelgoed

  Hulp voor als u te weinig geld heeft.

 • Jeugdhulp

  Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

 • Achternaam kind kiezen

  Een 1e kind krijgt de achternaam van vader of moeder. Dit wordt bepaald door de ouders of de wet. Er bestaan verschillende scenario’s.

 • Vroegsignalering

  Vroegsignalering betekent dat we zo snel mogelijk willen helpen bij betaalproblemen. Hoe sneller wij dit weten, hoe kleiner de achterstand meestal is.

 • Overlijdensaangifte

  Wanneer iemand is overleden doet u hiervan aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Hulp bij wonen en huishouden

  Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

 • Wat doen de welzijnswerkers?

  Elk Borsels dorp heeft een eigen welzijnswerker. Je kunt hem of haar alle vragen stellen over zorg en welzijn.

 • Winkeltijdenwet, ontheffing

  In het geval van een speciale verkoopactie van een of meerdere winkels kan ontheffing worden verleend voor opening tussen 22.00 uur en 6.00 uur.

 • Standplaats- en ventvergunning

  Als u producten gaat verkopen op of aan de weg, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Voor venten is geen vergunning nodig, maar u moet zich wel aan bepaalde regels houden.