Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Openbaar groen kopen

    Openbaar groen of snippergroen is grond waarvan de gemeente eigenaar is. Als inwoner kunt u onder bepaalde voorwaarden een strook openbaar groen kopen. Van een aantal wijken is een kaart gemaakt. Op die kaart ziet u welke stroken verkocht mogen worden. Is er in uw wijk geen kaart, maar heeft u wel interesse: neem dan contact op.

  • Groente, fruit en etensresten (Gfe)

    U woont in een flat, appartement of bovenwoning. U kunt groente, fruit en etensresten (Gfe) gescheiden inleveren in een ondergrondse afvalcontainer bij u in de buurt. Zo heeft u minder restafval en bespaart u kosten. Het gebruik van de Gfe-afvalcontainer is gratis. Gfe is ook beter voor het milieu. Van Gfe-afval maken we compost. Compost is goed voor de bodem waardoor planten en bloemen beter kunnen groeien.

  • Hulp bij onderwijs

    Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol. Voor vragen over onderwijs kunt u in de eerste plaats bij de scholen terecht. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u ook de Wijkwijzer om hulp vragen.

  • Vluchtelingenpaspoort

    U woont in Nederland en heeft een vluchtelingenstatus. U heeft een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort maakt u een afspraak. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

  • Vreemdelingenpaspoort

    U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. U heeft wel een Nederlandse verblijfsvergunning type I of II. U kunt dan een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Een vreemdelingenpaspoort is een reisdocument dat u kunt gebruiken als identiteitsbewijs.

  • Bijstand: veranderingen verplicht doorgeven

    Als u een bijstandsuitkering aanvraagt of krijgt, moet u zich houden aan de inlichtingenplicht. Dit betekent dat u alle veranderingen moet doorgeven die van invloed kunnen zijn op het recht op een uitkering of de hoogte van uw uitkering.

  • Openbare verlichting

    Is er een probleem met straatverlichting, doe dan een melding. Het gaat hierbij alleen om lantaarnpalen van de gemeente op openbaar terrein. En niet om lantaarnpalen in parken en langs achterpaden van (voormalige) woningbouwverenigingen. Die problemen kunt u melden bij de parkcommissie of woningbouwvereniging.

  • Afstand doen van Nederlandse nationaliteit

    Wilt u afstand doen van de Nederlandse nationaliteit, dan moet u een verklaring van afstand afleggen. Dit kan alleen als u naast de Nederlandse nationaliteit nog een andere nationaliteit heeft. En het kan alleen als u 18 jaar of ouder bent.

  • Paspoort

    Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak in het Stadskantoor. U kunt een afspraak maken en de kosten direct betalen via iDeal. Tijdens de afspraak hebben wij alleen nog uw vingerafdruk en handtekening nodig. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen in het Stadskantoor. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken.

  • Contact met de Wijkwijzer

    U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de Wijkwijzer.