Zoekresultaat 1 - 10 van 33 resultaten

 • Wat doen de welzijnswerkers?

  Elk Borsels dorp heeft een eigen welzijnswerker. Je kunt hem of haar alle vragen stellen over zorg en welzijn.

 • Volmacht

  Kunt u zelf niet stemmen op 6 juni, bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie? Dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. Dit heet stemmen per volmacht. Op deze pagina leest u hoe u dit kunt doen.

 • Tijdelijke bestemmingsplanstop

  Het college van burgemeester en wethouders van Borsele heeft besloten om met ingang van 15 september 2023 een bestemmingsplanstop in te voeren. Dit houdt in dat initiatieven, die niet passen binnen het bestemmingsplan, tijdelijk niet inhoudelijk in behandeling genomen worden. Deze stop duurt tot uiterlijk 1 juni 2024 of zoveel korter als mogelijk is. De reden hiervoor is dat er tijd nodig is om ons goed voor te bereiden op de komst van de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2024 van kracht is.

 • Wat is mantelzorg?

  Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor iemand in hun omgeving. Zoals een partner, kind, vriend, familielid of kennis. Dit kan kortdurende of langdurige zorg zijn. Het gaat hier niet om betaalde zorg, zorgprofessionals of zorgvrijwilligers.

 • Aanbod Printshop

  Welkom bij onze printshop! Hier kunnen (niet-commerciële) particulieren, verenigingen en stichtingen tegen kostprijs print- en kopieerwerk laten verzorgen. Wij helpen je graag met printwerk tot maximaal A3-formaat. Dat kan in kleur of zwart-wit, op dik of dun papier en in verschillende papierkleuren. Hieronder lees je wat wij allemaal maken. Wil je iets anders laten ontwerpen of printen en staat dat hier niet tussen? Vul dan het formulier hieronder in. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wat er mogelijk is en hoeveel dit kost!

 • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

  De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen. U kunt deze tekeningen en plannen bekijken.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Wilt u scheiden of uw geregistreerd partnerschap beëindigen? Dan kunt u dit regelen via een advocaat.

 • Bedrijfspand/bedrijventerrein huren of kopen

  De gemeente is eigenaar van bedrijfspanden en bedrijventerreinen in de gemeente. Soms kunt u een bedrijfspand of bedrijventerrein huren of kopen van de gemeente.

 • Geslachtswijziging

  Wilt u uw geslacht laten aanpassen op uw geboorteakte? Dan kunt u dit laten doen in de gemeente waar u geboren bent. Bent u in de gemeente Borsele geboren? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken via 0113 - 23 83 83.

 • Controle op verbouwingen

  De gemeente controleert of iedereen die bouwt of verbouwt, zich aan de regels houdt. Zo wordt gekeken of gebouwd wordt volgens bouwtechnische regels. En of er wel een vergunning om te verbouwen aanwezig is. Ook controleert de gemeente op lawaai, trillingen en afval. Als u denkt dat een bouw of verbouwing niet volgens de regels gaat, kunt u dit melden bij de gemeente.