Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Tips om uw evenement gezond te maken

  De vraag naar gezond eten en drinken op evenementen groeit. Ook bij evenementen in Haarlemmermeer. De gemeente vindt de gezondheid van inwoners en bezoekers van evenementen belangrijk. De informatie op deze pagina kan u als organisator helpen om gezonde keuzes te maken voor uw evenement.

 • Verblijfsvergunning

  Komt u uit een land buiten de Europese Unie? En wilt u langer dan 3 maanden in Nederland blijven? Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig.

 • BRP-straat voor inschrijving asielzoekers

  Haarlemmermeer is 1 van de 5 gemeentes waar asielzoekers worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Met de inschrijving krijgen zij een burgerservicenummer. Dit nummer is nodig voor het regelen van diensten bij de overheid.

 • Geslachtsverandering aanvragen

  Wilt u het geslacht dat in uw geboorteakte staat veranderen? En bent u in Haarlemmermeer geboren? Dan kunt u een aanvraag doen om uw geslacht aan te passen in uw geboorteakte. U kunt hierbij ook uw voornaam veranderen. Bel voor een afspraak.

 • Zo berekent u uw vermogen als u bijstandsuitkering gaat aanvragen

  U wilt een bijstandsuitkering aanvragen. Voordat u de aanvraag doet, kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. U mag namelijk niet teveel eigen vermogen hebben. Hieronder leest u wat meetelt als vermogen. Dit vermogen geeft u in het aanvraagformulier door onder de kop ‘Vermogen’.

 • Omzetten partnerschap naar huwelijk

  Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan in iedere gemeente. Kiest u voor de gemeente Haarlemmermeer? Dan maakt u hiervoor een afspraak. Bel voor een afspraak.

 • Echtscheiding melden

  Wilt u scheiden? Dan vraagt u een echtscheiding aan. Hiervoor moet u naar de rechtbank. Uw echtscheiding is pas definitief als deze is ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar u getrouwd bent. Vaak regelt een advocaat dit.

 • Inburgering

  Komt u vanuit het buitenland voor langere tijd in Nederland wonen? Dan moet u inburgeren en de Nederlandse taal leren. Vanaf 1 januari 2022 is de gemeente verantwoordelijk voor het inburgeringsproces. Komt u naar Haarlemmermeer? Dan helpt de gemeente u met de inburgering.