Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Bouwkavels microwoningen Kalterbroeken (toegewezen)

    Op een prachtige locatie in de wijk Kalterbroeken te Diever zijn acht kavels uitgegeven voor de bouw van microwoningen. In Kalterbroeken is geen straat hetzelfde; elke straat heeft een ander profiel. Zo liggen er geen gelijke woningtypes tegenover elkaar in één straat. De krachtige groene structuur waarborgt de samenhang van het geheel, de bebouwing en inrichting zorgen voor verscheidenheid. De woonwijk Kalterbroeken ligt in een unieke omgeving met veel natuur. Het is dé plek voor rust en ruimte!

  • Bomen kappen

    Bent u van plan om een boom te kappen of drastisch te snoeien en bent u eigenaar van die boom? Dan moet u meestal een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. In bepaalde situaties mag u vergunningvrij kappen. Bent u geen eigenaar van de boom, maar gaat het om een gemeentelijke boom? Dan kunt u een kapverzoek indienen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, met vermelding van de reden van het verzoek. Vergunningvrij kappen Binnen de bebouwde kom Bomen met een dwarsdoorsnede minder dan 30 centimeter op 1.30 meter hoogte. Bomen die vanwege dunning worden geveld. Bomen die op last van het college of op grond van de Plantenziektewet moeten worden geveld. Wilgen (behalve knotwilgen), populieren, coniferen, sparren, dennen op eigen erf en kleiner dan 10 are oppervlakte. Berken en elzen die in achtertuinen staan binnen de bebouwde kom. Het periodiek vellen van hakhout ter uitvoering van regulier onderhoud; berken en essen mogen hierbij niet ouder zijn dan 15 jaar en eiken niet ouder dan 30 jaar. Buiten de bebouwde kom Fruitbomen en windschermen om boomgaarden, mits de recreatieve en landschappelijk waarde niet wordt aangetast. Kweekgoed. Houtopstand die deel uitmaakt van een bij het Bosschap geregistreerde bosbouwonderneming, tenzij de houtopstand een zelfstandige eenheid vormt die geen grotere oppervlakte beslaat dan 10 are of bestaat uit rijbeplanting van niet meer dan 20 bomen, gerekend over het totale aantal rijen.

  • Vooroverleg

    Vooroverleg omgevingsvergunning - Gemeente Westerveld

  • Vergunning voor 5 jaar

    Organiseert u ieder jaar exact hetzelfde evenement, waarbij geen hoog risico is en de verkeersmaatregelen hetzelfde zijn? En wanneer er eerder al een vergunning is verstrekt voor uw evenement? Dan kan de gemeente een 5-jarenvergunning afgeven. Houd er rekening mee, dat wanneer een activiteit of bijvoorbeeld een markt elk jaar anders wordt georganiseerd, een 5-jarenvergunning niet van toepassing is. Elk onderdeel van het evenement moet exact hetzelfde zijn! Wanneer u een 5-jarenvergunning heeft ontvangen, dient u nog wel elk jaar melding van uw evenement te doen aan de hand van het formulier: melding evenementenvergunning 5 jaar.

  • Inschrijving projectbouw plangebied Vledderveen fase 2

    De gemeente Westerveld biedt bouwers en/of projectontwikkelaars bouwrijpe grond aan voor woningbouw in het plangebied ‘Vledderveen fase 2’.  Uitgifte fase 2 via inschrijving als één bouwrijpe locatie Het plangebied is bouwrijp en de gemeente Westerveld wil deze fase uitgeven door middel van inschrijving als één locatie. Bouw van maximaal 11 woningen Het gaat om 3.145 m² uit te geven grond waarop maximaal 11 woningen kunnen worden gebouwd. Hierbij zijn verschillende woningtypes mogelijk, te weten vrijstaand, twee-onder-een-kap en aaneen gebouwd. Vledderveen is één van de 26 kernen in de gemeente Westerveld en heeft ongeveer 400 inwoners. Vledderveen ligt gelegen in een mooie omgeving. Het gebied en de woningen hebben een eigen karakter; eigentijds en duurzaam met veel groen. Dit unieke dorp ligt in de Drentse gemeente Westerveld, niet ver van de provincies Friesland en Overijssel. Hoogst scorende inschrijver wordt uitgenodigd voor gesprek Gedurende de inschrijfperiode van 10 april t/m 22 mei kunnen bouwers en projectontwikkelaars zich inschrijven via info@gemeentewesterveld.nl, t.a.v. de afdeling Grondzaken, o.v.v. ‘Inschrijving bouwgrond Vledderveen fase 2’. Bij de inschrijving dient onder andere een schetsontwerp ingeleverd te worden. Uit de ontvangen inschrijvingen wordt de hoogst scorende inschrijver geselecteerd en uitgenodigd om in gesprek te gaan met de gemeente over het schetsontwerp en de voorwaarden, met als doel het sluiten van een koopovereenkomst.  Meer informatie vindt u in de volgende stukken, zie onderstaande links: Gunningsreglement Beoordelingsformulier Inschrijfdocument Verkoopkaart Beeldkwaliteitsplan Bestemmingsplan   

