Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Wageningen is een mooie locatie om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Reserveer allereerst online de datum, tijd, trouwambtenaar en locatie. Vervolgens kunt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij ons melden met een online formulier. Doe dit minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar van tevoren. Ons advies is om de melding minimaal zes weken van tevoren te doen, vanwege de voorbereidingen.

 • Achternaam partner gebruiken of eigen naam gebruiken

  Bent u getrouwd of geregistreerd partner (geweest)? Dan kunt u de achternaam van uw (ex-)partner gebruiken, of juist niet meer. Dit kunt u zelf online regelen bij de gemeente. De achternaam die u kiest, staat op de brieven van de gemeente en andere overheidsinstellingen. Uw eigen achternaam verandert niet.

 • Subsidie aanvragen voor afkoppelen regenwater

  U kunt subsidie aanvragen voor het afkoppelen van uw riool. U vangt dan zelf ‘schoon’ regenwater op wat u gebruikt voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin. Zo bespaart u drinkwater. Ook voorkomt u hiermee dat het riool overstroomt. Bij uw aanvraag moet u een schetsplan meesturen.

 • Vergunning tijdelijke verhuur van koopwoning aanvragen (opkoopwet)

  Koopt u een woning van maximaal € 355.000 in de wijken Centrum/Binnenstad, Nude, Boven-en Benedenbuurt of de Buurt-West en wilt u deze verhuren? Hiervoor gelden strenge voorwaarden. U heeft een vergunning nodig omdat voor deze woningen een opkoopbescherming geldt. U vraagt de vergunning online aan.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

  Heeft u een laag inkomen en te weinig geld om de gemeentelijke belastingen te betalen? Voor verschillende soorten belastingen kunt u online kwijtschelding aanvragen. Kwijtschelding betekent dat u de kosten voor een deel of helemaal niet hoeft te betalen.

 • Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

  U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft subsidie. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties. Voor organisaties en bedrijven is er een andere manier van aanvragen.

 • Hondenbelasting aanmelden of afmelden

  Als u 1 of meer honden heeft, dan betaalt u elk jaar hondenbelasting. Meld een nieuwe hond aan binnen 14 dagen na aanschaf. Verhuist of overlijdt uw hond? Meld uw hond af binnen 6 weken. Stuur bij het afmelden van uw hond altijd bewijs mee waaruit blijkt dat u de hond niet meer heeft. Uw hond aan- of afmelden regelt u online.

 • Hulp vanuit de gemeente regelen (Wmo)

  We willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving en zo zelfstandig mogelijk kan leven. Voor sommigen is dat niet eenvoudig en lukt dat (tijdelijk) niet zonder hulp. Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje willen helpen. Is de ondersteuning die u in uw omgeving kunt vinden niet voldoende? Dan kunt u dit bij de gemeente Wageningen melden. De gemeente kan u op verschillende manieren helpen.

 • Leerlingenvervoer aanvragen

  Onder sommige voorwaarden kunt u als ouder, voogd of verzorger van een leerling via de gemeente een vergoeding krijgen voor de vervoerskosten van en naar school. Dit noemen we leerlingenvervoer.

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Heeft u geen werk of een te laag inkomen om van rond te komen? Dan kunt u bijstand aanvragen bij de gemeente.