Zoekresultaat 1 - 10 van 154 resultaten

 • Openbare laadpaal

  Inwoners, ondernemers en werknemers kunnen een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Na goedkeuring van een aanvraag plaatst energiebedrijf Vattenfall de laadpaal.

 • Openbaar groen kopen

  Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

 • Sportsubsidie

  Als sportvereniging kunt u subsidie aanvragen voor jeugdsport, volwassenensport en gehandicaptensport. U vraagt sportsubsidie aan vóór 1 oktober in het jaar voorafgaand aan het jaar dat u de subsidie wilt uitgeven. U krijgt uiterlijk 1 maart bericht of de subsidie is toegekend.

 • Moving abroad

  You must deregister from the municipality if you are staying abroad for at least 8 months. Report your move abroad online. You need DigiD.

 • Graven in de openbare ruimte

  Als u graafwerkzaamheden wilt uitvoeren in de openbare ruimte, moet u voldoen aan regels en voorwaarden. Voldoet u hier niet aan, dan mag u niet met uw werkzaamheden beginnen.

 • Groente, fruit en etensresten (Gfe)

  U woont in een flat, appartement of bovenwoning. U kunt groente, fruit en etensresten (Gfe) gescheiden inleveren in een ondergrondse afvalcontainer bij u in de buurt. Zo heeft u minder restafval en bespaart u kosten. Het gebruik van de Gfe-afvalcontainer is gratis. Gfe is ook beter voor het milieu. Van Gfe-afval maken we compost. Compost is goed voor de bodem waardoor planten en bloemen beter kunnen groeien.

 • Bezwaar maken tegen een beslissing

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente, dan kunt u bezwaar maken. Bezwaar maken doet u online. U heeft DigiD nodig. U moet dat binnen 6 weken doen. Als u uw bezwaar later naar ons stuurt, dan wordt uw bezwaar niet-ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat wij uw bezwaar niet meer inhoudelijk behandelen.

 • Snoeiafval verbranden

  Als u aan de voorwaarden voldoet, mag u snoeiafval verbranden. U heeft toestemming van de gemeente nodig als u niet aan die voorwaarden voldoet.

 • Verhuizen naar het buitenland

  Gaat u 8 maanden of langer naar het buitenland, dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. Geef uw verhuizing naar het buitenland online door. U heeft DigiD nodig.

 • Woonoverlast

  U kunt woonoverlast melden, zoals burenruzies, drugsoverlast, geluidsoverlast, vernielingen en verward gedrag.