Zoekresultaat 1 - 10 van 51 resultaten

 • Registration of birth

  You must report the birth of your child in the municipality in which the child was born. This must be done within 3 days of the date of birth.

 • Riolering

  Rioolbeleid, aanvraag rioolaansluiting en waterkaart

 • Online rijbewijs verlengen of uitbreiden

  Wilt u het rijbewijs verlengen of heeft u er een extra categorie bij gehaald? Dan kunt u dit online aanvragen. U kunt het rijbewijs daarna afhalen bij het gemeentehuis. Dit kan zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u schulden? Dan kunt u misschien hulp krijgen. Dit heet schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is gratis.

 • Geen uitkering en wel op zoek naar werk?

  Ook als u geen uitkering hebt, kan de gemeente u helpen

 • Briefadres

  Kunt u uw post niet ontvangen op het adres waar u verblijft? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland woont, omdat u schipper bent of omdat u in een instelling verblijft? Dan kunt u een briefadres aanvragen bij de gemeente. U krijgt binnen 4 weken van de gemeente bericht of uw briefadres is toegekend of afgewezen.

 • Ecologische bermen

  Van gazon en berm naar bloemrijke velden. In een ecologische berm groeien verschillende soorten grassen en bloemen. In de zomer zorgt een ecologische berm voor voedsel voor insecten. In de winter zorgt de berm voor overwinteringsplaatsen. Doordat er meer insecten voorkomen, is er meer voedsel voor vogels. Door de variatie van verschillende soorten planten ontstaan geschikte voedings- en schuilplaatsen.

 • Leningen en subsidies voor woningen

  Wilt u voor het eerst een woning kopen maar is uw hypotheeklening te laag? Dan kunt u misschien een starterslening krijgen. De gemeente heeft ook regelingen voor woningvernieuwing en energiebesparende maatregelen.

 • Leerplicht en kwalificatieplicht

  Kinderen van 5 tot 16 jaar hebben een leerplicht. Zij moeten dus naar school. Leerlingen die na hun 16e nog geen diploma hebben, hebben kwalificatieplicht tot 18 jaar. Dat houdt in dat ze onderwijs moeten blijven volgen. De gemeente houdt er toezicht op dat leerlingen naar school gaan. Zo kunnen zoveel mogelijk leerlingen een startkwalificatie (diploma havo, vwo of mbo-niveau 2) halen voor de arbeidsmarkt.

 • Participatieraad

  De participatieraad kijkt naar de effecten van het zorg- en participatiebeleid in de gemeente. Als de ondersteuning en zorg beter kan, dan zorgt de raad voor een goed advies aan het college van burgemeester en wethouders.