Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten

 • Belangrijke contacten hulpverlening (bij nood)

  Bij een noodsituatie of buiten kantoortijden zijn er verschillende organisaties 24 uur per dag te bereiken voor hulp. Het hangt af van de situatie met welke organisatie u contact opneemt.

 • Bijzondere bijstand aanvragen

  Bijzondere bijstand is geld van de gemeente voor extra en bijzondere kosten. Dat zijn kosten die de meeste mensen niet maken. U krijgt alleen bijzondere bijstand als u de kosten niet zelf kunt betalen en als ze echt noodzakelijk zijn: u móét ze maken, het kan niet anders.

 • Ik doe (digitaal) mee-fonds aanvragen

  Voor inwoners met een uitkering of een laag inkomen is er het 'Ik doe mee fonds'. U kunt met het fonds deelnemen aan verschillende activiteiten of voorzieningen. Er geldt een vast bedrag per persoon. Voor elke volwassene is dat €150 per jaar en voor elk kind is dat €250. Om het fonds aan te vragen, vult u het PDF-formulier in. U kunt het formulier ook ophalen bij het Startpunt.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Wageningen is een mooie locatie om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Reserveer allereerst online de datum, tijd, trouwambtenaar en locatie. Vervolgens kunt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij ons melden met een online formulier. Doe dit minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar van tevoren. Ons advies is om de melding minimaal zes weken van tevoren te doen, vanwege de voorbereidingen.

 • Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen

  Vraagt u een vergunning aan voor bouwen of verbouwen? Dan moet uw plan passen binnen de welstandseisen. Dit zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of uw gebouw in de omgeving past. Met hulp van de digitale Welstandskaart kunt u voorspellen of uw bouwplan past binnen deze eisen. Bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning vraagt de gemeente meestal een onafhankelijk welstandsadvies aan de Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen.

 • Aanmelden bassischool

  U mag uw kind aanmelden bij een basisschool zodra het 3 jaar oud is. In Wageningen kunt u kiezen uit 12 scholen. Op de kaart staan alle basisscholen in Wageningen.

 • Per 1 maart nieuw uitleenpunt zorghulpmiddelen

  U kunt vanaf 1 januari 2024 niet meer bij het Startpunt terecht voor het lenen en huren van zorghulpmiddelen. Vanaf 1 maart is er in Wageningen bij Compleet Mensenwerk een nieuw uitleenpunt van Medipoint. Op welke manieren u het gebruik van een zorghulpmiddel regelt, leest u op deze pagina.

 • Subsidie voor verwijderen rookkanaal

  Veel mensen vinden een open haard, kachel of vuurkorf gezellig. Maar wat voor u gezellig is, kan voor de ander overlast geven. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 mensen last heeft van houtrook. Zij krijgen last van luchtwegklachten zoals verkoudheid en hoesten. Met een goed gesprek en simpele maatregelen kunt u de luchtwegklachten voor uzelf en uw buren kleiner maken. Dank u wel!

 • Gehandicaptenparkeerplaats bij woning aanvragen

  Een gehandicaptenparkeerplaats is een speciale parkeerplaats bij uw woning die alleen voor uw voertuig bestemd is. Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats is een medische keuring nodig. Daarnaast beoordeelt de gemeente of er in de directe omgeving geen vrije parkeerplaatsen zijn. Denkt u in aanmerking te komen? Vul het aanvraagformulier in.

 • Woning huren

  Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij Huiswaarts. Makelaars en particuliere verhuurders verhuren vaak wat duurdere woningen.