Zoekresultaat 1 - 10 van 4403 resultaten

 • Vuur stoken in de openlucht

  Wilt u vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Omgevingsvergunning

  Gaat u bouwen of verbouwen? Een boom kappen? Het gebruik van een gebouw of terrein veranderen? Vaak heeft u daarvoor een Omgevingsvergunning nodig.

 • Rijbewijs voor 17-jarigen

  Jij bent 17 jaar en hebt jouw rijbewijs gehaald. Voordat jij je rijbewijs komt aanvragen bij de gemeente heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan de namen van jouw coaches. Om de begeleiderspas aan te vragen moeten jouw coaches zichzelf succesvol hebben aangemeld. Coaches kunnen zich aanmelden via de website van de RDW. Met de begeleiderspas mag je samen met je rijbewijs en een coach de weg op. Online aanmelden coaches en aanvragen begeleiderspas bij de RDW Proces aanvragen begeleiderspas en rijbewijs Zijn je coaches goedgekeurd dan kan jij de begeleiderspas aanvragen via de website van de RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coaches jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €25,-. De RDW controleert daarna je aanvraag. Ben je goedgekeurd, dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Vanaf dit moment kan jij je rijbewijs bij de gemeente aanvragen. Meenemen naar het gemeentehuis Geldig identiteitsbewijs. Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag. Een pasfoto maken kan in het gemeentehuis, daar staat een goedgekeurde fotocabine. Pasfoto maken in het gemeentehuis Je vraagt je Rijbewijs aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Openingstijden Servicebalie

 • Partij oprichten, ondersteunen en reclame maken

  Iedereen kan een politieke partij oprichten. Om mee te mogen doen aan de verkiezingen moet een partij aan een aantal eisen voldoen. U kunt ook de deelname van een partij aan de verkiezingen ondersteunen.

 • Nederlander worden

  Nederlander worden kan via na­tu­ra­li­sa­tie: duurt maximaal 1 jaar of via op­tie: duurt maximaal 3 maanden. Aanvragen kan alleen op afspraak.

 • Ondernemen in gemeente Sint-Michielsgestel

  De gemeente Sint-Michielsgestel is volop in ontwikkeling. Ondernemers spelen hierin een belangrijke rol. We zijn jou als ondernemer graag van dienst in het waarmaken van je ambities met laagdrempelige producten en diensten. En met het tot stand brengen van interessante verbindingen tussen sectoren als ICT, logistiek, Agrifood, retail en bouw.

 • Erkenning van een kind en naamskeuze

  De erkenning mag u in elke gemeente in Nederland doen. U kunt uw kind op verschillende momenten erkennen: vóór de geboorte; bij de geboorteaangifte; na de geboorteaangifte.

 • Hulp bij wonen en huishouden

  Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

 • Gratis fiKks-app

  Is uw geld aan het einde van iedere maand op? Of kunt u soms niet op tijd betalen? Of is uw administratie een rommeltje? U kunt hulp krijgen. De gratis fiKks-app kan u helpen.

 • Stempas niet ontvangen of kwijt (vervangende stempas)

  Kiezers uit de gemeente Oldebroek ontvangen in week 20, 13 tot en met 19 mei 2024, hun stempas. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u deze kwijt? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Deze vraagt u aan bij de gemeente waar u op 23 april 2024 stond ingeschreven.