Zoekresultaat 1 - 10 van 68 resultaten

 • Voorrang op een sociale woning

  Lees eerst de informatie over de urgentieregeling op Urgentiewijzer.nl. Met de vragenlijst weet u of u in aanmerking komt voor voorrang.

 • Afsluiten van de openbare weg

  Wanneer u de openbare weg wilt afsluiten, vraagt u minimaal 3 tot 8 weken van tevoren een vergunning aan.

 • Feest in de horeca of sportevenement melden

  U mag per kalenderjaar maximaal 6 festiviteiten (feesten) houden per inrichting waarbij u meer geluid maakt dan toegestaan. Ook mag u per kalenderjaar maximaal 6 sportevenementen in de buitenlucht houden waarbij u langer verlichting gebruikt dan toegestaan. U meldt deze festiviteiten van tevoren bij de gemeente.

 • Verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens (geheimhouding)

  Vraag geheimhouding voor BRP-gegevens online aan. Wij geven bij geheimhouding wel info aan organisaties bij het uitvoeren van hun taak.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  Aanvragen in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden, zoals geboorte, huwelijk, registratie partnerschap, scheiding en/of overlijden.

 • Parkeren in betaalzones: de bezoekersvergunning (maximaal 3 uur)

  De bezoekersvergunning ("kraskaart") Deze vergunning wordt in de praktijk "kraskaart" genoemd. De bezoekersvergunning is bedoeld voor het bezoek van een bewoner die in een zone voor betaald parkeren woont. Iedere bewoner kan deze zogenoemde kraskaarten kopen bij de balies van het gemeentehuis, per adres maximaal 25 kaarten per kwartaal. De kaarten zijn uitsluitend te gebruiken in de zone waar het adres is gesitueerd. Wanneer heb ik een bezoekersvergunning nodig? U heeft een bezoekersvergunning nodig als u in een zone van betaald parkeren woont en u krijgt bezoek. Met een bezoekersvergunning mag uw bezoek parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren. Hoe vraag ik één of meer bezoekersvergunning(en) aan? En hoe zeg ik de vergunning op? U kunt tijdens openingstijden langskomen bij de receptie. De vergunningen worden dan ook per stuk verkocht. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.  Als u de vergunning wilt opzeggen, stuurt u deze op naar: Gemeente Zwijndrecht team Publiekszaken Postbus 15 3300 AA Zwijndrecht  U krijgt betaalde kosten tot het eind van het jaar krijgt u terug. Langsbrengen tijdens openingstijden mag natuurlijk ook.  Hoe lang duurt het voordat ik mijn bezoekersvergunningen heb? U krijgt de bezoekersvergunningen aan de balie direct mee.. Hoe werkt de bezoekersvergunning? Bezoekersvergunningen zijn "kraskaarten". De bezoekersvergunning is alléén geldig voor de sector die op de bezoekersvergunning staat vermeld. Uw bezoek mag met de bezoekersvergunning parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren. U krast de maand, de dag van de maand en de dag van de week open. Ook is het belangrijk dat u de tijd van aankomst openkrast. Vanaf de tijd van aankomst mag u per kaart 3 uur parkeren. Uw bezoek legt deze kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto. Als u meer tijden heeft opengekrast, is de kaart niet meer geldig. U riskeert dan een boete voor fout parkeren. U riskeert ook een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt.

 • Bezwaar WOZ-waarde of opgelegde belasting

  Bezwaar maken als u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde of u vindt dat u ten onrechte een bepaalde belasting is opgelegd.

 • Verhuizen binnen of naar Zwijndrecht

  Tot 5 dagen vóór of na de verhuizing doorgeven bij de gemeente. Verhuizing naar andere gemeente? Geef daar de verhuizing door.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  Regel online uw vertrek. De dag van aangifte, nemen wij op als datum van uitschrijving. Lukt online regelen niet? Maak dan een afspraak.

 • Inschrijven of hervestigen uit het buitenland

  Komt u voor langer dan 4 maanden vanuit het buitenland in Nederland wonen of zich opnieuw inschrijven? Maak een afspraak binnen 5 dagen na aankomst.