Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (2)
Zoekresultaat 1 - 10 van 62 resultaten
- Voorval in stiltegebieden
Let op:
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.Melden verplicht
Een stiltegebied is een natuurgebied of een deel van een natuurgebied waar wilde dieren rust kunnen vinden. Alleen geluiden die bij dit gebied horen, zijn toegestaan. Naast geluiden van flora en fauna kunt u dan bijvoorbeeld ook denken aan een tractor die over een akker rijdt van een nabijgelegen landbouwbedrijf.Merkt u dat er activiteiten in een stiltegebied plaatsvinden die storend geluid produceren die niet in een stiltegebied thuishoren, dan moet u dit direct bij ons melden. U kunt hierbij denken aan een crossmotor, luide muziek, luide groep mensen etc.
- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-01-12
- Natuur- en landschapsbeheer, subsidie
Beheerders van natuurterreinen kunnen beheersubsidie aanvragen. Ook samenwerkingsverbanden komen in aanmerking. Het doel is het beheren van natuur- en landschapsbeheertypen die zijn beschreven in het natuurbeheerplan van de provincie.
De subsidie is geldig voor een periode van 6 jaar.
- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-11-11
- Handelingen gesloten stortplaats
Let op
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.Vergunning
Nederland kent veel vuilnisbelten en andere soorten stortplaatsen die niet meer worden gebruikt. Na het sluiten van een stortplaats zijn er nazorgvoorzieningen genomen om milieuschade in de toekomst te voorkomen.Als u een activiteit wilt uitvoeren die invloed kan hebben op de nazorgvoorzieningen van een gesloten stortplaats, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. U kunt hierbij denken aan bouwen, objecten plaatsen of materialen en vloeistoffen storten.
U vraagt in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning voor de activiteit Handelingen gesloten stortplaats.
- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-01-12
- 80 jaar vrijheid, subsidie
Provincie Flevoland heeft als doel met deze subsidieregeling om via het subsidiëren van initiatieven in het kader van 80 jaar Vrijheid de bewustwording onder Flevolanders rond de Tweede Wereldoorlog, en het bewustzijn over vrijheid en de democratische rechtsstaat, een impuls te geven.
Vanaf 1 september 2024 is het niet meer mogelijk een subsidie aan te vragen voor deze regeling.- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-10-15
- Objecten plaatsen langs vaarweg
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.
Voor het plaatsen van objecten langs een provinciale vaarweg heeft u een omgevingsvergunning nodig. Daarnaast gelden er algemene regels voor het plaatsen van objecten langs een provinciale vaarweg. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Objecten plaatsen langs vaarweg.
Stremming aanmelden
Daarnaast moet u een aanmelding doen voor stremming als uw activiteit voor hinder van het vaarverkeer zal zorgen. De verwachte stremming moet u ook tijdig publiceren zodat scheepvaartbedrijven er rekening mee kunnen houden.- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2023-12-07
- Wijzigen geitenhouderij
Let op
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.Meer geiten alleen als...
Een bestaande geitenhouderij mag alleen meer geiten gaan houden, wanneer de geitenhouderij op meer dan twee kilometer afstand is gelegen van een woonkern.Wat geldt als bestaande geitenhouderij?
Als bestaande geitenhouderij gelden geitenhouderijen die zijn opgericht vóór 2 februari 2019 en die beschikken over een omgevingsvergunning.- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-01-12
- Klimaatadaptieve en groene dorpen en steden, subsidie
Inwoners van alle Flevolandse gemeenten, die binnen de bebouwde kom wonen, kunnen vanaf 9 oktober een subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve en biodiverse maatregelen. Dat zijn maatregelen die helpen om regenwater op te vangen en/of te hergebruiken en maatregelen die zorgen voor meer groen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan groene daken op huizen en schuren, groene gevels en regentonnen en -zuilen. Deze maatregelen zijn nodig omdat het klimaat verandert. Er zijn vaker hardere regenbuien en langere periodes van droogte. Dit kan overlast veroorzaken, zoals wateroverlast, hitte en droogte. Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Meer groen op en rond onze woningen helpt om het regenwater beter op te vangen en zorgt voor verkoeling tijdens hitte. Wonen in een groene omgeving is bovendien aantrekkelijk voor mensen en dieren.
Let op!
Het budget voor aanvragen vanuit de gemeente Noordoostpolder is op.
De aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst en compleetheid. De aanvraag die als eerste wordt ingediend en compleet is wordt als eerste behandeld.- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-10-01
- Plaatsen herdenkingstekens langs vaarweg
Let op:
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.Omschrijving
Nabestaanden van verdrinkingsslachtoffers hebben soms de behoefte om een herdenkingsteken te plaatsen bij de plaats van het ongeval. U mag een herdenkingsteken plaatsen langs een provinciale vaarweg zolang u zich houdt aan een aantal algemene regels.Daarnaast moet u een melding doen voordat u een herdenkingsteken plaatst. U doet dan een melding via het Omgevingsloket voor de activiteit Plaatsen herdenkingstekens langs vaarweg.
Na 5 jaar moet u het herdenkingsteken weer weghalen.
- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-01-12
- Borden plaatsen langs vaarweg
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.
U heeft een omgevingsvergunning nodig als u opschriften, aankondigingen, afbeeldingen, borden, vlaggen, spandoeken en bijbehorende constructies wilt plaatsen langs een provinciale vaarweg.
U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Borden plaatsen langs vaarweg.
Oevervegetatie of begroeiing verwijderen
Moet u oevervegetatie of begroeiing verwijderen om uw bord te kunnen plaatsen, geef dit dan aan in uw vergunningaanvraag. U mag namelijk niet zonder toestemming van de provincie oevervegetatie of begroeiing verwijderen.
KLIC-melding
Verder moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2023-12-07
- Voorval grondwaterbeschermingsgebied melden
Let op
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.Voorval direct melden
In Flevoland gelden als grondwaterbeschermingsgebieden de waterwingebieden, beschermingsgebieden voor grondwater en de boringsvrije zone Zuidelijk Flevoland. Om welke gebieden het hier precies gaat, kunt u terugvinden in artikel 4.2 van de Omgevingsverordening provincie Flevoland.Gebeurt er iets in een grondwaterbeschermingsgebied waardoor het grondwater in gevaar komt, dan moet u dit direct bij ons melden. Dit geldt ook als u slechts getuige bent van een voorval en u er verder niet bij bent betrokken.
- Bron: Flevoland (Provincie)
- 2024-01-12