Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Grafsteen of gedenkteken plaatsen

  Als u een grafsteen of gedenkplaat op een graf wilt plaatsen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Uw grafsteenspecialist kan dit voor u regelen. Als u een gedenkteken op een openbare plek wilt plaatsen, hebt u toestemming nodig van de wegbeheerder. Vaak is dit de gemeente, maar dit kan ook Rijkswaterstaat, de provincie of het waterschap zijn. Belangrijk is dat het gedenkteken de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt. U kunt bijvoorbeeld een gedenkteken op een openbare plek plaatsen voor een verkeersslachtoffer of slachtoffer van zinloos geweld.

 • Kerstbomenactie

  In de tweede week van januari worden de kerstbomen weer apart ingezameld. U kunt uw kerstboom langs de weg zetten.   Het inzamelschema voor 2021 is als volgt:   Datum Dorpen Maandag 11 januari Sumar, Garyp, Earnewâld  Dinsdag 12 januari Noardburgum, Jistrum, Eastermar  Woensdag 13 januari Hurdegaryp, Tytsjerk, Suwâld   Donderdag 14 januari Ryptsjerk, Gytsjerk, Oentsjerk (deels)  Vrijdag 15 januari Oentjserk (deels), Mûnein, Aldtsjerk, Wyns  Dinsdag 19 januari Burgum Inzameling gemist? Geen probleem! U kunt uw kerstboom gratis naar het composteerterrein in Sumar brengen. 

 • Kinderopvangtoeslag

  Kinderopvangtoeslag is een (gedeeltelijke) vergoeding in de kosten van kinderopvang. Bijvoorbeeld als uw kinderen naar een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouder gaan. U kunt de toeslag aanvragen als: u en uw partner overdag werken; u een opleiding volgt; u een uitkering krijgt. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang.Bij de Belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken om te zien hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

 • Evenement organiseren

  Wilt u een evenement organiseren? Dan heeft u misschien een vergunning nodig van de gemeente. Voor kleinere evenementen is een melding doen vaak al voldoende. Meer informatie vindt u op deze pagina.  Vraag vergunning aan / doe de melding

 • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)

  In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Ook de standplaatsen voor woonwagens en ligplaatsen voor woonboten staan in de BAG. Overheidsorganisaties zijn verplicht de gegevens uit de BAG te gebruiken. U kunt in de BAG kijken via de BAG Viewer van het Kadaster.

 • Afval scheiden

  In onderstaand schema kunt u zien waar de verschillende soorten afval ingezameld worden en wat hiervoor eventueel de tarieven zijn.   Het afval uit de gemeente wordt verwerkt door Omrin. Voor meer informatie over nascheiding van afval uit de sortibak (bijvoorbeeld plastic) kunt u kijken op de website van Omrin. Kosten  Brengt u verschillende soorten afval weg naar de milieustraat? Als u het van tevoren sorteert dan kunt u het gratis bij ons kwijt. Brengt u het ongesorteerd? Dan kost het € 5 voor een lading in een personenauto of kleiner vervoer, € 12 voor een lading op een enkelasser en € 35 voor een lading op een tandemasser. Zakken huishoudelijk afval kunt u in 2022 en 2023 gratis inleveren bij de milieustraat.

 • Houtsnippers

  U kunt de houtsnippers tegen betaling zelf ophalen op het composteerterrein in Sumar (maximaal 6 m3 per inwoner). De kosten voor de houtsnippers zijn: per kar (enkelas): € 7,50 per kar (dubbelas): € 15,-

 • Milieuvervuiling melden

  Melding doen met Fixi Een milieuklacht geeft u aan ons door met Fixi. Klik op de kaart om de locatie door te geven, of vul het adres zelf in. Laat u uw e-mailadres achter? Dan houden wij u op de hoogte. Liever bellen? Bel ons op 14 0511. Buiten openingstijden kunt u via gemeente@t-diel.nl uw klacht doorgeven.

 • Kansregeling

  De gemeente Tytsjerksteradiel heeft geen "Kansregeling". Kijk voor alle minimaregelingen op Regelingen voor minima. 

 • Openingstijden winkels

  In de gemeente Tytsjerksteradiel mogen winkels geopend zijn van maandag tot en met zondag, van 06.00 tot 22.00 uur. Wilt u open zijn met uw winkel buiten de normale openingstijden? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente. Feestdagen Binnen de gemeente mogen winkels niet open zijn op Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag. Voor deze dagen kunt u géén ontheffing aanvragen.