Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Ouderlijk gezag en voogdij aanvragen

  Ouderlijk gezag hebben betekent dat u beslissingen mag nemen over uw kind. beide ouders krijgen automatisch het ouderlijk gezag als ze getrouwd zijn of geregistreerd partner. Zo niet, dan kan de vader of meemoeder ouderlijk gezag aanvragen. Erkennen van het kind leidt niet tot automatisch gezag.

 • Parkeerbon

  In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Als u niet betaalt of te weinig, ontvangt u een thuis een parkeerbon met instructies om de naheffing te betalen.

 • Geboorte, aangifte

  De geboorteaangifte doet u bij de gemeente waarin het kind is geboren. Dit moet gebeuren binnen 3 (werk)dagen na de geboorte. Als de derde dag dus een zaterdag, zondag of feestdag is, dan kunt u de aangifte ook nog doen op de eerste werkdag daarna.

 • Milieupas

  Met een afvalpas kunnen inwoners van de gemeente Maastricht, Valkenburg en Meerssen gebruik maken van de 4 milieuparken. Gaat u verhuizen? Laat de afvalpas dan achter in de woning.

 • Verhuizen binnen of naar Maastricht

  Gaat u verhuizen binnen of naar Maastricht? Geef uw nieuwe adres dan gratis en online aan ons door. De uitschrijving bij uw oude gemeente gaat automatisch.

 • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

  De gemeentelijke belastingen betaalt u aan de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Bij automatische incasso geeft u de BsGW toestemming om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.