Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Verhuizen

    Verhuist u binnen Aalsmeer of komt u in Aalsmeer wonen? Geef uw verhuizing dan online door. U kunt uw adreswijziging maximaal 4 weken van tevoren doorgeven.

    Verhuist u naar een andere gemeente? Geef uw verhuizing door aan uw nieuwe gemeente. U wordt dan automatisch uitgeschreven uit Aalsmeer.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Heeft u een handicap en daarom een vaste parkeerplaats bij uw adres nodig? Dan kan u een gehandicaptenparkeerplaats (GPP) aanvragen. Dat is een parkeerplaats die speciaal voor uw voertuig (auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig) is gereserveerd.

    Bij deze parkeerplaats staat het kenteken van uw voertuig vermeld, zodat duidelijk is dat de plaats alleen voor u bestemd is.

    De gehandicaptenparkeerplaats komt op een bestaande parkeerplaats die zo dicht mogelijk bij uw woning ligt.

    Het is ook mogelijk om als bedrijf een gehandicaptenparkeerplaats voor een gehandicapte medewerker aan te vragen. NB het gaat hier niet om een “algemene gehandicaptenparkeerplaats” maar een gereserveerde plaats op kenteken voor de auto van de werknemer.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Als u gehandicapt bent en zelf auto rijdt of afhankelijk bent van vervoer door anderen, kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden; alleen u kunt er gebruik van maken.

    Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten: een bestuurderskaart en een passagierskaart. Voor beide gelden andere voorwaarden.

    Geldigheid

    Een gehandicaptenparkeerkaart wordt voor maximaal vijf jaar afgegeven. Afhankelijk van uw situatie kan dit ook korter zijn dan vijf jaar. Als uw gehandicaptenparkeerkaart is verlopen, kunt u een nieuwe kaart aanvragen.

    De gehandicaptenparkeerkaart is ook geldig in andere gemeenten en de meeste Europese landen. U moet zich wel aan de parkeerregels houden die daar gelden.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen en wilt u een aansluiting op de riolering of drainage aanleggen of vervangen? Vraag dan op tijd een rioolaansluiting aan voor het lozen van (huishoudelijk) afvalwater, regen- of grondwater.

    Nieuwe aansluitingen zijn volledig voor rekening van de eigenaar/bewoner en moeten zes weken voor uitvoering schriftelijk worden ingediend. Tijdens deze periode zal de gemeente beoordelen of de aansluiting daadwerkelijk mogelijk is. Indien er sprake blijkt te zijn van vervuilde grond is deze periode niet van toepassing en zal team riolering contact met u opnemen. 

  • Subsidie voor wijkoverleggen

    De subsidie voor een wijkoverleg is bedoeld om de leefbaarheid van de wijk te bevorderen door het stimuleren van structureel overleg met en tussen wijkbewoners over onderwerpen die de wijk aangaan, het stimuleren van bewonersinitiatieven en het bevorderen van de sociale samenhang in de wijk.

    Wijkoverleggen kunnen hiervoor een subsidie aanvragen. Dit dient vóór 1 oktober te gebeuren in het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. U ontvangt dan een geldbedrag dat uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum. U ontvangt een bijstandsuitkering totdat u zelf weer voldoende inkomen heeft. 

  • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

    Als u een collecte of (kleding)inzamelactie wilt houden, heeft u een collectevergunning nodig.