  • Vledder-Noord

    De gemeente Westerveld is voornemens woningbouw te faciliteren in Vledder-Noord. U kunt op deze pagina vrijblijvend uw interesse kenbaar maken voor een bouwkavel in dit plan. Daarbij opgemerkt dat u geen enkele rechten kunt ontlenen aan uw aanmelding (bijv. inzake toewijzing bouwkavels).  

  • Meld uw monument aan voor Open Monumentendag 2024!

    Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de 38e editie van de Open Monumentendag en de Internationale European Heritage Days. Thema dit jaar is 'Routes, netwerken en verbindingen', kortweg: Onderweg! Wilt u een monument aanmelden? Dan kunt u dat via onderstaande pagina doen.

  • Bouwkavels Vledderveen fase 1 (toegewezen)

    De gemeente Westerveld biedt woningbouwkavels aan in Vledderveen. Vledderveen ligt gelegen in een mooie omgeving. Het gebied en de woningen krijgen een eigen karakter; eigentijds en duurzaam met veel groen. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven met het dorpscentrum ‘De Heidehoek’. Dit dorpscentrum moet ook in de toekomst het kloppend hart van Vledderveen blijven.

  • Omgevingsvergunning of bouwdossier inzien

    Wilt u een (ingediende) aanvraag voor een omgevingsvergunning, een omgevingsvergunning of bijvoorbeeld een bouwdossier inzien? Dat kan, op afspraak bij de gemeente. U kunt ook een mail sturen aan info@gemeentewesterveld.nl. Vermeld daarbij het adres van de locatie waarvoor u stukken wilt inzien, wat u precies zoekt en uw gegevens waarop wij u kunnen benaderen.   In de omgevingsvergunning kunnen vergunningen die betrekking hebben op de leefomgeving worden samengevoegd. Hierbij kunt u denken aan bouw-, sloop-, kap- en inritvergunningen, maar ook aan vergunningen op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening/omgevingsplan. Eerder verleende vergunningen zijn soms nog niet digitaal maar nog op papier. In dat geval kan een bouwdossier opgevraagd worden.  De gemeente publiceert alle aanvragen en vergunningen in de lokale krant De Westervelder-Wolder courant. Deze is te lezen via Digitale Krant (westervelder.nl)  . Ook worden alle aanvragen en vergunning gepubliceerd op Gemeenteblad | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl). In de publicaties leest u in welke fase de aanvraag zich bevindt, hoe lang de aanvraag ter inzage ligt en welke inspraakmogelijkheden u heeft.  U kunt ook digitaal op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en aanvragen in uw omgeving. Dit kunt u aanvragen door te gaan naar: Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl). 

  • Verkennen initiatief - verken uw idee

    Als u een (bouw)plan heeft, bijvoorbeeld u wilt iets veranderen aan uw huis, tuin of bedrijf of u wilt een bedrijf starten, dan kunt u in het Omgevingsloket een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. U kunt ook de Vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Het kan ook zijn dat u een idee heeft voor een project, maar nog niet zo ver bent om al een vergunning aan te vragen. U wilt eerst uw idee verkennen. Of u heeft een plan, maar wilt u eerst de mogelijkheden verkennen voordat u het verder uitwerkt. U kunt dan een verzoek indienen voor een "verkennend initiatief" door midden van het formulier.    Dit verzoek houdt in dat u aan het college van burgemeester en wethouders verzoekt een voorlopige uitspraak te doen over de haalbaarheid van een plan. Dit doet u door het formulier in te vullen en samen met de gevraagde bijlagen in te dienen.